Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?

[es] :: PHP :: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?

[ Pregleda: 890 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

TheSpiridon

Član broj: 340665
Poruke: 138
*.dynamic.vipmobile.rs.



+31 Profil

icon Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?06.10.2019. u 18:58 - pre 5 meseci
Code (php):

$years = range(2019, 3019);

$date = date('Y-m-d');
$date = explode('-', $date);

$y0 = $date[0];

if ($years[0] == $y0) {

     $yd = $y0;
} else if ($years[0] == $years[0] + 1) {

     
}
 


Ovako pokušavam ali mi stao mozak.

Šta želim da postignem? Sada je 2019, za par meseci biće 2020, e sad želim da skripta automatski doda tu godinu u footer, kao simbol trajanja sajta. Pa kad dodje 2023 i ona da bude uvrštena tu i tako redom. A da se ne brišu prethodne godine.

primer:

Copyright (c) 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 Richard Stallman
 
Odgovor na temu

bojan_bozovic

Član broj: 29028
Poruke: 3270
87.116.178.*

Sajt: angelstudio.org


+372 Profil

icon Re: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?06.10.2019. u 19:08 - pre 5 meseci
PHP nije resenje za to, evo zbog cega. Umesto da task scheduler (cron) potera skriptu u odredjeno vreme, recimo u tvom slucaju 01-01-2020. i doda godinu 2020. php skriptu treba posetilac sajta da pokrene preko webservera. Ukoliko uopste ne bude posetilaca u toku 2020. nece godina ni biti dodata ispravno, vec ce mozda biti dodata tek naredna 2021. a 2020. preskocena, ili 2020. dodata tek 2021. kad posetilac dodje, vec u zavisnosti od toga kakvo je resenje primenjeno.

Ono sto ti treba je php (za webserver) koji generise staticki html, i posebna perl ili python skripta koju ce terati cron i koja ce u footer (recimo <div id='footer'></div>) ubaciti godinu kad dodje vreme - recimo godisnjica je sajta - a to moze biti prvog januara, ili ako je 6 oktobra sajt napravljen, narednog sestog oktobra.

Ono sto ce php moci bez bagova da kada posetilac ucita sajt ispise nesto kao 'Copyright 1995-2019 taj i taj' jer uvek imas tacno trenutno vreme.
 
Odgovor na temu

TheSpiridon

Član broj: 340665
Poruke: 138
*.dynamic.vipmobile.rs.



+31 Profil

icon Re: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?06.10.2019. u 19:13 - pre 5 meseci
Slazem se da je cron dobar za to. Ali sinula mi je ideja da moram to da radim preko baze. A siguran sam da ce biti posetilaca bar jednog za svega godinu dana, ako ništa drugo bar bot.

Možda može i bez baze ali onda mora neki fajl gde se cuvaju godine.
 
Odgovor na temu

Deunan

Član broj: 338178
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+13 Profil

icon Re: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?06.10.2019. u 20:03 - pre 5 meseci
Samo da dodas od pocetne do sadasnje godine?

Code:

$startYear = 2015;
$years = range($startYear, date('Y'));  // array [2015, 2016, 2017, 2018, 2019]


Za sta ti treba baza? Ili sam te pogresno razumeo...
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5844

Sajt: pedja.supurovic.net


+1385 Profil

icon Re: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?06.10.2019. u 22:20 - pre 5 meseci
Što komplikuješ?

Code:
<?php echo "Copyright (c) 1996 - " .  date('Y'); ?>




 
Odgovor na temu

TheSpiridon

Član broj: 340665
Poruke: 138
*.dynamic.vipmobile.rs.



+31 Profil

icon Re: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?07.10.2019. u 07:42 - pre 5 meseci
Deuan mi je dao dobar primer, baš to ću da uradim. Hvala. Jer bitno mi je da je svaka godina napisana.

edit: Ipak ću ovo od Predraga :) jednostavno je i lepo.

[Ovu poruku je menjao TheSpiridon dana 07.10.2019. u 09:33 GMT+1]
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1814
*.static.sbb.rs.



+407 Profil

icon Re: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?07.10.2019. u 20:21 - pre 5 meseci
Možeš i vako:

Code:

<?php echo "Copyright (c) " . implode(', ', range(1996, date('Y'))); ?>
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da automatski dodajem godinu, kad je ta godina?

[ Pregleda: 890 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.