Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sort() i ograničenje u PHP.INI

[es] :: PHP :: sort() i ograničenje u PHP.INI

[ Pregleda: 972 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 240
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon sort() i ograničenje u PHP.INI07.07.2019. u 07:01 - pre 6 meseci
Broj elemenata koje funkcija SORT() treba da sredi, stalno se povećava.
Trenutno je 94220 i sort() "odbija" da ih uredi.
http://www.paundurlic.com/vlaski.recnik/svereci.php

Nameću se dva pitanja:
1. da li je SORT() u php ograničena po pitanju broja elemenata koje može da sortira?
2. Ako nije, onda je, pretpostavljam, u pitanju neko ograničenje u PHP.Ini, pa molim znalce da mi kažu koja je stavka u pitanju.

Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5805

Sajt: pedja.supurovic.net


+1380 Profil

icon Re: sort() i ograničenje u PHP.INI07.07.2019. u 07:17 - pre 6 meseci
Možda nema dovoljno memorije.

Što ne pustiš bazu da sortira?


 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 240
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: sort() i ograničenje u PHP.INI07.07.2019. u 07:25 - pre 6 meseci
Palo mi je na pamet da se igram se "limitom" broja slogova koji se učitavaju iz baze, pa sam ubrzo utvrdio da sort() mulja do 64000 elemenata, bude li jedan preko toga, sort() se umusi i vraća mi prazan niz. Ne znam koja je vrsta memorije u pitanju, ako je RAM, imam 4 MB, a OS je Win 10.

 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 240
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: sort() i ograničenje u PHP.INI07.07.2019. u 07:32 - pre 6 meseci
Citat:
Predrag Supurovic:

Što ne pustiš bazu da sortira?



Ono što se sortira su reči u primerima (frazama) kojima se ilustruje leksikografska jedinica. Na ovaj način aplikacija pokazuje bukvalno SVE reči koje su unete u bazu, sortirane prvo prema slovima, a unutar slova, prema abecedi. Evo primera kako to izgleda na smanjenom broju slogova koje sort() može da sažvaće.
http://www.paundurlic.com/vlaski.recnik/svereci1.php

Nije mi jasno kako bi to moglo da se uradi koristeći samu bazu?
Zato nam ostaje da povećamo ovaj magičn broj od 64000 elemenata, ako je to uopšte moguće?
 
Odgovor na temu

ntesic

Član broj: 69927
Poruke: 63
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+6 Profil

icon Re: sort() i ograničenje u PHP.INI09.07.2019. u 11:47 - pre 6 meseci
Jesi li ti to lepo napisao? RAM 4MB?

Kako ti glasi upit za izvacenje reci iz baze?
 
Odgovor na temu

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 240
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Re: sort() i ograničenje u PHP.INI09.07.2019. u 13:53 - pre 6 meseci
Citat:
Jesi li ti to lepo napisao? RAM 4MB?

Lepo jeste, ali tačno nije, treba GB umesto MB!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: sort() i ograničenje u PHP.INI09.07.2019. u 23:35 - pre 6 meseci
to sto masina ima 4gb ne znaci da i php ima toliko... koliki je memory_limit u php.ini?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: sort() i ograničenje u PHP.INI

[ Pregleda: 972 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.