Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zaglavlje izvestaja

[es] :: MySQL :: Zaglavlje izvestaja

[ Pregleda: 471 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

YuMERA
Srbija

Član broj: 54464
Poruke: 57
172.68.50.*



+2 Profil

icon Zaglavlje izvestaja25.06.2019. u 02:10 - pre 15 meseci
Mozda nije pravi naziv za pitanje koje sledi ali proba cu biti jasan

Zanimam me kako da izdvojim zaglavlje koje mi vraca MySQL za upit recimo ovakav :
Code:
mysql> SHOW DATABASES;

dobijem ovaj odgovor :
Code:
+--------------------+
| Database           |
+--------------------+
| classicmodels      |
| information_schema |
| mysql              |
| performance_schema |
| sys                |
| test               |
+--------------------+
6 rows in set (0.00 sec)

mene zanima kako da dodjem do ovog zaglavlja :
Code:
+--------------------+
| Database           |
+--------------------+


Mislim ako je i to prosledjeno od MySQL servera gde se nalazi u recordset-u ili ??


[Ovu poruku je menjao YuMERA dana 25.06.2019. u 11:19 GMT+1]
 
Odgovor na temu

YuMERA
Srbija

Član broj: 54464
Poruke: 57
109.94.233.*



+2 Profil

icon Re: Zaglavlje izvestaja16.08.2019. u 20:23 - pre 13 meseci
Code:
unsigned int num_fields;
unsigned int i;
MYSQL_FIELD *fields;

num_fields = mysql_num_fields(result);
fields = mysql_fetch_fields(result);
for(i = 0; i < num_fields; i++)
{
   printf("Field %u is %s\n", i, fields[i].name);
}


Zaboravio sam da sam otvorio ovu temu pa evo da dam sam sebi odgovor posto sam davno to resio...
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 2881

Jabber: djoka_l


+1195 Profil

icon Re: Zaglavlje izvestaja17.08.2019. u 01:23 - pre 13 meseci
Kada si već odgovorio sebi (i drugima koje ovo možda interesuje) mogao si i da navedeš izvor:
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/mysql-fetch-fields.html

Ako ćemo da teramo mak na konac, nisi pitao kako da dođeš do naziva kolona u upitu koristeći C API (ili neki drugi jezik), već si dao primer komande show databases u konzoli.
 
Odgovor na temu

YuMERA
Srbija

Član broj: 54464
Poruke: 57
109.94.233.*



+2 Profil

icon Re: Zaglavlje izvestaja19.08.2019. u 01:06 - pre 13 meseci
Citat:
djoka_l: Kada si već odgovorio sebi (i drugima koje ovo možda interesuje) mogao si i da navedeš izvor:
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/mysql-fetch-fields.html

Ako ćemo da teramo mak na konac, nisi pitao kako da dođeš do naziva kolona u upitu koristeći C API (ili neki drugi jezik), već si dao primer komande show databases u konzoli.


Prijatelju temu sam postavio pre 50 dana i nisam je dugo gledao jer sam u medjuvremenu nasao resenje. A posle mog odgovora ti nakon 2 sata zapocinjes "kritiku".

Ja jesam lepo pitao u vezi sa tim :

Citat:
YuMERA: Mozda nije pravi naziv za pitanje koje sledi ali proba cu biti jasan

Zanimam me kako da izdvojim zaglavlje koje mi vraca MySQL za upit recimo .............


Mislim ako je i to prosledjeno od MySQL servera gde se nalazi u recordset-u ili ??


Nigde nisam spominjao ni C API ni bilo koji programski jezik bilo kakvo resenje bilo bi ok pa i sam SELECT ako je moguce...

C API se nasao kao resenje koje mi odgovara.

Izvinjavam se sto nisam naveo link, moja greska (nije namerna) zato sam ga sad ostavio u citatu ako ce to biti opravdanje.

Svako dobro i samo opusteno....poz
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Zaglavlje izvestaja

[ Pregleda: 471 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.