Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izvlacenje iz _context preko .net core API-a

[es] :: .NET :: Izvlacenje iz _context preko .net core API-a

[ Pregleda: 1631 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

magrinjo

Član broj: 337536
Poruke: 143
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Izvlacenje iz _context preko .net core API-a02.06.2019. u 00:35 - pre 59 meseci
Pozdrav,

Hteo bih da za front koristim Angular, a za back .net core 2.1 (API).

Ono sto me zanima, da li je moguce da za projekat odaberem API, ali da podatke iz baze mogu da koristim _context i odatle izvlacim podatke iz baze, kao i da vrsim upis istih??

Pronasao sam tutorial i uspeo da sve to isto podesim za .net core MVC, ali ne i za API.

Izvinjavam se ako pitanje nije na mestu.
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2698



+698 Profil

icon Re: Izvlacenje iz _context preko .net core API-a02.06.2019. u 02:27 - pre 59 meseci
Kod .net Core API se koristi isključivo DI, pa moraš klasu koja nasleđuje DbContext da registruješ kao servis kako bi injection funkcionisao, imaš nekih odgovora ovde: https://stackoverflow.com/ques...ondbcontext-from-class-library

Odnosno, u Startup.cs treba dodati npr.
Code:
services.AddDbContext<ApplicationDbContext>(options =>  
    options.UseSqlServer(Configuration.GetConnectionString("DbContext"))


Imaš ovde ceo tutorijal za primer aplikacije sa .net Core 2 Web API: https://www.codingame.com/play...-net-core-2-0/part-1---web-api



Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

magrinjo

Član broj: 337536
Poruke: 143
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Izvlacenje iz _context preko .net core API-a02.06.2019. u 12:17 - pre 59 meseci
Nisam napomenuo da je u pitanju EntityFramework, ne znam da li to nesto menja.
Svakako, hvala puno Mladene, ziv bio
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2698



+698 Profil

icon Re: Izvlacenje iz _context preko .net core API-a02.06.2019. u 17:02 - pre 59 meseci
Nema na čemu, to i jeste primer za EF kome pripada DbContext klasa.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Izvlacenje iz _context preko .net core API-a

[ Pregleda: 1631 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.