To možda ovi novi, imam najmanje 8 godina star Kingston 4GB zelene boje koji koristim za sitnice, koliko je puta i šta sve na njega upisano i obrisano, treba je do sada 10 puta da izdahne.
Ove novije od 32GB i veće koristim vrlo retko. Problem je što brzina nije ni blizu deklarisane u realnom radu (mada sam za poslednji fleš koji sam kupio jedno sat vremena gledao u radnji sve što imaju i poredio sa testovima na netu, i maltene bio odustao dok nisam primetio Kingston DT SE9 G2 i proverio testove za njega (poprilično brži od verzije bez "G2", što se i u praksi pokazalo), i to je u radnji bio jedini fleš koji je koliko-toliko imao USB 3.0 brzinu, sve ostalo je na nivou 2.0 (jer u principu stave kontroler 3.0, a memoriju 2.0, bar je to bilo popularno tada kad sam kupio ovaj SE9 G2, jer je proizvođačima ostalo brdo te sporije memorije, a niko neće da kupi USB 2.0 fleš).
Međutim, kad se tu stavi 20GB podataka, sve to radi dosta sporije čak i od eksternog HDD-a od 2TB, pa koristim samo kad treba da prebacim neki video i sl., tj. kad baš mora preko fleša jer bi mnogo duže trajao neki upload i download.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.