Pre par meseci kupio sam matorom ovaj telefon posto mi ne treba nista posebno,pozivi,sms i viber i sve je do skora radilo ok da bi cale poceo da se zali da mu se telefon cudno ponasa,iskacu neki prozori,reklame...
Skinem Dr.web antivirus i pronadje par malware i posle kao brisanja reklame se opet otvaraju.
Primetio sam jos da se pojavljuje i nestaje aplikacija DAbrower koja je izgleda povezana sa ovim samo ne znam da li je bila tu kad je telefon bio nov.
Kada sam otvorio google chrome imao je oko 30 kojekakvih bezveznih tabova otovorenih a cale to sigurno nije cackao.
I na kraju povrh svega cak ni vracanje na fabricke postavke ne pomaze,posle par minuta na wifi bez instaliranja ikakvih aplikacija reklame iskacu.
Cuo sam za slucajeve,cak i video da neki kineski telefoni dolaze sa preinstaliranim malwareom ali ovaj telefon se ponasao sasvim normalno par meseci.
Ima li ko kakvu ideju sta se desava i kako resiti,pitao sam u radnji gde sam kupio telefon i momak kaze morao bi da posalje na servis a to mi se bas i ne radi posto ce tamo ostati 10-15 dana a mogli bi jos i da mi naplate neku cifru za kineski shiiit od 50 eura iako je malware mozda integrisan u firmware ali kako to dokazati.
LP