Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

access violation

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: access violation

[ Pregleda: 964 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon access violation12.09.2018. u 09:58 - pre 24 meseci
Pojavljuje mi ovu gresku,i to na delovima gde je pre radilo dobro,sad odskora nece,greska je nesto ovako:

access violation at adress 00000 read of adress 000000

sad ne znam koliko nula ima,s tim sto neki put ove prve nulke nisu nule nego nesto drugo 00451f....

I gresku mi izbacuje na delu form1.showmodal...Gde bih mogao traziti gresku...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 12:04 - pre 24 meseci
AV greska obicno znaci pristup memoriji koja nije alocirana. Ako ti se javlja na frm.ShowModal proveri da li je frm kreirana, ako jeste onda sta se kreira u toj formi (FormOnCreate, FormOnShow itd)
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 20:25 - pre 24 meseci
Formu sam napravio,i ta forma koja se otvara ima svoj onactivate,koji iskljucim iz ove forme,znaci kada kliknem doble na dbgrid pojavi mi se ta forma,sa svim podacima koji treba da budu,ali kada kliknem na neko dugme , recimo da ga izbrisem ,taj nalog,ono izbaci ovu gresku...Evo koda iz dbgrida

FrmUnosPrijemnice := TFRmUnosPrijemnice.Create(nil);
try

brojnaloga1 := strtoint(dbgrid1.Fields[0].AsString);
frmunosprijemnice.OnActivate := nil;

frmunosprijemnice.AdoQuery1.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.AdoQuery2.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.AdoQuery3.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.AdoQuery4.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.AdoQuery5.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.AdoQuery6.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.AdoQuery7.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.Adotable1.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
frmunosprijemnice.Adotable2.Connection := FrmGlavna.ADOConnection1;
FrmUnosPrijemnice.brojnaloga := brojnaloga1;
frmunosprijemnice.Edit1.Text := inttostr(frmunosprijemnice.brojnaloga);

PostMessage(frmunosprijemnice.edit1.Handle, WM_KEYDOWN, Ord(#13), 0);
FrmUnosPrijemnice.Showmodal ;

finally
frmunosprijemnice.Free;

end;
end;


 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 20:42 - pre 24 meseci
Nisi napisao gde nastaje greska. U svakom slucaju to mozes lako sam otkriti, pusti program kroz debugger i videces gde puca onda stavi breakpoint na tu liniju i ispitaj rucno sve promenljive, uglavnom je dovoljno da drzis misa iznad.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 20:53 - pre 24 meseci
Probacu gresku prikazuje na frmunosprijemnice.showmodal;
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 21:09 - pre 24 meseci
Kroz debuger ,prijavi gresku na frmunosprijemnice.showmodal,i kada stavim misem na ovaj red,izlazi frmunosprijemnice = accessibale value;
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 22:00 - pre 24 meseci
Kada ulazim u tu formu,da mi prikaže novi nalog,sve radi kako treba,i kada u poslu edit,taj novi zamenim sa nekim drugim brojem naloga i pritisnem enter,on prikaze sve podatke kako treba,i sva dugmad rade normalno,ali kada ulazim iz drug forme pomocu dbgriddblclick,on sve to prikaze ali mi neka dugmad ne rade...Možda sam i ja loše napisao ovaj kod,a u stvari hocu kada kliknem na red u dbgridu,da mi prebaci taj broj u drugu formu,tj njegov edit,i da mi posle tog upisa broja nalog ,i udari enter,kako bi prikazao sve sta treba da prikaže...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 22:01 - pre 24 meseci
Inače,enter sam postavio kao keypress tog edita...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: access violation12.09.2018. u 22:55 - pre 24 meseci
> Probacu gresku prikazuje na frmunosprijemnice.showmodal;

Ako ti se prikaze forma onda tu nije greska.

Uradi rebuild ali prethodno ukljuci use debug .dcu, i dobices break na tacno mesto gde je doslo do greske. To ce verovatno biti neki od Delphi VCL fajlova, ali zato imas call stack (Ctrl + F3) da vidis odakle iz tvog koda je doslo dotle. U svakom slucaju debugger je jedini nacin da to izanaliziras i pronadjes gresku.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.221.99.0



+4 Profil

icon Re: access violation13.09.2018. u 15:42 - pre 24 meseci
Ovako,kada sam postavio ovaj debug.dcu i isao na break,u call stack mi prikazuje gresku na dbgrid1dblclick,mada i dalje ne znam gde gresim...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.221.99.0



+4 Profil

icon Re: access violation13.09.2018. u 16:20 - pre 24 meseci
Uspeo sam da uvidim gresku,ali sam sam isao red po red,i jedno dugme sam uspeo da sredim,pa cu videti i ovo drugo...Tako je kad se brza,i ne pogleda,pa se iskopira sa drugog mesta...Postavio sam na kraju dugmeta foractivate , koji ne postoji kada se pristupa sa drugog mesta.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: access violation

[ Pregleda: 964 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.