Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Čuvanje i učitavanje .txt fajla

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Čuvanje i učitavanje .txt fajla

[ Pregleda: 3179 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

timberman

Član broj: 315940
Poruke: 95



+6 Profil

icon Čuvanje i učitavanje .txt fajla24.02.2018. u 22:27 - pre 24 meseci
Nadam se da nisam promašio forum, ako jesam neka premeste poruku. Pokušavam da uradim nešto sa crtanjem dijagrama i trenutno koristim flowchart javascript biblioteku. Kao što možete videti u primeru klikom na dugme Run iscrta se neki dijagram. Problem je što ako izvršim neku izmenu trebao bih menjati sadržaj textarea u html-u. Pretpostavljam da se pomoću PHP-a može dobiti da se npr. uz pomoć dugmeta Save sačuva kod u nekom .txt fajlu a uz pomoć dugmeta Open da se učita u textarea i pokrene.
O PHP-u ne znam ništa pa ako može pomoć.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Čuvanje i učitavanje .txt fajla27.02.2018. u 11:08 - pre 24 meseci
Zdravo!

Pre svega, ne očekuj da će neko da odradi posao umesto tebe. Pokaži svoj kôd, dokle si stigao, ali nemoj da ga kačiš kao arhivu već ubaci u [code] tagove.

Čitanje sadržaja fajla: http://php.net/file_get_contents
Pisanje u fajl: http://php.net/file_put_contents

To je gotovo sve što ti treba da odradiš to što si zamislio.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

timberman

Član broj: 315940
Poruke: 95



+6 Profil

icon Re: Čuvanje i učitavanje .txt fajla02.03.2018. u 21:48 - pre 23 meseci
Nemanja, hvala na funkcijama i linkovima. Probao sam samo nešto oko čitanja sadržaja fajla i to izgleda ovako:
Code:

<html>
<body> 
<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="fajl" size="60" />
<input type="submit" value="Učitaj" />
</form>
</body>
</html>

<?php
  if($_FILES['fajl']['name'] != "") {  
   $filename = $_FILES['fajl']['tmp_name'];
   $sadrzaj = file_get_contents($filename);
 }
?>
<div><textarea style="width: 100%;" rows="11">
<?php echo $sadrzaj ?>
</textarea></div>


Interesuje me da li može bez dugmeta submit, nego čim se izabere fajl da se i učita? I nikako ne uspevam da ovaj php kod stavim u zaseban fajl npr. upload.php a da u formi stavim action="upload.php". Ako može neki link ili primer.

[Ovu poruku je menjao timberman dana 02.03.2018. u 23:00 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Čuvanje i učitavanje .txt fajla03.03.2018. u 09:11 - pre 23 meseci
Čekaj, nismo se razumeli. Funkcije koje sam ti ja gore linkovao služe da čitaju/pišu po fajlovima na serveru. Ako hoćeš upload na server sa korisničkog računara i download na njihov računar, moraćeš da koristiš move_uploaded_file u kombinaciji sa još nekim funkcijama kako bi zaštitio server od malicioznih fajlova. Ovde imaš detaljno uputstvo kao i kôd koji uz minimalne izmene možeš da koristiš za sopstvene potrebe: http://php.net/manual/en/features.file-upload.php
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5823

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Čuvanje i učitavanje .txt fajla03.03.2018. u 09:57 - pre 23 meseci
Možda bi moglo nešto sa JavaSCript-om, mada kao korsinik, kad bih to video ja bih pobegao sa sajt glavom bez obzira :)

 
Odgovor na temu

timberman

Član broj: 315940
Poruke: 95



+6 Profil

icon Re: Čuvanje i učitavanje .txt fajla03.03.2018. u 12:36 - pre 23 meseci
Verovatno ja nisam umeo objasniti šta mi treba, a meni treba nešto slično ovome.Naravno meni ne treba za algoritme već bih koristio drugu javascript biblioteku za dijagrame. Ono što meni treba je da mogu sačuvati ono što sam napravio, po potrebi učitati i menjati kao što ovde može sa algoritmima. Ne tražim da mi neko radi već samo da mi da smernice kako je to moguće uraditi i još bolje ako ima neki primer na netu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Čuvanje i učitavanje .txt fajla

[ Pregleda: 3179 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.