Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Update tabele u delphiju i sql

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Update tabele u delphiju i sql

[ Pregleda: 1498 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Update tabele u delphiju i sql20.02.2018. u 09:34 - pre 31 meseci
Opet imam problem,koji ne znam,verujem da će mi neko pomoći...
Imam bazu u kojoj imam sirovine i proizvode,kao i sastavnicu,tj od čega je neki proizvod sastavljen sa merama i slično..Meni treba da izaberem proizvod,a da mi povuče sirovinu u neki dbgrid,i posle svega toga(pošto bih birao više proizvoda) da mi složi po svim sirovinama i količinama,šta mi svega treba,nešto kao trebovanje robe,i kada mi to uradi,pošto imam kolonu ugovor i rešenje,da u sve te sirovine upišem taj broj ugovora i broj rešenja...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql20.02.2018. u 14:44 - pre 31 meseci
To sve zvuci OK, prikazes listu proizvoda, kako korisnik selektuje koji ti u bazi potrazis sastavnicu i prikazes artikle potrebne za proizvod. Kad se sve potvrdi to sto je prikazano kopiras u novi dokument (radni nalog pretpostavljam) i upisujes u bazu.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql23.02.2018. u 20:18 - pre 31 meseci
Ja kada izaberem proizvode,i povucem sirovine,i prikazem u dbgridu,one su mi u tabeli,i racunam ih u stanju iako ih jos nisam dobio.Dakle,ja ih trebam prikazati ali samo kao neku ponudu,
I trebam ih obeleziti u dve kolone sa brojem ugovora i resenja,nesto kao update set...Posle kada mi stigne roba,obelezim ih sa jos jednim brojem i tek tada su na stanju a zatim preko radnih naloga idu u prozvodnju i tada mi se skidaju sa stanja.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql23.02.2018. u 22:29 - pre 31 meseci
Ne razumem sta tacno pitas, kako da tehnicki izvedes...? Pretpostavljam da ti prikaz u gridu nije problem, a ni update query nije komplikovan?
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql24.02.2018. u 21:00 - pre 31 meseci
Imam tu formu,iz koje bi to radio,i ja je prikazem u dbgridu,ali taj dbgrid ima svoj datasource,i ja kada ih prikazem u njemu meni su oni vec u tim tabelama,...Mislio sam da napravim dbgrid koji ce vuci iz druge tabele koja bi bila ista kao ova originalna,i tu mogu da radim sve to,i kada zavrsim da je prebacim u tu originalna i promenim datasource od tog dbgrida,da prikaze originalnu i tu iznad bih imao dva edita,sa ugovorima i resenjima,gde bi u originalnu prikazao sa tim editima,ne znam kako bih to uradio,da kada je povlacim iz druge,pokupi i ta dva edita i ubace se tako u prvi dbgrid.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql25.02.2018. u 18:28 - pre 31 meseci
U toj konfiguraciji ne mozes koristiti varijantu da se podaci odmah upisuju u tabelu (tj. mozes ali ti onda treba neka dodatna tabela u bazi).
Bolje je da te privremene izmene cuvas u lokalu i tek kad je sve gotovo posaljes u bazu (server).
Pogledaj TClientDataSet koji dolazi uz Delphi ili pogledaj neku od third party memorijskih tabela poput kbmMemTable.

Za pocetak pogledaj http://www.drbob42.com/examines/examin64.htm, tu se daje prikaz tog tzv. briefcase ili cached updates modela rada gde su DBAware kontrole (DBGrid, DBEdit...) kontrole povezane sa memorijskih datasetom (ClientDataSetom) koji nije direktno povezan sa bazom.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql25.02.2018. u 19:00 - pre 31 meseci
Pa to sam mislio,da je ,bar za mene , bolje da napravim nove tabele,jer program je lokalnog tipa,sve je na jednom računaru,on je i server i program....Jos nisam stigao do tog dela,ali ce mi trebati taj update ili insert za tu novu tabelu,pa kada sve zavrsim,i znam da ce ta roba stici,onda ih upisujem u bazu tj,na stanje....
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql02.03.2018. u 10:51 - pre 31 meseci
Kako da prenesem podatke iz jedne tabele u drugu,a da prethodno obelezim dbgrid sa redovima koje hocu da prenesem?I jedna i druga tabela su iste.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql02.03.2018. u 13:26 - pre 31 meseci
> Kako da prenesem podatke iz jedne tabele u drugu,a da prethodno obelezim dbgrid sa redovima koje hocu da prenesem?

Setujes MultiSelect i RowSelect u source gridu, kada korisnik selektuje zeljene recorde onda prodjes kroz selektovanu listu i jedan po jedan ubacujes u drugu tabelu.

Evo primera za kretanje kroz listu svih selektovanih slogova: https://www.thoughtco.com/mult...t-in-the-delphi-dbgrid-4077282
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql02.03.2018. u 21:39 - pre 31 meseci
Može li multi select da radi da samo povucem misem redove koje hocu,ili mora sa ctrl + alt?I kada ih obelezim,da predju u tabelu 2 iz tabele 1 nekim klikom?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql02.03.2018. u 21:46 - pre 31 meseci
> Može li multi select da radi da samo povucem misem redove koje hocu,ili mora sa ctrl + alt?

Kod DBGrida mislim da moras drzati ctrl.

> I kada ih obelezim,da predju u tabelu 2 iz tabele 1 nekim klikom?

Mogu ako isprogramiras u tom klik handleru metodu koja ce to raditi.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql03.03.2018. u 16:45 - pre 31 meseci
i: Integer;
sum : Single;
begin
if DBGrid1.SelectedRows.Count > 0 then
begin
sum := 0;
with DBGrid1.DataSource.DataSet do
begin
for i := 0 to DBGrid1.SelectedRows.Count-1 do
begin
GotoBookmark(Pointer(DBGrid1.SelectedRows.Items));
sum:= sum + AdoQuery1.FieldByName('Size').AsFloat;
end;
end;
edSizeSum.Text := FloatToStr(sum);
end

Ok,primenio sam ovo sto si mi dao,i to sabira selektovano,ali kako da pomocu adoquery prebacim u drugu tabelu te selektovane...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql03.03.2018. u 18:08 - pre 31 meseci
> Ok,primenio sam ovo sto si mi dao,i to sabira selektovano,ali kako da pomocu adoquery prebacim u drugu tabelu te selektovane...

Kako inace dodajes recorde u neku tabelu, Append pa Post na table komponenti ili preko parametara na Query komponenti. Nesto ovako:

Code:

var
  i: Integer;
begin
  with DBGrid1.DataSource.DataSet do
  begin
    for i := 0 to DBGrid1.SelectedRows.Count-1 do
    begin
      GotoBookmark(Pointer(DBGrid1.SelectedRows.Items));
      DestTable.Append;
      DestTable.Fields[1].AsString := SrcTable.Fields[1].AsString;
      DestTable.Fields[2].AsString := SrcTable.Fields[2].AsString;
      ...
      DestTable.Post;
    end;
  end;
end




 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql03.03.2018. u 18:15 - pre 31 meseci
Da , to znam,ali sam mislio da ne pravim svako polje posebno,vec sve,jer su tabele iste...nesto tipa append all,sada izmisljam komande...ha,ha,ha...Jel tako nesto postoji?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql04.03.2018. u 01:17 - pre 31 meseci
Neke komponente imaju takvu mogucnost, ako ADO (ili sta koristis) nema onda moras polje po polje.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql04.03.2018. u 21:15 - pre 31 meseci
Da li postoji mogucnost da posle appeend se uradi i delete u prvoj tabeli...ili mogu prvo append pa posle delete...Mislim postoji li neka komanda u smislu cut and paste?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Update tabele u delphiju i sql04.03.2018. u 22:03 - pre 31 meseci
> Da li postoji mogucnost da posle appeend se uradi i delete u prvoj tabeli...ili mogu prvo append pa posle delete...
> Mislim postoji li neka komanda u smislu cut and paste?

Ne, RDBMS baze poznaju samo INSERT, UPDATE i DELETE u osnovi, brisanje moras sam uraditi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Update tabele u delphiju i sql

[ Pregleda: 1498 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.