Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj

[ Pregleda: 687 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

saladinche
saladin kralj
Novi Pazar

Član broj: 48031
Poruke: 50
82.117.197.*



+1 Profil

icon DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj19.12.2017. u 22:57 - pre 33 meseci
Pozdrav svima,
Ako moze mala mopoc oko postavljanja vrednosti iz DateTimePicker u RAVE report.
Nikako ne mogu da nadjem na netu kako da to uradim pa mislim da bi mi ovde neko mogao pomoci.
Hvala
salash
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj20.12.2017. u 18:18 - pre 33 meseci
> Ako moze mala mopoc oko postavljanja vrednosti iz DateTimePicker u RAVE report.

Mislis da ubacis u neki label? Nisam odavno koristio Rave pa samo mogu okvirno dati savet, ubaci text/label kontrolu na report i u OnBeforePrepare (ili neki slican event koji se poziva kad se inicijalizuje report) stavi
RaveKontrola.Text := DateToStr(DateTimePicker1.Date);
 
Odgovor na temu

saladinche
saladin kralj
Novi Pazar

Član broj: 48031
Poruke: 50
82.117.197.*



+1 Profil

icon Re: DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj20.12.2017. u 19:51 - pre 33 meseci
Projekat mi se zove stampa

U projektu stampa sam dodao Text, ali ne na akciju "OnBeforeOpen" kada probam stampa.text ne mogu to da odaberem...

Da li ovaj text treba negde da definisem u projektu kao parametar ili slicno?

Da li imate neki predlog za rad sa izvestajima.
Ja sam poceo sa RAVE jer mi je on dodje sa delphijom ali vrv da ima i boljih jer je ovaj prilicno komplikovan (za pocetnika)
salash
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj20.12.2017. u 21:48 - pre 33 meseci
> Projekat mi se zove stampa

Sta je tacno stampa, kog tipa (klase)?

> U projektu stampa sam dodao Text, ali ne na akciju "OnBeforeOpen" kada probam stampa.text
> ne mogu to da odaberem...

Zasto? Ako dobijes gresku, koju tacno dobijes?

> Da li ovaj text treba negde da definisem u projektu kao parametar ili slicno?

Zamisli to kao da imas dve forme, Forma1 gde je DateTimePicker i Forma2 gde je Label gde treba da upises datum, kod bi ti bio nesto ovako (iz forme1)

Form2.Label1.Caption := DateToStr(DateTimePicker.Date);

Sad ovo Form2.Label1.Caption zameni sa tvojim reportom, ne znam kako se on zove (recimo Rpt1), ni kako se zove text objekat na njemu (npr Text1) a takodje ni koji je properti za tekst (mozda Text/Caption ali neka bude Text) onda bi ti pisao:

Rpt1.Text1.Text := DateToStr(DateTimePicker.Date);

> Da li imate neki predlog za rad sa izvestajima.
> Ja sam poceo sa RAVE jer mi je on dodje sa delphijom ali vrv da ima i boljih jer je ovaj prilicno komplikovan (za pocetnika)

Mozda FreeReport/FastReport, sistem je isti kao kod Rave i QuickReporta, imas editor gde dizajniras izgled izvestaja i onda povezujes sa tvojim podacima.
 
Odgovor na temu

saladinche
saladin kralj
Novi Pazar

Član broj: 48031
Poruke: 50
82.117.197.*



+1 Profil

icon Re: DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj21.12.2017. u 09:38 - pre 33 meseci
Sve sam našao i sad je sve mnogo jasnije.
U RV Projektu sam definisao parametre koji mi trebaju i samo na akciji "BeforeOpen" dam vrednost za te parametre i to je to.
Sada vidim da je mnogo lako uz pravu pomoć :)
Hvala puno.
salash
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DateTimePicker ubaciti u RAVE izvestaj

[ Pregleda: 687 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.