Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc za neznalicu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pomoc za neznalicu
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)
Strane: 1 2

[ Pregleda: 14892 | Odgovora: 33 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Pomoc za neznalicu31.07.2017. u 23:48 - pre 31 meseci
Pozdrav svima, prije svega.
Samo bih da pitam da li neko zeli da mi pomogne?
Ne radi se o problemu tokom pisanja PHP koda, nego potreba da mi, neka dobra dusa, napise kod.
Ja, o php ne znam nista, bas nista.
Pokusao sam da shvatim nesto, al' ne ide.
Nemam ja vise te godine pa da mogu da pocnem od nule da ucim php.

Ukratko da objasnim potrebu:

napraviti file.php koji se konektuje na bazu i trazi query (u asp-u je to Request.QueryString)

iz javascript sa jQuery pozivati file.php i zadati parametre i nazat dobiti string.

Mislim da je jednostavno.

Ako je neko zainteresovan zahvaljujem se unaprijed.
 
0

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.209.34.95.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu01.08.2017. u 18:58 - pre 31 meseci
Zdravo. Php forum je namenjen ucenju, ako ne zelis da sam radis na zadatku kao sto kazes, onda mogu da prebacim temu u IT berzu poslova gde moze neko da preuzme "posao" odnosno da se dogovorite za kompenzaciju, ako to zelis?

 
+2

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu01.08.2017. u 22:43 - pre 31 meseci
Hm, u pravu si.
Samo, nije u pitanju nikakav posao.
Meni treba 4-5 linija koda.

Ako je neko voljan da me nauci, najbolji nacin je da postavim ASP kod, a da mi ga neko prevede, vazi se i bez komentara, u PHP kod.
Ponavljam: nije vise od 4-5 linija koda.

 
0

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5827

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu01.08.2017. u 23:09 - pre 31 meseci
Ovo što si ti napisao u zahtevu je daleko više od 4 - 5 linija koda, ako misliš da se uradi kako treba.
 
+3

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.209.34.95.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu02.08.2017. u 22:45 - pre 31 meseci
Onda je najbolje da krenes nesto u php-u, cenim da su ovo dva-tri fajla, okacis ovde source tih fajlova da ljudi vide dokle si stigao i daju ti smernice kako da nastavis.
Inace sam siguran da ima takvih skripti na netu na tone, samo malo treba da se preprave (sto nije tesko, pogotovu za nekog ko zna vec bilo koji programski jezik)
 
0

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 01:39 - pre 31 meseci
ne znam :(

u asp-u je to 4-5 linija. 'ajd, mozda 1-2 vise.

naziv fajla koji mi je potreban je, recimo: artkod.php

evo, kako bi to izgledalo u asp-u (asp 3):

Dim connDB, RS, Q

Q = Request.QueryString("q")

Set ConDB=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
ConDB.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("/mdb-database/baza.mdb")

set RS = Server.CreateObject("ADODB.recordset")
RS.Open "SELECT artikal_kod FROM artikli WHERE artikal_naziv='" & Q & "'", ConDB, 3, 3

If RS.RecordCount Then
Response.Write(RS("artikal_kod"))
Else
Response.Write("Trazeni artikal ne postoji")
End If

znaci kad u browser upisem:

http://server/artkod.asp?q=cokolada koja se pravi od krave

server mi vrati artikal_kod = "milka"

Zasto je PHP-u potrebno 2-3 fajla za ovakvu jednostavnu stvar?

Pokusao sam na netu da konvertujem asp u php, ali nista to ne valja.
Gore nego sto je Google translate bio na pocetku.

Ako neko ima volje da mi ovo prevede, bicu mu zahvalan.
Ponavljam: stariji sam ja covjek da bih nesto pocinjao iz pocetka da ucim.



 
0

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12612



+4575 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 08:16 - pre 31 meseci
Eto, vidis da imas vise nego duplo linija od onog sto si rekao i u asp-u :)
Ekvivalent tog koda u php-u ti je:

Code (php):

$conn = new mysqli("ImeServera", "Username", "Password", "ImeBaze");
$result = $conn->query("SELECT artikal_kod FROM artikli WHERE artikal_naziv='" . $_GET["q"] . "'");
if ($result->num_rows > 0) {
    echo $row["artikal_kod"];
}
else {
    echo "Trazeni artikal ne postoji";
}
 


Ali, kao sto je Predrag rekao, ako hoces da se uradi kako treba (nije uradjeno kako treba ni u asp-u), bice vise linija od toga.

 
0

anon115774

Član broj: 115774
Poruke: 1656



+920 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 13:24 - pre 31 meseci
Citat:
gio1000:RS.Open "SELECT artikal_kod FROM artikli WHERE artikal_naziv='" & Q & "'", ConDB, 3, 3


Dusu dalo za jedan malecki injection :)
 
+2

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 13:36 - pre 31 meseci
Ne. Nije problem uopste.
Sve se izvrsava na lokalu, bez net-a.
Nema niko, od korisnika, da priblizno moze zamisliti sta predstavlja sql injection.

Posle cu probati ovo sto je napisao shadowed.

Mislim da je to, to.
 
0

nkrgovic
Nikola Krgović
Beograd

Član broj: 3534
Poruke: 2508

ICQ: 49345867
Sajt: https://www.twinstarsyste..


+500 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 14:02 - pre 31 meseci
Citat:
gio1000: Ne. Nije problem uopste.
Sve se izvrsava na lokalu, bez net-a.
Nema niko, od korisnika, da priblizno moze zamisliti sta predstavlja sql injection.

Posto su svi korisnici samo oni, niko nece da fasuje nikakav mallware a nigde nema neta.... ? Koliko si SIGURAN u ovo? Da nikad nece biti neta i da niko nece dobiti jos nekog korisnika.... a da ne zna za njega. :)

My 0.02EUR
Please do not feed the Trolls!

Profesionalni sport je oksimoron. Profesionalni sportista je, najcesce, samo moron.
 
+1

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 22:53 - pre 31 meseci
Pa, mogu napraviti server side script koji ce mi zamijeniti u Request.QueryString sve apostrofe i navodnike sa empty.
Ili da je validan string samo ako sadrzi a-z ili 0-9.

Osim toga ne vjerujem da ce iko configurisati virtualni server da prihvata ulaznu konekciju koja dolazi van LAN-a.
 
0

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu03.08.2017. u 23:31 - pre 31 meseci
U stvari, sta pricam!?
Momci, aplikacija je za jedan restoran i uzimanje narudzbi sa mobilnim uredjajima.
Svaki ima staticki ip, router je podesen da filtrira MAC, SSID je sakriven, nema password.

Ekskluzivno internal use. Nece i nema potrebe da ikad bude kacen na net.

Mislim da je stvar sada malo jasnija.

Moj problem je PHP, generalno.

Zbog toga sam i trazio pomoc.
Ono sto je shadowed odgovorio je sasvim dovoljno.

Ako zapne negdje ja cu potraziti opet pomoc.

Pozdrav shadowed, nekad davno smo diskutovali na VB6 forumu.
Drago mi je da si aktivan jos uvijek.
 
0

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.209.34.95.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 08:04 - pre 31 meseci
zvuci kao da radis komercijalni proizvod koji na ovaj ili onaj nacin naplacujes, i hoces da ti neko to odradi ovde besplatno (bez bilo kakve provere sigurnosti)?
 
0

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12612



+4575 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 08:38 - pre 31 meseci
Gio1000, ljudi su sasvim u pravu. Ja sam ti prepevao to parce koda jer ok, nije mnogo i realno, nije za ikakvu ozbiljnu upotrebu.
Predlazem ti da angazujes nekog da ti odradi aplikaciju kako valja i dogovori se da to bude tako da ti da kod. Onda mozes da proucavas kako je uradjeno i da po potrebi nadogradis istu.
I da, nikad nisi suvise star da bi naucio nesto novo. Nije jednako lako, ali moze se.
 
0

anon115774

Član broj: 115774
Poruke: 1656



+920 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 12:32 - pre 31 meseci
Citat:
gio1000: Pa, mogu napraviti server side script koji ce mi zamijeniti u Request.QueryString sve apostrofe i navodnike sa empty.
Ili da je validan string samo ako sadrzi a-z ili 0-9.


Uh, al si ti propustio mnogo stvari... trebalo je knjigu da citas redom :)

Citat:
gio1000: SSID je sakriven


Nije sakriven.

Citat:
nema password.


U prevodu - nema enkripciju :)
 
0

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 14:40 - pre 31 meseci
Citat:
dakipro: zvuci kao da radis komercijalni proizvod koji na ovaj ili onaj nacin naplacujes, i hoces da ti neko to odradi ovde besplatno (bez bilo kakve provere sigurnosti)?

Najvise sto cu dobiti za ovaj posao je pivo.
Jer, gazda lokala mi je dobar prijatelj i partner u tenisu.
U stvari pivo imam i bez uradjenog softverskog resenja.
Nelogicna je pretpostavka, da pravim komercijalni proizvod i to u PHP-u, u kom ne znam cak ni da deklarisem variable (ako uopste ima potrebe za tim).

Citat:
Citat:
gio1000: Pa, mogu napraviti server side script koji ce mi zamijeniti u Request.QueryString sve apostrofe i navodnike sa empty.
Ili da je validan string samo ako sadrzi a-z ili 0-9.


Informer: Uh, al si ti propustio mnogo stvari... trebalo je knjigu da citas redom :)


Sigurno da jesam. Nisam programer po profesiji nego, cisto iz hobija. Kao sto Shadowed rece: uvijek ima nesto da se nauci.
I za one profi.

Citat:

Citat:
gio1000: SSID je sakriven

Informer: Nije sakriven


SSID Broadcast nije enabled.







 
0

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2173
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2234 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 14:53 - pre 31 meseci
Citat:
Nelogicna je pretpostavka, da pravim komercijalni proizvod i to u PHP-u, u kom ne znam cak ni da deklarisem variable (ako uopste ima potrebe za tim).


Code (php):

$newDeclaredPHPvariable = 'New.. Declared VALUE of just declared PHP variable with `newDeclaredPHPvariable` name';
 


Eto.. sad si i to naučio. A ima potrebe da se deklarišu varijable u PHP, bez obzira dal' ti imao potrebe ili ne. ;)
about:networking
 
0

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5827

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 16:50 - pre 31 meseci
Ala će tom gazdi to pivo jednog dana skupo da ispadne.

 
+1

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.v4.ngi.it.



Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu04.08.2017. u 22:29 - pre 31 meseci
Citat:
Predrag Supurovic: Ala će tom gazdi to pivo jednog dana skupo da ispadne.

Je l' ti vjerujes u ovo sto si napisao?

Ako sam rekao da je router podesen da filtrira MAC, nema nikakve potrebe da optimizujem kod.
Uostalom u PHP-u, za mene, je izgubljena bitka.

Na kraju, sta bi taj jadni haker, koji napada sisteme po picerijama, mogao da uradi, pa da bi gazdu, pivo, kostalo skupo?
Da u database promijeni cijenu, pizze margherite, sa 5€ na 5000€ i da nastane opsta pobuna gostiju, zbog skupe pizze?

Ja sam od Shadowed-a dobio odgovor, na postavljeno pitanje i nije mi jasno zasto je diskusija otisla van okvira postavljene teme.

 
0

anon115774

Član broj: 115774
Poruke: 1656



+920 Profil

icon Re: Pomoc za neznalicu05.08.2017. u 00:05 - pre 31 meseci
Citat:
gio1000: Je l' ti vjerujes u ovo sto si napisao?

Ako sam rekao da je router podesen da filtrira MAC, nema nikakve potrebe da optimizujem kod


Ja verujem. To sto je ruter podesen da filtrira MAC je totalno besmisleno kad u kombinaciji sa tim imas protok bez enkripcije a povrh svega nisi ni razumeo zasto sam napisao da SSID nije sakriven bez obzira sto ti tvrdis da jeste.
 
0

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pomoc za neznalicu
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)
Strane: 1 2

[ Pregleda: 14892 | Odgovora: 33 ] > FB > Twit

Postavi temu

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.