Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

upload slike u uppercase formatu JPG

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: upload slike u uppercase formatu JPG

[ Pregleda: 4141 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

miljakovic
Miljakovic Djordje
Kraljevo

Član broj: 122900
Poruke: 36
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon upload slike u uppercase formatu JPG03.07.2017. u 23:36 - pre 31 meseci
Pozdrav, muci me jedan deo u skripti za upload slika. Naime, slike koje su sa ekstenzijom jpg, jpeg, gif i png bez problema postavljam na server i citam iz baze, ali slike sa JPG ekstenzijom nikako ne upsevam. Nalazio sam razne predloge za resenje ovog probema, ali ni jedan mi nije upalio. Vec nekoliko dana stojim u mestu sa tim problemom, a imam ih jos nekoliko drugacije prirode.
evo, postavicu i deo skripte koji radi sa lowercase formatima: ovde koristim promenljivu FileToUpload1 mada sam napravio kasnije niz za ovu promenljivu da ne bih morao da je copy-paste 20 puta za 20 slika

kod je:

function Img_Resize($path)
{

list ($width, $height, $img_type) = @ getimagesize($path);

$rs_height = 400;
$proc=400/$height;
$rs_width = $width*$proc; // sve slike dovodi na height 400 pix

switch ($img_type) {
case '1' : //'image/gif':
$img = imagecreatefromgif($path);
break;
case '2' : //'image/jpeg':
$img = imagecreatefromjpeg($path);
break;
case '3' : //'image/png':
$img = imagecreatefrompng($path);
break;
default :
break;
}

$img_base = imagecreatetruecolor($rs_width, $rs_height);
imagecopyresized($img_base, $img, 0, 0, 0, 0, $rs_width, $rs_height, $width, $height);

$path_info = pathinfo($path);
switch ($path_info['extension']) {
case "gif":
imagegif($img_base, $path);
break;
case "jpg":
imagejpeg($img_base, $path);
break;
case "JPG":
imagejpeg($img_base, $path);
break;
case "jpeg":
imagejpeg($img_base, $path);
break;
case "png":
imagepng($img_base, $path);
break;
}
}

$target_dir = "users/" . $kor . "/" . $num . "/";

if(basename($_FILES["fileToUpload1"]["name"])!="")

// ovde negde lezi problem ??? ili gore kod switch ($img_type) ali tu sam probao da smanjim slova ekstenzije ali nista nisam postigao jer m i nije radilo move_uploaded_file. u bazi mi ucita originalnu sliku i putanju ali mi na serveru nema slike u zeljenom folderu. ne radi mi upload slike

{
$target_file = $target_dir . basename($_FILES["fileToUpload1"]["name"]);
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload1"]["tmp_name"], $target_file);
$img = Img_Resize($target_file);
$ima=mysql_num_rows(mysql_query("select * from nudim_slike where id='$num' and slika='$target_file'"));
if($ima==0) $ins="insert into nudim_slike (id, slika) values ('$num','$target_file')";mysql_query($ins);
}


Hvala svima na pomoci unapred.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5823

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG04.07.2017. u 07:13 - pre 31 meseci
A što ne središ ime datoteke pre nego što ga upotrebiš?

Ja bih, na primer, obavezno preveo ime datoteke u sva mala slova. Zatim bih sredio ekstenziju tako da umesto jpg, jpeg, JPG, JPEG ili šta već neko može da pošalje, uvek ektenziju svedem na jpg. Tako bi mi kasniej bilolakše jer bih uvek radio sa istim formatom naziva datoteke bez obzira šta je poslato.

Jesi li proverio šta će ti se desiti ako neko pošalje PNG datoeku ali joj greškom stavi ekstenziju JPG?



 
Odgovor na temu

miljakovic
Miljakovic Djordje
Kraljevo

Član broj: 122900
Poruke: 36
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG04.07.2017. u 13:53 - pre 31 meseci
prepravio sam malo skriptu prema savetu Predrag Supurovic, ali i dalje ne prenosi sliku na server ili nisam odradio opet taj deo kako treba. u bazi je lepo ucitana sa malim slovima. i target_file je dobra slika i sa malim slovima, samo mi nikako ne odradi deo move_uploaded_file, tu nesto nije u redu, mozda gresim u rasporedu naredbi. target_dir inace je ok, to bude npr: users/miljakovic/brponude152/
ovo mi je prvi put da se srecem sa problemom postavljanja slike na server koju ne biram ja nego korisnik, tako da mi je iskustvo po tom pitanju skoro nula. Dosta sam foruma prelistao ali nesto ne radim kako treba.

function Img_Resize($path)
{
list ($width, $height, $img_type) = @ getimagesize($path);
$rs_height = 400;
$proc=400/$height;
$rs_width = $width*$proc;
$img = imagecreatefromjpeg($path);
$img_base = imagecreatetruecolor($rs_width, $rs_height);
imagecopyresized($img_base, $img, 0, 0, 0, 0, $rs_width, $rs_height, $width, $height);
}

$target_dir = "users/" . $kor . "/" . $num . "/";
$slika=basename($_FILES["fileToUpload1"]["name"]);
$slika=strtolower($slika);
imagejpeg($slika, $slika.'.jpg', 70);
if($slika!="")
{
$target_file = $target_dir . $slika;
$imageFileType = pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION);
$img = Img_Resize($target_file);

move_uploaded_file($_FILES["fileToUpload1"]["tmp_name"], $target_file);

$ima=mysql_num_rows(mysql_query("select * from nudim_slike where id='$num' and slika='$target_file'"));
if($ima==0) $ins="insert into nudim_slike (id, slika) values ('$num','$target_file')";mysql_query($ins);
}
 
Odgovor na temu

iglig
Igor Iglič
Beograd, Srbija

Član broj: 300685
Poruke: 80



+16 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG04.07.2017. u 14:20 - pre 31 meseci
Ne radi zato što pozivaš strtolower() i zato što koristiš, Win/Osx. Na Unix/Gnu Linux sistemima naredni fajlovi nisu isti.
slika.JPG != slika.jpg != slika.jPg != Slika.JPG...
Možda imaš još neku grešku, nisam čitao ostatak koda jer nisam pri računaru.
 
Odgovor na temu

miljakovic
Miljakovic Djordje
Kraljevo

Član broj: 122900
Poruke: 36
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG04.07.2017. u 14:32 - pre 31 meseci
A kako onda da bilo koju ekstenziju konvertujem u .jpg? ako preskocim to smanjivanje slova, onda samo ostavim imagejpeg($slika, $slika.'.jpg', 70)? i to sam pokusavao ali opet ne prebacuje sliku. doduse ja radim na windowsu na localhostu pa tu sliku samo hocu da prebacim iz nekog foldera u ovaj koji je zadat ovde.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5823

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG04.07.2017. u 16:10 - pre 31 meseci
Meni s e;ini da ima[ oybiljnu gre[ku u liniji

imagejpeg($slika, $slika.'.jpg', 70);

To $slika je prema kodu string koji sadrži naziv datoteke a ti ga prosleđuješ funkciji imagejpg() kao da je to sadržaj same slike.


Takođe, ako ti treba ime datoteke gde se nalazi uploadovana slika to je $_FILES['fileToUpload1']['tmp_name'] a ne $_FILES['fileToUpload1']['filename']


 
Odgovor na temu

miljakovic
Miljakovic Djordje
Kraljevo

Član broj: 122900
Poruke: 36
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG04.07.2017. u 16:23 - pre 31 meseci
da, o tome nisam razmisljao. kazem, ovo mi je vatreno krstenje.
pitao sam se kakav redosled treba da postavim
trenutno preuzimam naziv slike, smanjujem, pokusavam konvert, pa upload, sto je greska
ispravno bi bilo:
1. prebacim fajl na server
2. konvertujem u jpg sliku na serveru
3. upisem u bazu
4. obrisem original na serveru, ostaje samo jpg

 
Odgovor na temu

miljakovic
Miljakovic Djordje
Kraljevo

Član broj: 122900
Poruke: 36
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG11.07.2017. u 13:46 - pre 31 meseci
zaboravio sam da dodam jedan komentar:

skripta je radila od pocetka kako treba jedino je nedostajao deo koji proverava velicinu fajla, pa zato nije radilo sve. Sve slike koje su mi pravile problem bile su preko 3MB. Sve koje sam probao a da su manje od 2MB, bez obzira da li je pisalo jpg ili JPG bile su prebacene. Eto, samo toliko. Skripta je inace preuzeta sa nekog od foruma, ima ih na desetine, nije tesko da se nadju.

Hvala jos jednom svima.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG11.07.2017. u 16:54 - pre 31 meseci
Onda si ti pogrešno postavio pitanje, pitao si za ekstenziju fajla, ne za veličinu :)

Pogledaj ova dva linka:

http://php.net/manual/en/ini.core.php#ini.upload-max-filesize
http://php.net/manual/en/ini.core.php#ini.post-max-size
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Dima1994
Mladenovic Dimitrije

Član broj: 338499
Poruke: 65
*.ftth.abo.bbox.fr.



+4 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG18.06.2018. u 01:10 - pre 20 meseci
[img]35496490_10209388420907333_7828681037835141120_n[/img]
 
Odgovor na temu

verbe

Član broj: 338604
Poruke: 40
*.dynamic.vipmobile.rs.



+1 Profil

icon Re: upload slike u uppercase formatu JPG18.06.2018. u 14:47 - pre 20 meseci
Ako koristiš win, mozes presloviti prvo fajl u .JPG1 pa zatim u .jpg. Ali kad ti je sajt na serveru nema potreba za taj korak, jer su serveri uglavnom na linuxu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: upload slike u uppercase formatu JPG

[ Pregleda: 4141 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.