Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

D2007 + qr5, access violation

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: D2007 + qr5, access violation

[ Pregleda: 1135 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.adsl.net.t-com.hr.



+2 Profil

icon D2007 + qr5, access violation30.01.2017. u 16:11 - pre 42 meseci
Koristim D2007 (još uvijek) i uz njega QR 5.02
do neki dan sve radilo OK.

Kada pokušam postaviti tQuicReport kontrolu na formu, ili pokušam otvoriti report (stari) javlja mi grešku:
Access violation at address 14D7000D in module QR5RunD2007bpl. Rad of address 00000028

Pokušao sam:
- repair D2007
- uninstall, pa install QR-a
- ukloniti ga iz komponenti (Install Packages...), pa otvoriti, comil, install

ništa ne pomaže!

Posao čeka, a ja... ima li itko ideju što bi se moglo napraviti?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2635



+69 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation30.01.2017. u 16:36 - pre 42 meseci
Cini mi se da je neko skorije imao neki takav problem, radilo normalno i odjednom prestalo, nazalost ne mogu da nadjem tu poruku i sta je bilo tacno resenje. Cini mi se nesto u vezi spejsova u nazivu dira gde je QR bpl (promena dira je resila problem).
Dakle, probaj tako nesto promena dira, naravno radis kao admin
 
Odgovor na temu

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.adsl.net.t-com.hr.



+2 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation30.01.2017. u 16:40 - pre 42 meseci
Nisam mjenjao ništa kad je prestalo raditi. Dir je koji je i bio...
Jedino što mi pada na pamet: instalirao Visual studio 2015, pa deinstal, nakon toga se nije pokretao D2007 niti XE7. Naprvio restore (prije denistala sam napravio store point).
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2635



+69 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation30.01.2017. u 17:54 - pre 42 meseci
Proveri da nije onda deinstalacijom VS deinstaliran neki od Visual C++ runtime paketa (ima ih poprilicno).
 
Odgovor na temu

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.adsl.net.t-com.hr.



+2 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation31.01.2017. u 08:23 - pre 42 meseci
zar repair D2007 ne bi vratio ono što treba?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2635



+69 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation31.01.2017. u 11:00 - pre 42 meseci
> zar repair D2007 ne bi vratio ono što treba?

Mislim da ne obuhvata Visual C++ runtime pakete. Takodje je mozda problem sa .NET verzijom. Nazalost nemam predstavu kako videti sta nedostaje, jedino na slepo da instaliras/isprobavas jedno po jedno. U krajnjem slucaju ponovi instalaciju ali u okviru neke virtuelne masine, stavis XP i tu mora raditi.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
*.e-info.ba.



+61 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation31.01.2017. u 14:03 - pre 42 meseci
Problem je skoro sigurno nastao zbog Visual Studio 2015 paketa.
Konkretno, meni je posle instalacije VS2015 prestao da radi Microsoft SQL Server Management Studio; dok isto to ali u okracenoj verziji (Express) radi i dalje. Tipicno za M$.

Mislim da bi full reinstall D2007 pomogao (jer proverava verzije dll-ova i stavlja ih ako/gde fale); repair verovatno ne ide toliko u dubinu. E sad, ponovo instalirati komponente...

Pozz

P.S. A mozda da probas prvo da iskompajliras QR paket?
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation31.01.2017. u 16:53 - pre 42 meseci
A da opet instaliraš Visual studio?
F
 
Odgovor na temu

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.dsl.iskon.hr.



+2 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation31.01.2017. u 21:56 - pre 42 meseci
E riješio ja problem.
Imaš glavu, imaš zid i nadaš se da nije previše tvrd...

Uglavnom, jutros mi se ni Win10 nije startao kako treb, fale dll-ovi
- probao reper win-a, nakon 2 sata odustao
- reinstal win10
- instal D2007, svih znanih i neznanih kontrola (namnožile se godinama)

Sad završavam, osposobio sam za sutra (moram pod prijetnjom batina) doči do stranke. Nakon toga nastavak (XE7).

Evo sad je 22:53, a sve je krenunlo oko 8.00

Ali zato imam lijepe svježe instalirane win-e.

Visual studio na moju mašinu neće, pa makar ja mijenjao struku, časna pionirska

:)
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
*.e-info.ba.



+61 Profil

icon Re: D2007 + qr5, access violation01.02.2017. u 08:24 - pre 42 meseci
Citat:
Sad završavam, osposobio sam za sutra (moram pod prijetnjom batina) doči do stranke.


Citat:
Visual studio na moju mašinu neće, pa makar ja mijenjao struku, časna pionirska




Svaka cast, humor u teskim trenucima - to je pravi duh

Pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: D2007 + qr5, access violation

[ Pregleda: 1135 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.