Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

fopen() pitanje

[es] :: PHP :: fopen() pitanje

[ Pregleda: 3828 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.yubc.net



Profil

icon fopen() pitanje26.12.2001. u 22:49 - pre 252 meseci
Ovo me bas zanima...

Dakle, pitanje je sledece:
recimo da imamo jedan dir na serveru koji je world-writable. Dakle, chmod-ovan na 777. I recimo da imam klinca koji pokusava da upise fajl u taj dir. On to pokusa tako sto kod sebe ima Apache i PHP i zatim preko fopen() f-je proba da otvori fajl za pisanje u tom diru.

Ako je dir "testdir" a host "nekihost", kod izgleda ovako:
Code:

$fp = fopen("http://www.nekihost.com/testdir/ja.php","w");
fputs($fp,"nesto");


Da li ce gornji kod raditi. Kada ja to probam, dobijem poruku da fajl ne postoji i da zato ne moze da ga otvori. Napomena je da se mod "w", dakle morao bi da pokusa da ga "stvori". Ima li neko iskustva sa ovime???
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 01:53 - pre 252 meseci

Nece raditi


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ipt.aol.com



+1 Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 03:25 - pre 252 meseci
hehe naravno da nece.
 
Odgovor na temu

dukenukem
Nemanja Nikolic
Beograd

Član broj: 970
Poruke: 99
*.ptt.yu

ICQ: 35310908


Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 03:37 - pre 252 meseci
ajd' sad: a zasto nece?
= come get some =
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ipt.aol.com



+1 Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 05:23 - pre 252 meseci
pa nemozes tako remote da radis bre
 
Odgovor na temu

dukenukem
Nemanja Nikolic
Beograd

Član broj: 970
Poruke: 99
*.96.EUnet.yu

ICQ: 35310908


Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 08:20 - pre 252 meseci
php manual (PHP Documentation Group):

int fopen (string filename, string mode [, int use_include_path])

If filename begins with "http://" (not case sensitive), an HTTP 1.0 connection is opened to the specified server and a file pointer is returned to the beginning of the text of the response. A 'Host:' header is sent with the request in order to handle name-based virtual hosts.

Does not handle HTTP redirects, so you must include trailing slashes on directories.

[etc.]

= come get some =
 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.verat.net



Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 10:44 - pre 252 meseci
E pa bas zbog toga. Zanimljivo je dakle da nece da kreira fajl. Verovatno bi mogao da ga truncate()-uje na 0 bajtova, ali izgleda da nece da ga kreira. Voleo bih samo kada bi lepo rekli tako nesto, posto sam se bas prepao...
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 10:54 - pre 252 meseci
To je do podešavanja apache servera, da li će raditi taj PUT ili ne.. A gde se TAČNO podešava, ne znam.. pretražite dokumentaciju :)
 
Odgovor na temu

dwarf
Beograd, Srbija

Član broj: 1328
Poruke: 336
*.beotel.net



Profil

icon Re: fopen() pitanje27.12.2001. u 18:14 - pre 252 meseci
Ah, znaci PUT je u pitanju...Pa sada mi je dosta toga jasnije. U svakom slucaju, hvala svima, laknulo mi je sto ne radi... :)))
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: fopen() pitanje

[ Pregleda: 3828 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.