Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php mysql i prazno polje

[es] :: PHP :: php mysql i prazno polje

[ Pregleda: 2193 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zaraza

Član broj: 19938
Poruke: 1139
*.ptt.yu



+4 Profil

icon php mysql i prazno polje06.04.2004. u 19:14 - pre 213 meseci
hocu da pretrazujem bazu preko 2 ili vise kriterijuma koji se unose iz browsera...
e sad...ako imam popunjena sva polja sve radi kako treba, medjutim, ako je neko polje prazno, kao rezultat dobijem nista :) kako da resim ovo, znaci hocu da kad se za pretrazivanje unese recimo tip motora aviona da dobijem sve npr mlazne avione, bez obzira na kompaniju koja ga proizvodi i tako dalje...
 
Odgovor na temu

zaraza

Član broj: 19938
Poruke: 1139
*.ptt.yu



+4 Profil

icon Re: php mysql i prazno polje06.04.2004. u 19:27 - pre 213 meseci
ok, resio sam...
za polje:
if ($manuf == "")
$manuf = "IS NOT NULL";
else
$manuf = "= '$manuf'";

a mysql query je:
...
where man $manuf
....
e sad, ovo radi, ali dal je to 'lepo' tako....
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: php mysql i prazno polje06.04.2004. u 22:16 - pre 213 meseci
Ako ti je neko polje prazno, po tom polju i ne treba da vršiš pretragu, ili grešim?

Evo ako, na primer, radiš pretragu po 3 polja:

$condition = '';

if ($_POST ['polje1'] != '')
$condition .= ($condition == '' ? 'WHERE ' : ' AND ') . "polje1 = '{$_POST['polje1']}'";
if ($_POST ['polje2'] != '')
$condition .= ($condition == '' ? 'WHERE ' : ' AND ') . "polje2 = '{$_POST['polje2']}'";
if ($_POST ['polje1'] != '')
$condition .= ($condition == '' ? 'WHERE ' : ' AND ') . "polje3 = '{$_POST['polje3']}'";

Na kraju u promenljivoj $condition dobijaš uslov samo po poljima koja nisu prazna.

 
Odgovor na temu

nervozica
Novi Beograd

Član broj: 18671
Poruke: 77
195.252.126.*



Profil

icon Re: php mysql i prazno polje07.04.2004. u 08:37 - pre 213 meseci
probaj da koristis LIKE '%uslov(moze i prazno)%' u SQL upitu
Djankam se, kuzish.
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1042
*.verat.net



+3 Profil

icon Re: php mysql i prazno polje07.04.2004. u 14:29 - pre 213 meseci
Code:

LIKE "%(bilo sta pa i prazno)%"

Ovakva pretraga cini cuda kada su performanse u pitanju.
Owl
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php mysql i prazno polje

[ Pregleda: 2193 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.