Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prikaži region, ako postoji fajl ....

[es] :: PHP :: Prikaži region, ako postoji fajl ....

[ Pregleda: 3434 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kusur
Grafički dizajner
Beograd

Član broj: 2485
Poruke: 208
194.106.186.*



Profil

icon Prikaži region, ako postoji fajl ....28.12.2003. u 12:58 - pre 215 meseci
Pozdrav svima!

PHP, MySql

U tabeli knjige u polju Slika_url vec imam upisan put do slike za sve knjige (206 knjiga),
ali u folderu slike/knjige imam samo 109 knjiga.

Ime slike je isto kao kataloši broj knjige (polje Kat_broj, u tabeli knjige)

Kada se podaci o knjizi i slika prikazuju u Explorer-u, ako slika ne postoji u folderu slike/knjige u Explorer-u se prikaže ona kockica i znak iks.

Znam da "sakrijem" sliku ako je polje Slika_url za tu knjigu prazno:


<?php if ($row_knjige['Slika_url']!=""){ ?>

<img src="<?php echo $row_knjige['Slika_url']; ?>">

<?php } ?>

Da li moguće da uradim sledece:

Prikazi mi sliku ako postoji fajl ime.jpg u folderu slike/knjige,
i isti je kao Kat_broj knjige

Na primer:
Kataloški broj knjige 1-234, a ime slike 1-234.jpg
Kusur
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.ptt.yu



+10 Profil

icon Re: Prikaži region, ako postoji fajl ....28.12.2003. u 13:31 - pre 215 meseci
Code:

<?php 
$slika_fn = $row_knjige[kat_broj] . '.jpg';
if (!(file_exists($slika_fn))) $slika_fn = 'noimage.jpg; ?>
<img src="<?php echo $slika_fn; ?>">


Napisano je napamet pa može da bude neka greška, ali suština je tu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prikaži region, ako postoji fajl ....

[ Pregleda: 3434 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.