Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delphi i backup baze

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi i backup baze

[ Pregleda: 2342 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Delphi i backup baze21.09.2016. u 10:28 - pre 48 meseci
Uradio sam u kodu backup baze koja je access,i kada promenim folder(tj,stavim program nekome drugome na racunar) nece da ga backupuje,isto tako kada ga stavim i kod mene,samo ne bude na d,vec na c,iako prati putanju,prikazuje da je baza u eksluziv modu,,,,Evo koda,hteo bih da gde god da bude ide backup na c,pokusao i sa (data direktory) u connection stringu,opet nece....evo koda....


const
sConString = 'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=';

var
oJetEng: JetEngine;
backup : boolean;
begin
ADOConnection1.Close;

if FileExists('C:\internet.mdb') then
DeleteFile(PChar('C:\internet.mdb'));

oJetEng:= CoJetEngine.Create;
try
try
oJetEng.CompactDatabase(sConString + 'C:\Internet provajder\Internet.mdb' + ';Jet OLEDB:Database Password=pop' , sConString + 'C:\internet.mdb' + ';Jet OLEDB:Database Password=pop');
if not BackUp then
begin
DeleteFile(PChar('C:\Internet provajder\Internet.mdb'));
RenameFile('C:\internet.mdb', 'C:\Internet provajder\Internet.mdb');
end;
except
on E:Exception do
ShowMessage(E.Message);
end;
ADOConnection1.Open;
finally
oJetEng := nil;
end;


end;
 
Odgovor na temu

_deran_

Član broj: 69493
Poruke: 233
91.232.237.*



+1 Profil

icon Re: Delphi i backup baze21.09.2016. u 11:29 - pre 48 meseci
Probaj da umesto 'C:\internet.mdb' koristis 'C:\Internet provajder\TempInternet.mdb' ili nesto drugo samo da nije na cist 'c:\'. Verovatno nemas prava.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze21.09.2016. u 12:30 - pre 48 meseci
Da,to sam shvati,nece u cisto c,ali kako da namestim da gde god da postavim podatke,da mi vuce sa tog mesta,mislim u konekcionom stringu....
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Delphi i backup baze21.09.2016. u 17:24 - pre 48 meseci
Pa definiraš negdje u programu path do baze i onda taj path upišeš u connection string.
F
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 192
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze22.09.2016. u 08:14 - pre 48 meseci
Code:

var
  Putanja : string;
begin
     Putanja := ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Internet.mdb';

Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze22.09.2016. u 08:24 - pre 48 meseci
Da.na to sam mislio,hvala,ali sam napravio vec fiksnu putanju,pa cu tako....Jos jednom hvala....
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze08.04.2017. u 19:19 - pre 42 meseci
Treba mi jos jedna pomoc u vezi backup-a,a to je kako da napravim da backupuje bazu na mesto na koje ja odredim...Znaci da mi prilikom recimo otvaranja aplikacije ili na neko dugme,selektujem neki path,i da ga tamo stavlja...Dakle da nije fiksni path,vec da ga ja menjam....
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Delphi i backup baze08.04.2017. u 19:30 - pre 42 meseci
Prije backupa neka odaberu sami putanju. Imaš komponentu TOpenDialog/TFileOpenDialog

FileOpenDialog
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze08.04.2017. u 20:24 - pre 42 meseci
Da,ali meni treba da selektujem folder,a ne fajl...
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Delphi i backup baze08.04.2017. u 20:29 - pre 42 meseci
evo
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze08.04.2017. u 21:55 - pre 42 meseci
Ali ja nemam na d7 TFileopendialog komponenetu,vec samo TOpenDialog,a ova moja nema opciju pickfolders...
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Delphi i backup baze08.04.2017. u 23:05 - pre 42 meseci
Probaj nešto od ovoga

ili ovdje
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze10.04.2017. u 10:16 - pre 42 meseci
Instalirao sam TBrowseforfolder,i sada radi,ali mi ne prenosi,kada hocu da ga postavim na neki folder na d disku,on mi postavi ne na taj folder,vec na d disk...i pod nazivom new pa naziv file mdb...


taj path mi se nalazi u path,kao opciju u okviru komponenete....

begin
with TBrowseForFolder.Create(nil) do try
path := 'C:\';
if Execute then
ADOConnection1.Close;

if FileExists('c:\Baza\BazaHem.mdb') then
DeleteFile(PChar('c:\Baza\BazaHem.mdb'));

oJetEng:= CoJetEngine.Create;
try
try
oJetEng.CompactDatabase(sConString + 'c:\HemijskoCiscenje\BazaHem.mdb' + ' ' , sConString + path + 'bazahem.mdb' + ' ');
if not BackUp then
begin
DeleteFile(PChar('c: \HemijskoCiscenje\BazaHem.mdb'));
RenameFile('c:\Baza\BazaHem.mdb', 'c: \HemijskoCiscenje\BazaHem.mdb');
end;
except
on E:Exception do
ShowMessage(E.Message);
end;

finally
oJetEng := nil;
end;
ADOConnection1.Open;
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Delphi i backup baze10.04.2017. u 10:25 - pre 42 meseci
Ovdje ti je path C:\ koliko vidim i zato ti ga tamo i prenosi.

F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze10.04.2017. u 11:44 - pre 42 meseci
Nije u tome problem,nesto drugo je tu posredi,jer izbrisem taj path,i isto je...to samo pokazuje sta otvara prvo....
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 192
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze10.04.2017. u 11:54 - pre 42 meseci
Upiši Folder umesto Path:

Code:
oJetEng.CompactDatabase(sConString + 'c:\HemijskoCiscenje\BazaHem.mdb' + ' ' , sConString + Folder + 'bazahem.mdb' + ' ');

Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze10.04.2017. u 19:34 - pre 42 meseci
Zasto folder,prikazuje gresku jer nisam definisao taj folder...a ne postoji u opcijama ove komponente,kada postavim message taj path prikazuje stvarno taj path
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Delphi i backup baze10.04.2017. u 19:40 - pre 42 meseci
Provalio sam treba da se stavi \pre bazahem.mdb......i radi...hvala svima...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi i backup baze

[ Pregleda: 2342 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.