Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zašto ne radi include fajla sa for petljom?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Zašto ne radi include fajla sa for petljom?

[ Pregleda: 2975 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pakito
Paun Es Durlic
kustos etnolog (u penziji!) i programer
naivac
Majdanpek

Član broj: 91953
Poruke: 240
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.PaunDurlic.com


+2 Profil

icon Zašto ne radi include fajla sa for petljom?23.08.2016. u 15:47 - pre 42 meseci
U .php stranicu, na jednom mestu zgodno mi je da uvučem deo koda koji se ponavlja na više .php stranica, a čija je namena da obradi slike za malu galeriju na sajtu.
Kod inače radi ispravno kada je integralni deo .php stranice.

include("petlja.php");
Code:

//petlja za prikaz galerije

echo "<div style='max-width:800px;margin:10px auto;'>";
echo  "<div class='album'>";

for ($i = 0; $i<=$brslika-1; $i++) {
  echo '<img class="tama" src="'.$slika[$i].'" onclick="dajBox('.$i.')" />&nbsp;';
}
echo  "</div>";
echo "</div>";

echo '<div style="display:none;"><div id="slider"><div class="slider-inner"><ul>';

for ($k = 0; $k<=$brslika-1; $k++) {
   echo '<li><a class="ns-img" href="'.$slika[$k].'"></a>';
   echo ' <div class="caption"><h3>'.$imeSlike[$k].'</h3><p>'.$Legenda[$k].'</p></div></li>';
}



Stranica u koju ovaj include neće, izgleda ovako:

html
...
<?php

//parametri
$brslik = ...
$slika[1] ... itd
$imeSlike[1] ...itd
$Legenda[1] ... itd

include("petlja.php");

itd
?>

Nisam baš najveštiji u korišćenju Firebuga, ali mi se čini da se nešto učitava, a nešto ne.
O čemu se radi, i gde je greška?
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2170
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2234 Profil

icon Re: Zašto ne radi include fajla sa for petljom?23.08.2016. u 17:01 - pre 42 meseci
Firebug ama ništa živo ne može da ti pomogne oko php-a osim da ti da uvid u headere i eventualno da vidiš jel' cookie dobro napucan u browser.
include/require .. ako nemaš definisanu default url_include_path, onda stavi

Code (php):

include('/puna/apsolutna/putanja/do/fajla/gde/je/petlja.php');
 


Ako imaš definisanu url_include_path, ili je petlja tu u tom istom direktorijumu zajedno sa fajlom odakle si pozvao require/include onda može samo tako, naziv fajla.

include_path
about:networking
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5825

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Zašto ne radi include fajla sa for petljom?24.08.2016. u 00:36 - pre 42 meseci
To sto ti je u petlja.php napavi da bude funkcija, include-uj jednom na vrhu strane posle pozivaj funkciju.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Zašto ne radi include fajla sa for petljom?

[ Pregleda: 2975 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.