Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće

[ Pregleda: 11028 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće16.08.2016. u 23:32 - pre 43 meseci
Korpa centralnog šoping sajta opslužuje više sajtova prodavnica, na svakom od tih sajtova se nalazi link do centralne korpe. Korpa drži sve proizvode u kolačiću.

Problem je kako na sajtu prodavca prikazati broj proizvoda u korpi (kolačiću) jer kolačić pripada šoping sajtu.
Kolačić se zove "basket". Ovaj kod recimo radi na centralnom šoping sajtu, ali na sajtu prodavnice ne prikazuje broj proizvoda u korpi već uvek nulu:

Code:

        if(isset($_COOKIE['basket']))
        {
                $cookie = $_COOKIE['basket'];
                $cookie = stripslashes($cookie);
                $_SESSION['basket'] = json_decode($cookie, true);
        }
        echo "<a href='http://shoppingcenter.example.com/basket.php'>";
        echo "Basket (" . count($_SESSION['basket']) . ")";
        echo "</a>";


[Ovu poruku je menjao pisac dana 17.08.2016. u 23:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bane1234

Član broj: 327433
Poruke: 41
212.200.101.*



+1 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće19.08.2016. u 17:39 - pre 42 meseci
Ne mozes da pokupis cookie sa razlicitih domena...
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće19.08.2016. u 19:43 - pre 42 meseci
Ok, pitanje je onda kako prikazati broj proizvoda u korpi ako se korpa puni na centralnom sajtu. Dajte neko rešenje, neki iframe, javaskript, šta znam, ali da bude jednostavno za postavljanje na bilo koji sajt.

Poenta je u tome da prodavnica nema svoju korpu ali bi kupac trebao da vidi broj proizvoda u korpi bez kliktanja na korpu i prelaska na centralni sajt.
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1105
77.46.135.*

Sajt: www.gvozden.info


+65 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće20.08.2016. u 11:03 - pre 42 meseci
ako se sve akcije obavljaju na eksternom/centralnom sajtu, onda ti ovo drugi sluze samo za prikaz.
napravi poseban boks na centralnom sajtu, ili povuci podatke pomocu nekog apija.
gotovo resenje neces dobiti, dobices pomoc u konkretnom slucaju

 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće21.08.2016. u 00:45 - pre 42 meseci
Pa ovo je konkretan slučaj.

Kako da napravim api? Da bi se broj proizvoda u korpi video, strana centralnog sajta se mora otvoriti iz browsera u kome je obavljana kupovina i koji drži sesiju. Ako na centralnom sajtu napravim api sa
Code:
echo count($_SESSION['basket']);
on ne prikazuje taj podatak sajtu prodavnice jer nije pozvan iz browsera već iz php-a (preko file_get_contents) pa nije otvorena ista sesija - valjda. Kada taj api pozovem iz browsera direktnim kucanjem url-a naravno da prikazuje, ali to nije rešenje.
 
Odgovor na temu

bane1234

Član broj: 327433
Poruke: 41
212.200.101.*



+1 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće21.08.2016. u 19:26 - pre 42 meseci
Mozda da pogledas neki primer recimo REST api kako se pravi,bice ti neke stvari jasnije...
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće21.08.2016. u 23:38 - pre 42 meseci
Izgubio sam petnaestak minuta pokušavajući da shvatim šta bi taj REST API trebao da predstavlja, i nisam uočio nikakvu vezu sa ovim problemom. Sa dotičnim GET PUT JSON trt-mrt APIjima radim bez problema već neko vreme, ali ne vidim kako oni mogu ovo da reše?

Neke stvari bi mi bile jasnije kada bi neko otkucao rešenje za ovaj problem.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.bb.online.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće22.08.2016. u 09:44 - pre 42 meseci
Pogledaj prvi clan pravilnika
http://www.elitesecurity.org/t...-PHP-foruma-obavezno-procitati

Ja kad iskoristim na nesto 15min imam osecaj kao da nisam ni pogledao to sto me zanima (ako me zanima)
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće22.08.2016. u 11:58 - pre 42 meseci
Pogledaj četvrti član istog pravilnika

Da rezimiramo:
1) Sajt prodavnice klikove za kupovinu šalje na centralni sajt koji puni korpu
2) Korpa se drži u kolačiću, i učitava u $_SESSION['basket'] radi brojanja i drugih operacija
3) Kolačića upisuje centralni sajt nakon klika za kupovinu, koji odmah zatim vraća browser na $_SERVER['HTTP_REFERER'], dakle kolačić pripada centralnom sajtu
4) Čitanje kolačića dozvoljava browser na osnovu imena sajta čiji proces traži čitanje kolačića
5) API bi se izvršavao na centralnom sajtu
6) Sajt prodavnice bi za čitanje kolačića pristupao APIju centralnog sajta
7) API centralnog sajta ne bi imao proces koji se sa imenom sajta izvršava u browseru, pa ne bi mogao da natera browser da pročita kolačić centralnog sajta, tako da ne može da pomogne

Ako neko zna suprotno, neka u skladu sa četvrtim članom gore pomenutog pravilnika nauči mene početnika kako to ipak može.



[Ovu poruku je menjao pisac dana 23.08.2016. u 06:14 GMT+1]
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće26.08.2016. u 03:38 - pre 42 meseci
Problem sam rešio sa običnim html kodom:
<object type="text/html" data="http://..." width="100px" height="25px" style="overflow:auto;position:absolute;top:0;left:0;border:0px"></object>

Ako postoji rešenje za php, ne bi mi smetalo da ga saznam.
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 385
*.dip0.t-ipconnect.de.



+22 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće26.08.2016. u 08:09 - pre 42 meseci
Mozda ne razumijem problem ali php prodavnice REST zahtjevom pokupi podatak sa glavne stranice i radi sa njim sta treba.
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće26.08.2016. u 22:58 - pre 42 meseci
Korpa je u kolačiću koji pripada centralnom sajtu, a potrebno je čitati sadržaj kolačića sa drugog sajta. To je nemoguće jer browser to brani.

E, sad, mene ubeđuju da kolačić može da se pročita preko REST API-ja a ja ne vidim kako će da se pročita preko toga kada je kolačić u browseru. APIju pristupa PHP a ne browser, pa ne vidim kako će server koji izvršava API da pročita kolačić iz browsera.



 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+306 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće27.08.2016. u 09:15 - pre 42 meseci
Arhitektura ti je manjkava. Iako možeš čuvati sadržaj korpe u kolačiću, to je malo primitivno i čudno.

Neko solidnije rešenje bi bilo da sadržaj korpe čuvaš u bazi na centralnom sajtu, i tada imaju smisla
ovi predlozi sa API-jem koga možeš pozivati i preko JS a i server to server preko PHP-a.
Pored toga, ovi podaci u mogu biti veoma bitni za analitiku i marketing,
ako ih čuvaš u cookie-ima onda su nepristupačni, dok su u bazi "na tacni".
http://www.wiliam.com.au/wilia...ere-should-you-store-your-cart

Ako baš želiš preko kolačića, možeš da ubaciš iframe do centralnog sajta
koji bi prikazivao broj proizvoda/šta već treba.
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće27.08.2016. u 11:10 - pre 42 meseci
Arhitektura je jedina moguća, jer kupac ima svoju korpu koju puni i prazni i menja i kad nije ulogovan ili čak ni nema otvoren račun.
 
Odgovor na temu

bane1234

Član broj: 327433
Poruke: 41
212.200.135.*



+1 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće27.08.2016. u 11:40 - pre 42 meseci
A max cookie size? Sta ce biti kad korisnik ubaci u korpu xy prouzvoda...
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1326
*.dynamic.sbb.rs.



+306 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće27.08.2016. u 12:48 - pre 42 meseci
Citat:
pisac:
Arhitektura je jedina moguća, jer kupac ima svoju korpu koju puni i prazni i menja i kad nije ulogovan ili čak ni nema otvoren račun.


Na mnogim sajtovima ćeš naći sledeću šemu, i ja sam je koristio na nekim projektima:

1. Novom anonimnom korisniku na master sajtu se dodeljuje GUID koji se čuva u permanent cookie-u i kasnije predstavlja njegov identitet.
2. U bazi pod GUID-om korisnika čuvaš njegove podatke (shopping cart, favorite, search-eve ...)
3. S vremena na vreme, počistiš podatke korisnika koji se tipa nisu pojavljivali 6 meseci.
4. I dalje postoji problematika propagacije GUID-a sa master sajta na ostale sajtove kao što
je slučaj i sa cookie-ma - zato se generalno i izbegavaju multi domain sistemi...
5. Ovo možeš da rešiš sa iframe-om koji zove master-a radi prikaza (kao što je ranije rečeno)
ali tada ostali sajtovi nemaju GUID korisnika.
6. Ako ipak želiš da i ostali sajtovi imaju GUID korisnika, onda možeš, na primer da uradiš redirekciju
na master a sa mastera nazad na sajt sa prosleđenim GUID-om korisnika koji poseješ u cookie-u sajta
(prostije rečeno, zatražiš i dobiješ GUID korisnika putem dve redirekcije).
7. Ako imaš GUID korisnika i na ostalim sajtovima, onda možeš da radiš šta ti je volja
preko API-ja, bilo client side bilo server side, onda ti je sistem u pravom smislu povezan...
 
Odgovor na temu

pisac

Član broj: 13046
Poruke: 4495



+3120 Profil

icon Re: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće30.08.2016. u 18:17 - pre 42 meseci
Zanimljiva tehnika, međutim deluje mi malo overkill za ovo što ja pravim.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Korpa na eksternom sajtu, lokalni ne čita kolačiće

[ Pregleda: 11028 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.