Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Subreport u qreportu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Subreport u qreportu

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 6103 | Odgovora: 50 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Subreport u qreportu05.08.2016. u 10:42 - pre 50 meseci
Treba da napravim qreport,koji bi trebao izgledati ovakO:
Naziv mesec godina telefon
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
06 2016
07 2016
08 2016
... .....


kada sam napravio dbgrid koji se puni pomocu upita

SELECT ZaNaplatu.SifraKlijenta, ZaNaplatu.Naziv, ZaNaplatu.Mesec, ZaNaplatu.Godina, ZaNaplatu.Telefon, ZaNaplatu.Telefon1
FROM ZaNaplatu LEFT JOIN Promet ON (ZaNaplatu.MeseciID = Promet.Mesec) AND (ZaNaplatu.Godina = Promet.Godina)
WHERE (((Promet.Mesec) Is Null) AND ((Promet.Godina) Is Null))
ORDER BY ZaNaplatu.SifraKlijenta, ZaNaplatu.Godina, ZaNaplatu.MeseciID;



izlaze ovaki podaci

xxxxxxxxxxx 06 2016 xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx 07 2016 xxxxxxxxxxxx
..... ... .... xxxxxxxxxxxxxx


Znam da ide nesto pomocu subreporta,probao sam ali nesto ne ide......
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 12:16 - pre 50 meseci
Kako se to razlikuje u odnosu na ono sto tebi treba? Koliko vidim dobijas podatke kao i u tvom zeljenom primeru?
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 14:09 - pre 50 meseci
Pa ne dobijam takve podatke,dobijam kao i u dbgridu,a ja hocu da bude jedan radnik,pa svi meseci i godine,ispod tog radnika,pa sledeci radnik i sve tako...
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
*.e-info.ba.



+61 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 14:58 - pre 50 meseci
Citat:
popmilan76:
Znam da ide nesto pomocu subreporta,probao sam ali nesto ne ide......


Mislio si na subdetails, postoji subdetail band u QReport-u itd.itd. Sve pise u helpu.

Pozz
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 15:12 - pre 50 meseci
Da,znam da postoji ali sta sa njim,nije mi jasno,probao sam i sa child details,ali nista....Sta stavljam u details band a sta u subdetails...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 15:19 - pre 50 meseci
Nisi ni napisao sta zelis da ti bude u glavnom reportu, pretpostavljam da je to ime korisnika i da zelis na jednom reportu podatke o svim korisnicima.

Onda u glavni band stavljas dataset koji prikazuje podatke o korisnicima a u subdetails band stavljas dataset (i podatke iz njega) o telefonima koji su vezani za tog korisnika. Dakle sto se tice Delphija treba da imas dva dataseta u master/child relaciji.
Pogledaj QR primere, ima nekoliko primera te vrste.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 15:37 - pre 50 meseci
Da,hocu da glavni band bude ime i prezime,a subdetails podaci neki....ali ja imam jedan dataset...da li treba da formiram jos jedan,koji bi bio nestop kao

select naziv from klijenti
where naziv = :naziv


i da bude on u glavnom bandu,a ovaj drugi,child u vec postojeci
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 17:12 - pre 50 meseci
Mislim da ti ne razumes koncept master/detail odnosno parent/child relacije, moras se bolje informisati u tom delu, ima nekih tekstova u Delphi helpu (D7, mozda i u novijim), takodje i na internetu ima dosta da se nadje pa ti to toplo preporucujem nezavisno od svega ovoga.

Drugi, child upit si manje-vise, sam dao:

SELECT
ZaNaplatu.Mesec, ZaNaplatu.Godina, ZaNaplatu.Telefon, ZaNaplatu.Telefon1
FROM
ZaNaplatu
LEFT JOIN Promet ON (ZaNaplatu.MeseciID = Promet.Mesec) AND
(ZaNaplatu.Godina = Promet.Godina) AND
ZaNaplatu.SifraKlijenta = :SifraKlijenta
WHERE
(((Promet.Mesec) Is Null) AND ((Promet.Godina) Is Null))
ORDER BY
ZaNaplatu.Godina, ZaNaplatu.MeseciID;



 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 17:43 - pre 50 meseci
Kada treba da aktiviram query izlazi mi greska ...nesto kao ...parameter is improperly defined...pa kada definisem parametar sifraklijenta kao integer,onda mi izlazi join expressions not suported...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 18:16 - pre 50 meseci
Pogledaj Delphi primer kao i QR primer za master/detail relaciju i vidi kako je tamo napisano.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu05.08.2016. u 20:43 - pre 50 meseci
Uspeo sam,hvala Savkicu,znao sam da postoji ovaj quick report help,ali nikada nisam nesto otvarao to,misleci to je nesto komplikovano....Uradio sam tako sto sam glavni band stavio obican table a za child query....
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu08.08.2016. u 20:17 - pre 50 meseci
Nastavio bi na ovoj temi,da ne otvaram novu.....
Napravio sam da mi idu podaci ovako
naziv mesec godina
milan 05 2016
.... .....


E,sad zbog ustede papira trebalo bi da ide ovako,horizontalno,a ne vertikalno
milan 05.2016,06.2016,07.2016 .....

Jel to izvodljivo....
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu08.08.2016. u 20:59 - pre 50 meseci
Jeste ali ne direktno, moraš sam napraviti kolone (polja) u recimo stored proceduri (moraš znati unapred sva polja i mora ih biti fiksan broj) ili možeš napraviti u Delphiju. Učitaš sve podatke u programu, napraviš novi dataset i onda redom kreneš i praviš polja i dodeljuješ vrednosti iz ranije učitanih podataka.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu08.08.2016. u 22:52 - pre 50 meseci
Uspeo sam,hvala Savkicu,nista bez vas....postavio sam obican label,i u njega stavljam dva polja iz upita....

 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu09.08.2016. u 07:07 - pre 50 meseci
E,sada mi nastaje problem,kada se napuni prvi red sa podacima,ne prelazi u drugi red....vec samo prikaze sto moze u prvom redu.....Evo koda

with neplaceno do
begin
Close;

Open;
qrlabel4.Caption := '';
First;


While not EOF do
begin

qrlabel4.Caption := qrlabel4.Caption + Fields[2].AsString + ' - ' + Fields[3].AsString + ' , ';

Next;
end;
end;
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu09.08.2016. u 07:44 - pre 50 meseci
Tebi tu treba, prelazak u novi red, ne znam da li qrLabel ima neku komandu da forsira novi red ili ces morati da za svaki novi red pravis novu label komponentu (podesis i visinu) i onda stampas.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1159
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Subreport u qreportu09.08.2016. u 08:19 - pre 50 meseci
Ako postavim jos jedan qrlabel ispod ovoga,on ce se ponasati isto kao prethodni...imacu dva reda sa istim podacima.....a ne postoji opcioja force new row,samo force new columns,i force new page...
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Subreport u qreportu09.08.2016. u 08:41 - pre 50 meseci
Imaš neki dobar razlog da koristiš QRLabel? Zašto ne QRDBText?
Pogledaj malo demo QReporta, prilično sam siguran da imaju na primjeru prikazano to šta tražiš.
F
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2638



+69 Profil

icon Re: Subreport u qreportu09.08.2016. u 08:45 - pre 50 meseci
Za tebe je novi red novi korisnik? Onda napravi novi label kad naidjes na novog korisnika ili vec sta je uslov da se podaci prebace u novi red.

 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: Subreport u qreportu09.08.2016. u 08:58 - pre 50 meseci
Btw, u samom SQL upitu možeš dobiti listu. Ako koristiš Firebird, pogledaj funkciju LIST.
F
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Subreport u qreportu

Strane: 1 2 3

[ Pregleda: 6103 | Odgovora: 50 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.