Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Opet ja sa pitanjem . . .

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Opet ja sa pitanjem . . .

[ Pregleda: 2516 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

VladaPUB
Vladimir Sijacic
Novi Sad

Član broj: 614
Poruke: 337
*.ptt.yu

ICQ: 59835304
Sajt: www.sincom.info


Profil

icon Opet ja sa pitanjem . . . 26.12.2001. u 10:33 - pre 253 meseci
Kako da zadam u Delphi 6 da mi pretrazuje TXT koji su modal. Odnosno kako da napravim FIND a da trazi po vise formi istorvemeno, i da pokaze zbirni rezlutat toga sto je pronasao !?
 
Odgovor na temu

Riste Pejov
Team Leader/Senior Software Developer @
Ein-Sof ltd Skopje
Skopje, Macedonia

Član broj: 128
Poruke: 571
*.mt.net.mk

Jabber: richie@bagra.net.mk
ICQ: 154236769
Sajt: riste.softver.org.mk


Profil

icon Re: Opet ja sa pitanjem . . . 26.12.2001. u 11:37 - pre 253 meseci
da pretrazuje TXT koji su modal ?!!?

mislim da niko nezna sta modal TXT
i sta je to sta zelis da se trazi po vise formi ?

jedno mogu ti objasniti ..
da kad prikazes formu sa ShowModal
onda se naredni red koda ne izvrsava dok se modal forma
ne zatvori !

objasni malo bolje problem ... pa neko ce valjda pomoci

People who think they know everything tend to irritate those of us who do.
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: Opet ja sa pitanjem . . . 26.12.2001. u 15:57 - pre 253 meseci
Šta bi trebalo da pretražuje taj "Find"? Nazive ili property neke komponente? Nisi se dobro izrazio, siguran sam..
 
Odgovor na temu

VladaPUB
Vladimir Sijacic
Novi Sad

Član broj: 614
Poruke: 337
*.nap.co.yu

ICQ: 59835304
Sajt: www.sincom.info


Profil

icon Re: Opet ja sa pitanjem . . . 26.12.2001. u 23:14 - pre 252 meseci
E vidi radi se o formi koja sadrzi RICHTEXT (vise formi) a treba FIND da pretrazuje sve te forme, i da mi rezlutat pokaze zbirno !
 
Odgovor na temu

shaDy
Nikola J
-=BGD=-

Član broj: 1507
Poruke: 240
*.drenik.net

Sajt: www.CikloBerza.com


Profil

icon Re: Opet ja sa pitanjem . . . 28.12.2001. u 03:20 - pre 252 meseci
za find iskoristi vec postojecu componentu Tfinddialog.
i onda pozivas da ti trazi po textovima u svakoj formi.

primer:

with form2.memo1 do
memo2.lines.add(finddialog1.FindText);
end; {u uses moras dodati unit2, ali i ako zaboravis sam kompajler ce te opomenuti.}

nisam najbolje razumeo kako treba da izgleda ispis rezultata ali evo sta ovo radi : pretrazuje "memo1" na "form2" i stavlja pronadjeni string u "memo2" na "form1"


pogledaj helpove, fenomenalno su napisani.

Poz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Opet ja sa pitanjem . . .

[ Pregleda: 2516 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.