Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pokretanje JAVA pomocu CMD

[es] :: Java :: Pokretanje JAVA pomocu CMD

[ Pregleda: 1379 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dm5889
Dragan Marinković
Srbija

Član broj: 135660
Poruke: 7
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Pokretanje JAVA pomocu CMD11.05.2016. u 13:14 - pre 51 meseci
Zdravo,

imam problem prilikom pokretanja JAVA programa preko cmd.
Dodjem do direktorijuma gde je .class datoteka i kada pokrenem program javi gresku
Evo dodao sam kod programa Tax i TestTax u kojem je main funkcija i nju pokrecem preko cmd al javlja gresku :-(

Molim vas za pomoc.
Hvala


Code:
package com.practicaljava.lession5;

public class Tax {
    
    double brutoDohodak; //grossIncome
    String drzava; //state
    int zavise;  //dependents broj osoba koje izdrzava osoba
    

    Tax(double bD, String dr, int zav) {
        // TODO Auto-generated constructor stub
        brutoDohodak=bD;
        drzava=dr;
        zavise=zav;
    }


    public double calcTax() { // metoda za odredjivanje poreza na osnovu prihoda
        
        double drzavaTax=0;//promenljiva za izracun poreza
        if (brutoDohodak<50000){
            drzavaTax=brutoDohodak*0.05;
    }
        else{
            drzavaTax=brutoDohodak*0.06;
        }
        return drzavaTax;
        }
    
    }

Code:
package com.practicaljava.lession5;

class TestTax {

    public static void main(String[] args) {
        // TODO Auto-generated method stub
        
        double brutoDohodak; //lokalne promenljive
        String drzava;
        int zavise;
        //proverimo da li imamo pravilan broj argumenata
        if(args.length !=3){
            System.out.println("Upotreba programa sa argumentima " + "java TextTax 50000 Srbija 2");
            System.exit(0);
        }
        //pretvoriti argumente komandne linije
        brutoDohodak = Double.parseDouble(args[0]);
        drzava = args[1];
        zavise = Integer.parseInt(args[2]);
        
        Tax t3 = new Tax(brutoDohodak, drzava, zavise);
        
        double tvojPorez = t3.calcTax(); //calkulator za izracun poreza
        //ispis podataka
        System.out.println("Tvoj porez je: " +tvojPorez);
        System.out.println();

    }

}

Dragan
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Java Beograd
Novi Beograd

Član broj: 11890
Poruke: 8183
89.216.32.*



+9592 Profil

icon Re: Pokretanje JAVA pomocu CMD11.05.2016. u 13:21 - pre 51 meseci
Dobro je što nisi napisao šta ispisuje, tj. koja je greška.

Tako, mi zaludni forumaši, možemo do mile volje da diskutujemo šta ako je ova ili šta ako je ona greška...
Pametni ljudi su uvek puni sumnji. Samo su budale uvek savršeno sigurne.
 
Odgovor na temu

dm5889
Dragan Marinković
Srbija

Član broj: 135660
Poruke: 7
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Pokretanje JAVA pomocu CMD11.05.2016. u 13:37 - pre 51 meseci
Izvinjavam se
Dodao sam sliku cmd sa greskom
Dragan
 
Odgovor na temu

dule_ns
Novi Sad

Član broj: 123863
Poruke: 246
195.78.86.*



+667 Profil

icon Re: Pokretanje JAVA pomocu CMD11.05.2016. u 14:55 - pre 51 meseci
http://stackoverflow.com/quest...t-find-or-load-main-class-mean

Izgleda da nisi naveo paket probaj

java com.practicaljava.lession5.TestTax
 
Odgovor na temu

dm5889
Dragan Marinković
Srbija

Član broj: 135660
Poruke: 7
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Pokretanje JAVA pomocu CMD11.05.2016. u 15:31 - pre 51 meseci
Hvala,
to je to iz bin datoteke se navodi put sa paketom....

HVALA :-)
Dragan
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pokretanje JAVA pomocu CMD

[ Pregleda: 1379 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.