Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

IBDatabase disconnect timeout

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: IBDatabase disconnect timeout

[ Pregleda: 1022 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

00000110001

Član broj: 22138
Poruke: 38
..1.102.wireless.dyn.drei.com.



Profil

icon IBDatabase disconnect timeout24.02.2016. u 07:33 - pre 53 meseci
hi,
imam problem sa promjenom konekcije sa jedne baze na drugu.
znaci imam program koji se povezuje preko mreze na drugi pc gdje je baza podataka (firebird) npr. 192.168.1.1/3050:c:\test.fdb
Code:

IBDatabase1.Connected:=True;

ako sad izgubim vezu izmedju ova dva pc-a onda ce client da radi sa lokalnom bazom dalje npr. 127.0.0.1/3050:c:\test.fdb
Code:

IBDatabase1.Connected:=False;
IBDatabase1.DatabaseName:=...;
IBDatabase1.Connected:=True;


Problem je sto "IBDatabase1.Connected:=False" uzme oko 20sec vremena!!!
Moze li se nekako ovo vrijeme skratiti, ima li neki timeout da se podesi?

Znaci hocu da umjesto baze na nekom drugom pc-u koristim lokalnu u sto je moguce kracem roku.

hvala unaprijed!
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: IBDatabase disconnect timeout24.02.2016. u 13:40 - pre 53 meseci
> Problem je sto "IBDatabase1.Connected:=False" uzme oko 20sec vremena!!!
> Moze li se nekako ovo vrijeme skratiti, ima li neki timeout da se podesi?
> Znaci hocu da umjesto baze na nekom drugom pc-u koristim lokalnu u sto je moguce kracem roku.

Secam se da sam i ja imao neki slican problem sa IBX ali sad u kodu ne mogu da nadjem primer i sta sam tacno radio. Pokusaj da umesto gasis tu postojecu instancu IBDatabase1, napravis novu i nju povezes sa komponentama.

 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 192
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: IBDatabase disconnect timeout25.02.2016. u 07:35 - pre 53 meseci
I ja sam imao isti problem sa ADO konekcijom, mislim da prekid veze usporavaju sve komponente koje koriste tu konekciju.

Pokušaj da posle upotrebe svake komponente (query itd...) oslbodiš konekciju iste (ADOTable1.Connection := nil), i gledaj da ti tabele i query-ji ne ostaju otvoreni pre oslobađanja.
Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

salvaric
Novi Sad

Član broj: 53995
Poruke: 192
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: IBDatabase disconnect timeout25.02.2016. u 08:25 - pre 53 meseci
Mislim da kod IB moraš oslobađati i IBTransaction.DefaultDatabase := nil, a kod IBTable.Database := nil pa tek onda gasiti konekciju.
Nikad izvini!
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: IBDatabase disconnect timeout

[ Pregleda: 1022 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.