Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

XE7, TFDScript i progress

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: XE7, TFDScript i progress

[ Pregleda: 1119 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.dsl.iskon.hr.



+2 Profil

icon XE7, TFDScript i progress24.01.2016. u 18:06 - pre 54 meseci
Koristim TFDScript kod kreiranja baze za novoinstalirani program.
Kreiranje se odrati OK.
SQL-ovi su u file-u: Baza.sql

Htio bih povezati ProgressBar sa izvršavanjem SQL scripti. Na web-u nisam našao ništa što bi pomoglo.

pokušao sam:
Code:

FDScript1.ExecuteFile('Baza.sql');

program kreira sve objekte u bazi...


Dodao sam proceduru OnProgress
- variable:
Code:
 
FDScript1.Position.X;
FDScript1.Position.y;

su uvijek 0.

Pokušao sam razbucati sql u više scritpi i dodati ih posebno u
FDScript1.SQLScripts
nije pomoglo. Ovo je kod:
Code:

   tl.LoadFromFile(ExtractFilePath(Application.ExeName) + 'baza.sql');
   ts := FDScript1.SQLScripts.Add;
   while i < tl.Count do begin
      if tl.Strings[i] = '/*TAG*/' then begin
         inc(i);
         with FDScript1.SQLScripts do begin
            with Add do begin
               inc(uks);
               Name :=  'script' + uks.ToString;
               while (i < tl.Count) and (tl.Strings[i] <> '/*TAG*/') do begin
                  sql.Add(tl.Strings[i]);
                  inc(i);
               end;
            end;
         end;
      end else Inc(i);
   end;
   tl.Free;
   ts.Name := 'root';
   for i := 1 to uks do begin
      ts.SQL.Add('@script' + i.ToString);
   end;


Ima tko ideju kako:
1. dobiti ukupan broj scripti koje će se izvršiti (create table, create index, ....)?
2. kako u OnProgress dobiti trenutno aktivni index skripte koji se izvršava?

 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: XE7, TFDScript i progress24.01.2016. u 21:51 - pre 54 meseci
A da ideš po starinski, brojiš linije u fajlu? :-D
F
 
Odgovor na temu

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.dsl.iskon.hr.



+2 Profil

icon Re: XE7, TFDScript i progress24.01.2016. u 22:06 - pre 54 meseci
Ma riješio sam to, na drugi način: ne koristim script već updateqry... onda mogu sve i progress bar i jednu po jednu komadnu (mislim: 1 komada je: kreiranje proc ili tabice ili indexa itd).

Volio bih skužiti ovo sa striptom. Na web-u skoro pa ništa...

Piše da bi se positon trebao povečati nakon izvršenja, ali meni se to dogodi samo prvi put, nakon toga stoji na istom.
 
Odgovor na temu

FranjoZG
Franjo Popović
Programer
Zagreb

Član broj: 328819
Poruke: 242
*.adsl.net.t-com.hr.



+2 Profil

icon Re: XE7, TFDScript i progress25.01.2016. u 10:38 - pre 54 meseci
E kad bi netko imao primjer execute scripte iz file-a, s progressom ...
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 790
188.124.211.*



+61 Profil

icon Re: XE7, TFDScript i progress26.01.2016. u 08:02 - pre 54 meseci
Nikad nisam koristio niti sam cuo za TFDScript, medjutim...

Ne znam koju verziju TFDScript-a koristis, odnosno otkud ti ono Position.X i Position.Y u event-u OnProgress. Prvi google 'hitac' mi je ponudio sledeci link http://docwiki.embarcadero.com...mp.Script.TFDScript.OnProgress . Tu lepo pise sta i kako citati (TotalJobDone, TotalJobSize, TotalPct10Done).

Pozz
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: XE7, TFDScript i progress

[ Pregleda: 1119 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.