Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C# i SQLIte datetime

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# i SQLIte datetime

[ Pregleda: 2802 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon C# i SQLIte datetime20.12.2015. u 21:53 - pre 49 meseci
Pozdrav!

Kako da "pročitam" vrednost kolone koja je "Date" ?

Ovo je deo code kojim pravim upit...

Code:
command.CommandText = "select Action, datetime(Date) as Date from  UserAction ";


Kako god da probam da pročitam vrednost Date dobijam grešku:

Code:
System.FormatException: String was not recognized as a valid DateTime.


Ako neko zna molim za pomoć...

Hvala...
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.customer.telenor.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime21.12.2015. u 07:07 - pre 49 meseci
Rekao bih da je problem u regionalnom setovanju te da konverzija datuma koji je upisan kao String ne može pravilno da se izvrši. Polje treba konvertovati prosleđivanjem odgovarajućeg kodnog rasporeda, npr. naš je 103.
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
93.87.67.*



+1 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime21.12.2015. u 07:13 - pre 49 meseci
Pozdrav!

Isto je ako deklarišem promenjivu kao string ili kao DateTime.

Kada pokušam da "pročitam" vrednost pomoću DataReadera dobijam tu grešku.

 
Odgovor na temu

ssi
Chupach brkowa
Internet

Član broj: 305920
Poruke: 264
*.static.sbb.rs.



+329 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime22.12.2015. u 16:13 - pre 49 meseci
Citat:
patak_daca: Pozdrav!

Isto je ako deklarišem promenjivu kao string ili kao DateTime.

Kada pokušam da "pročitam" vrednost pomoću DataReadera dobijam tu grešku.


Kad cistas kao string, izbaci ovo "datetime(Date)", probaj ?
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
93.87.67.*



+1 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime23.12.2015. u 10:05 - pre 49 meseci
Pozdrav!

Rešio sam.

U konekcioni string sam dodao DateTimeFormat i radi dobro.

Hvala!

 
Odgovor na temu

ssi
Chupach brkowa
Internet

Član broj: 305920
Poruke: 264
*.static.sbb.rs.



+329 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime23.12.2015. u 12:13 - pre 49 meseci
Ako mozes probaj i dapper za sql lite, jer ti readeri dataset-ovi su malo onako stvar proslosti.


http://blog.maskalik.com/asp-n...e-simple-database-with-dapper/
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
93.87.67.*



+1 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime23.12.2015. u 12:58 - pre 49 meseci
Pozdrav!

Važi, probaću.

Hvala!!
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1812
*.static.sbb.rs.



+407 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime24.12.2015. u 19:32 - pre 49 meseci
Ljudi što ne koristite Entity Framework? Kakvi readeri i commandovi, pa to je stvar prošlosti. Ja sam već nekoliko aplikacija napravio sa EF i SQLite, nema razmišljanja ni o čemu, samo objekti i Linq.
 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime25.04.2016. u 17:51 - pre 45 meseci
Pozdrav!

U SQLite tabeli je upisan datum u formatu (yyyy-MM-dd) , 2016-04-25
Kad hoću da uradim select

Code:
where_statement = where_statement + "  AND date(DatumUnosa) = date(" + filterData.DatumUnosa.ToString("yyyy-MM-dd") +")";


Ne vraća nikakav rezultat.

Ako neko zna molim za pomoć.

Hvala!

Patak
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime26.04.2016. u 07:19 - pre 45 meseci
Napisi ceo sql upit, ono sto napises u SELECT upit to treba da prikaze, WHERE je samo filter

[Ovu poruku je menjao AMD guy dana 26.04.2016. u 23:20 GMT+1]
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1324
*.dynamic.sbb.rs.



+306 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime26.04.2016. u 07:23 - pre 45 meseci
Fale ti jednostruki navodnici oko filter datuma.
Code:

where_statement = where_statement + "  AND date(DatumUnosa) = date('" + filterData.DatumUnosa.ToString("yyyy-MM-dd") +"')";

 
Odgovor na temu

patak_daca

Član broj: 72199
Poruke: 418
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: C# i SQLIte datetime26.04.2016. u 07:32 - pre 45 meseci
Pozdrav!

Uspeo sam...

Hvala puno..

ako neko im isti problem evo i rešenja...

Code:
if (filterData.DatumUnosa != DateTime.MinValue) where_statement = where_statement + "  AND   strftime('%Y-%m-%d', DatumUnosa)>='"+ filterData.DatumUnosa.ToString("yyyy-MM-dd") +"'";


Pozdrav!
Patak
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# i SQLIte datetime

[ Pregleda: 2802 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.