Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Printanje samo jednog tj odabranog zapisa

[es] :: Access :: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa

[ Pregleda: 4063 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bojinovic
Bojan Bojinovic
Banja Luka

Član broj: 17168
Poruke: 24
81.94.2.*



Profil

icon Printanje samo jednog tj odabranog zapisa01.04.2004. u 15:27 - pre 204 meseci
Imam problem kod printanja reporta, odnosno kako da isprintam samo jedan (izabrani) zapis.
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa01.04.2004. u 17:46 - pre 204 meseci
Vidi help za DoCmd.OpenReport. jedan od parametara se zove WhereCondition i tu zadajes koji rekor hoces da odprintas.

DoCmd.OpenReport ReportName:="repInvoice", WhereCondition="InvoiceID=" & me!InvoiceID

:-)
 
Odgovor na temu

bojinovic
Bojan Bojinovic
Banja Luka

Član broj: 17168
Poruke: 24
81.94.2.*



Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa02.04.2004. u 13:12 - pre 204 meseci
Evo jos malo diskusije na tu temu...Report je potreban za bazu studenata.
Report je odradjen da informacije o jednom studentu staju na jedan A4, ali kad ja izaberen report i kliknem na print on pocinje da mi printa sve reporte. A mene interesuje da li ja mogu ako izaberem report broj 110, da isprintam samo tog studenta i te info. Hvala
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa02.04.2004. u 19:19 - pre 204 meseci
Imas formu a na formi text box txtStudentID. Onda imas dugme cmdOpenReport. Za dugme, u OnClick napravis ovo:

DoCmd.OpenReport ReportName:="repStudents", WhereCondition:="StudentID=" & me!txtStudentID,view:=acPreview

Umesto text boxa, moze da bude i combo box pa umesto da tipkas StudentID, samo ga izaberes.

:-)
 
Odgovor na temu

bojinovic
Bojan Bojinovic
Banja Luka

Član broj: 17168
Poruke: 24
81.94.2.*



Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa03.04.2004. u 15:48 - pre 204 meseci
Problemi...objasnicu sve potanko...Imam formu (obrazac) u kojem pregledam studente (jedan po jedan), na formi sva polja iz tabele "student" kao i polje koje je jedinstveni broj studenta od 15 karaktera (ime polja je "regbroj").
Kako sad da napravim da na clik na cmdOpenReport printam zapis koji trenutno gledam u formi i ciji se ID nalazu i polju "regbroj".

Naravno pokusao sam ono sto si mi rekao (samo sa svojim imenima polja ali stalno prijavljuje neke greske)
Dugme cmdOpenReport mi ne pravi problem ali mi trazi da unesem ID studenta u njegov prozor koji on diže poslije mog clika. A ja pokusavam da on iscita iz mog polja "regbroj" i da ga printa.

Iskomplikovao sam, al kad ne znam ....

Hvala
 
Odgovor na temu

drbogi

Član broj: 5045
Poruke: 601
*.vdial.verat.net

ICQ: 454238854


+3 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa04.04.2004. u 01:45 - pre 204 meseci
Pa postavi dugme za svakog studenta na kraju zapisa u formi, koje ce na onklik da otvara report samao za tog studenta. Kol'ko studenata tol'ko dugnica.

Nadam se da si shvatio,- nesto mi nije dan.

 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa05.04.2004. u 14:30 - pre 204 meseci
Pokazi nam tvoj kod za On_Click(). Na dobrom si putu, ali imas neku sitnu gresku koju cemo da ulovimo ako bog da.

:-)
 
Odgovor na temu

bojinovic
Bojan Bojinovic
Banja Luka

Član broj: 17168
Poruke: 24
81.94.2.*



Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa06.04.2004. u 06:31 - pre 204 meseci
DoCmd.OpenReport ReportName:="repJedanStudent", WhereCondition:="regbroj=" & Me!regbroj, view:=acPreview

Ovo je taj dio. Jako me buni ovaj dio poslije wherecondition=(ne kontam sta tu treba da ide) a ostatak sam skontao nekako. valjda (ovo poslije ME! poredi sa mojim poljem regbroj) ispravite me ako grijesim.
Jednostavno mi treba pojasnjenje sta ide pod WhereCondition, gledao sam help al nisam skontao.
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa06.04.2004. u 13:53 - pre 204 meseci
Original:
DoCmd.OpenReport ReportName:="repJedanStudent", _
WhereCondition:="regbroj=" & Me!regbroj, _
view:=acPreview

Meni ovde sve isgleda OK pod sledecim uslovima:
a) Data Source za tvoj repJedanStudent mora da ima polje "regbroj"
b) Na tvojoj formi postoji kontrola koja se zove "regbroj". Ono Me! znaci "tekuca forma", pa Me!regbroj znaci "kontrola sa imenom regbroj na tekucoj formi"
c) Polje "regbroj" je numericko (int, long int, autonumber, single, double)

Tvoj problem "Dugme cmdOpenReport mi ne pravi problem ali mi trazi da unesem ID studenta u njegov prozor koji on diže poslije mog clika." ukazuje da verovatno ne ispunjavas uslov a) ili uslov b).

WhereCondition privremeno dodaje WHERE klauzulu na data source za tvoj report. Izraz "regbroj="&Me!regbroj kad se izracuna postane nesto kao "regbroj=1375".
Zamisli sada da je data source za tvoj repot neki kveri qryReportStudent. Ako mozes da napises i izvrsis

SELECT * FROM qryReportStudent WHERE regbroj=1375

onda je tvoj WhereCondition OK. Ako ovaj SELECT ne prolazi, nesto nije u redu. A samo dve stavri mogu da ne budu u redu:
a) qryReportStudent ne sadrzi polje regbroj
b) polje regbroj nije numericko

Za tekstualno polje WHERE izgleda ovako - tekstualni ID mora da se stavi u navodnike:

SELECT * FROM qryReportStudent WHERE regbroj='S1375-QQQ'

i izraz koji ti daje WHERE regbroj='S1375-QQQ' mora da izgleda ovako:

WhereCondition:= "regbroj='" & me!regbroj & "'"

Posle znaka jednakosti dodje single quote pa oda double quote. Na kraju imas double quopte - single quote -double quote.

Vidi topic malo nize o SQL Dates, tamo ima objasnjenje o gradjenju WHERE stringova.



 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa06.04.2004. u 13:57 - pre 204 meseci
tema http://www.elitesecurity.org/tema/48031, idi do poslednjeg odgovora i verovatno ce se naci nesto.

:-)
 
Odgovor na temu

bojinovic
Bojan Bojinovic
Banja Luka

Član broj: 17168
Poruke: 24
81.94.2.*



Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa07.04.2004. u 06:47 - pre 204 meseci
Polje je tipa text iz razloga zato što sadrži i neke inicijale fakulteta i samog studenta. Tako da su nedostajali samo neke quote.

:)

Radi kao satić, HVALA, i da kazi mi jesam li mogao na ovakav nacin da rijesim svoj problem? Mislim da jesam al nisam siguran jer nekontam baš sve iz ovog koda. http://www.personalmag.co.yu/access4.htm

Hvala jos jednom Zidaru i forumu 123

:)




 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa07.04.2004. u 18:44 - pre 204 meseci
:-)

Verujem da bi kod is E-zine radio, samo su ga zakomplikovali sa InputBoxom i nisu objasnili najbolje probleme sa stringovima i kvotama. Taj primer je prvi koji vidim da koristi filter umesto Where condition. Kakva je razlika, ne znam. U svim knjigama se kosristi WheerCondition, pa valjda svi to usvojimo i radimo tako.

Srecno!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Printanje samo jednog tj odabranog zapisa

[ Pregleda: 4063 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.