Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

malo objasnjenje u vezi serijalizacije

[es] :: Java :: malo objasnjenje u vezi serijalizacije

[ Pregleda: 2769 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djura1

Član broj: 16156
Poruke: 111
*.rcub.bg.ac.yu



+3 Profil

icon malo objasnjenje u vezi serijalizacije01.04.2004. u 13:27 - pre 221 meseci
Molio bih da mi neko objasni ovo, posto mi nista nije jasno.
Napisao sam mali program koji bi trebalo da snimi objekat klase koja implementira Serializable u fajl. Deo koda:
Code:

        try{
           FileOutputStream f=new FileOutputStream("fajl.lgn");
           ObjectOutputStream out=new ObjectOutputStream(f);
           out.writeObject(lgn);
           out.close();
        }

Sad, sve je proslo lepo, kompilacija, izvrsavanje, sve bez greske, ali kad sam pogledao u folder gde je klasa programa, nigde nema fajla (fajl.lgn). Lupao sam glavu satima, zatim probao drugi program koji bi trebao da procita objekat iz snimljenog fajla.
Code:

        try{
            FileInputStream fin=new FileInputStream("fajl.lgn");
            ObjectInputStream oin=new ObjectInputStream(fin);
            lgn=(Login)oin.readObject();
            oin.close();
            System.out.println(lgn.getUserName());
            System.out.println(lgn.getPassword());
        }

Na moje zaprepascenje, sve je radilo kako treba.
Sad, nije mi jasno kako? Kako je serijalizovani objekat sacuvan na disk ako nije u fajlu? Kako je posle toga deserijalizovan iz fajla ako fajl ne postoji? Ako nije u fajlu, kako se drugacije sacuva?
Nadam se da neko moze ovo da objasni. Hvala unapred
 
Odgovor na temu

Last Man Standing
Misha Kostich
Chicago

Član broj: 3775
Poruke: 101
*.aon.com



+1 Profil

icon Re: malo objasnjenje u vezi serijalizacije01.04.2004. u 22:54 - pre 221 meseci
Pogledaj oko foldera gde ti je JVM odnosno java.exe koji se izvrsava kada pozoves svoj program.
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
 
Odgovor na temu

djura1

Član broj: 16156
Poruke: 111
*.rcub.bg.ac.yu



+3 Profil

icon Re: malo objasnjenje u vezi serijalizacije02.04.2004. u 07:04 - pre 221 meseci
Ovo je novi momenat: gore navedeno se desava kad pokrenem program iz NetBeans-a. Znaci, fajla nigde nema.
Medjutim, kad ga pokrenem iz komandne linije, sve se desava regularno, fajl je na svom mestu. Izgleda da je to do NetBeans-a?
 
Odgovor na temu

dejankr
Dejan Krsmanovic
JavaEE programer
Beograd

Član broj: 7842
Poruke: 384
194.247.216.*



+1 Profil

icon Re: malo objasnjenje u vezi serijalizacije02.04.2004. u 08:10 - pre 221 meseci
Citat:
djura1:
Ovo je novi momenat: gore navedeno se desava kad pokrenem program iz NetBeans-a. Znaci, fajla nigde nema.
Medjutim, kad ga pokrenem iz komandne linije, sve se desava regularno, fajl je na svom mestu. Izgleda da je to do NetBeans-a?


Mislim da je samo stvar odakle pokrećeš program, tj. šta se u tom trenutku smatra tekućim direktorijumom (pošto nisi naveo putanju do fajla, on se snima u tekući direktorijum). Ovo bi najverovatnije trebalo da može da se setuje prilikom pokretanja programa (na žalost ne koristim NetBeans pa ne znam). Fajl se sigurno negde snima i ako probaš da radiš search, sigurno ćeš ga naći. Možda se koristi home direktorijum (kod Windowsa je to negde u My Documents) ili čak direktorijum odakle si pokrenuo NetBeans (o ovo ne verujem, ali ko zna...).
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: malo objasnjenje u vezi serijalizacije

[ Pregleda: 2769 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.