Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

molim objasnjenje

[es] :: C/C++ programiranje :: molim objasnjenje

[ Pregleda: 3217 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

hebeh
NS

Član broj: 54505
Poruke: 19
*.ftn.ns.ac.yu.



+1 Profil

icon molim objasnjenje19.06.2005. u 00:06 - pre 198 meseci

sto se tice programskih jezika c i c++, apsolutni sam pocetnik.

dobio sam za vjezbanje neke rijesene ispitne zadatke sa etf.
dio koda koji prilazem nije mi jasan, a odnosi se na funkciju za
konverziju vremena.

jel moze neko da pomogne i da da objasnjenje zasto je to
uradjeno na ovaj nacin?

negdje sam procitao da se kod programiranja u c-u vrijeme
racuna u sekundama proteklim od 1970, godine - molim i dodatno
objasnjenje u vezi gore navedenog.
----------------------------------------------------------------

void KonvertujVremeDAN(void)

{

char i,string[26];

strcpy(string,ctime(&dan));

for(i=8; i<10; i++) printf("%c", string);

putchar('. ');

for(i=4; i<7; i++) printf("%c", string);

putchar ( ‘ . ' ) ;

for(i=20; i<24; i++) printf("%c", string);

} //od KonvertujVremeDAN
----------------------------------------------------------------

void KonvertujVreme(time_t vreme)

{

char i,string[26];

strcpy (string, ctime(&vreme) );

for(i=11; i<19; i++) printf("%c", string);

} //od KonvertujVreme
 
Odgovor na temu

hebeh
NS

Član broj: 54505
Poruke: 19
*.ftn.ns.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: molim objasnjenje20.06.2005. u 00:30 - pre 198 meseci

molim vas, jel imate ideju ???
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: molim objasnjenje20.06.2005. u 10:49 - pre 198 meseci
Prier ce ti sve reci:
Code:
// Windows 2000 & Dev-C++ 4.9.9.1
// program.c
#include <time.h>
int main(int argc, char *argv[])
{
    time_t vreme;     // long int = broj sekundi protekao 
                      // od 00:00:00 01.01.1970. UTC .
    time(&vreme);     // smesta u "vreme" tekucu vrednost sistemskog vremena
                      // pa te vise nije briga kada je racunar poceo da broji sekunde.
    char my_time[26]; // char niz gde ce biti smestena vrednost vremena.
                      // ctime(&vreme) - vraca prikaz znakovnog niza 
                      // vrednosti tipa time_t.
    sprintf(my_time, ctime(&vreme));
    // kad odstampas "my_time" videces zasto su ti brojaci u petlji 
    // podeseni bas onako kao jesu
    printf(my_time); 
    // dace:  Mon Jun 20 11:43:53 2005
    // znaci: 012345678901234567890123
    printf("\n");
    system("PAUSE");    
    return 0; 
    // napomena: u tvojim petljama stoji "string" a mora "string[i]" !!
}

 
Odgovor na temu

hebeh
NS

Član broj: 54505
Poruke: 19
*.ftn.ns.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: molim objasnjenje23.06.2005. u 23:40 - pre 198 meseci


za idb:

moze savet: gde mogu to da procitam?
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: molim objasnjenje24.06.2005. u 10:02 - pre 198 meseci
Citat:
gde mogu to da procitam?

Pre svega u knjigama ...
Ocigledno nisi procitao TOP temu http://www.elitesecurity.org/t...nije-zabadava-stavljeno-u-TOP-
... tamo bi nasao i ovo: http://www.elitesecurity.org/tema/13542
A meni sto prvo pada na pamet je:
Brian Overland, C++ jasnim jezikom, Mikro knjiga
ili
http://www.cppreference.com/
http://www.cplusplus.com/main.html
U svakom slucaju ne sekiraj se, naci ces, ima toga na puno mesta na netu.
 
Odgovor na temu

hebeh
NS

Član broj: 54505
Poruke: 19
*.ftn.ns.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: molim objasnjenje26.06.2005. u 15:23 - pre 198 meseci


! Hvala na savjetima

[Ovu poruku je menjao hebeh dana 26.06.2005. u 16:39 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: molim objasnjenje

[ Pregleda: 3217 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.