Poceo sam da radim na jednom zanimljivom projektu, i naisao sam na problem koji iskreno ne znam kako da resim. Radi se o Client-Server arhitekturi, i ordedjeni agenti su pisani u JAVA, dok su server aplikacije dizajnirane za C++. Problem je kod serijalizacije JAVA objekata, i parsanju doticnih objekata u C++ kodu. Naime, za JAVA kod je dovoljno koristiti readObject() i writeObject() metode, dok C++ nema slicne metode ugradjene u standardne biblioteke. Jedna varijanta koji sam nasao me MFC serijalizacija koja nikako ne moze da se iskoristi buduci da ce sav kod u C++ biti pisan za windows, HP-UX, Solaris, Linux, AIX i Tru64. Drugi problemcic se pojavljuje posle uradjene serijalizacije. Naime, cak i ako napravim svoju implementaciju serijalizacije u JAVA, i preparsam podatke u C++ serveru, na koji nacin moze da se pokrene novi "instance" klase koja mi je potrebna.
Disclaimer: Ovo je prvi C++ projekat koji radim u poslednjih 6 godina, tako da sam malo zardjao :)
Poz,
Jovan
Za automatsko dobijanje Super Moderatorskog statusa na Elitesecurity forumima pritisnite Alt+F4