Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

QReport i horizonlani podaci

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: QReport i horizonlani podaci

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5736 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon QReport i horizonlani podaci04.02.2015. u 08:54 - pre 66 meseci
Kako da postavim da mi podaci u qreportu ne idu vertikalni,kao sto je dafault,vec horizontalno...Dakle da ne idu ovako
1
2
3
4

Vec ovako:

1,2,3,4
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci04.02.2015. u 13:19 - pre 66 meseci
Možeš li dati neki konkretniji primer toga što ti treba, sliku najbolje?
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci04.02.2015. u 17:24 - pre 66 meseci
Probaj ovo (nisam testirao linkove, ali to je ta komponenta) QRAngledLabel
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.opera-mini.net.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci04.02.2015. u 17:28 - pre 66 meseci
Postavim qrdbtext na details band,i povezem ga sa bazom,tj,sa poljem koje se zove brojkaveza,gde sledeci podaci, 012,013,253,...i hocu da oni idu tako,horizontalno,a ne vertikalno,kako je po defaultu.Taj preview treba da izgleda ovako:
broj kaveza
_______________

012,013,125,563,564,..
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci04.02.2015. u 17:53 - pre 66 meseci
Onda ono šta sam ti napisao u PM. QRDBText ti prikazuje JEDNO polje. Ili napravi kako sam ti napisao ili napravi upit:

Code:
SELECT LIST(POLJE, ',') AS brojkaveza FROM TABLICA


ukoliko ti baza podržava LIST funkciju (možda se zove nekako drukčije) i onda ćeš dobiti rezultat: 1,2,3,4,5 itd.

Firebird LIST function
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 07:33 - pre 66 meseci
Zar je moguce da ne postoji resenje da podaci idu horizontalno?Pomagajte ljudi.
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 07:43 - pre 66 meseci
Pa dao sam ti dva moguća rješenja

(Drugo je da napraviš sam listu i pucaš to u QRLabel ili QRMemo npr.)
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 07:47 - pre 66 meseci
Ono sa list ne prepoznaje,a ovo sa memo mi nije bas elegantno resenje...Da li postoji nesto u properties,da prikazuje horizontalno...ja to ne vidim...
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 08:30 - pre 66 meseci
Ne postoji. QRDBText ti prikazuje jedno polje iz baze.
Možeš jedino dodati kolone na QReport (dupli klik na prazno na quickreportu i onda number of columns). Tada će ti detail band se prikazivati u kolonama, ali je pitanje da li će ti taj način odgovarati. Pokušaj.
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 08:41 - pre 66 meseci
Ima opcija columns gde se pise koliko kolona hoces,i koliko god da ih stavis,nista se ne desava,sve je isto
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 09:38 - pre 66 meseci
Stavi jedan detail band i vidit ćeš da se on postavi na prvu kolonu.
F
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 09:40 - pre 66 meseci
Evo, ovako to izgleda:


F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 11:15 - pre 66 meseci
Da ,jasno mi je to,ali ce u tom slucaju da puni prvu kolonu,pa ce posle preci u drugu....a ja to necu,hocu da napuni prvi red,pa da predje u drugi red...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 14:16 - pre 66 meseci
> Da ,jasno mi je to,ali ce u tom slucaju da puni prvu kolonu,pa ce posle preci u drugu....a ja to necu,hocu da napuni prvi red,pa da predje u drugi red...

Ti želiš da ti slogovi postanu polja? Koju bazu koristiš? Neke imaju komandu koja to može uraditi za tebe ali ništa ti ne fali da to sam uradiš.
Prosto dodaj još jedan dataset sa željenim poljima i onda _ručno_ prebacuj slogove u novi dataset (polja) i na kraju prikaži QR vezan za taj novi dataset.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 19:28 - pre 66 meseci
Baza mi je paradox.....
Ja hocu da mi kolone bude zapravo red.....da se podaci ispune horizontalno i kada zavrse taj red,da se puni drugi red
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci05.02.2015. u 19:48 - pre 66 meseci
Probaj ovo sta je kolega savkic rekao, trebalo bi raditi.
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci06.02.2015. u 09:09 - pre 66 meseci
Savkicu,ne razumem te najbolje...Jel moze malo pojasnjenje...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci06.02.2015. u 12:26 - pre 66 meseci
Ako sam te dobro ispratio ti zelis ovo:

www.tylogix.com/tylogix%20main...ble_Vertical_to_Horizontal.gif

Da radiš u MSSQL mogao bi to dobiti PIVOT SQL komandom, ali kako je kod tebe Paradox u pitanju moraš to uraditi ručno.
A ručno radiš tako što
a) napuniš dataset 1 sa originalnim podacima (dst1)
b) napraviš drugi (prazan) dataset sa željenim poljima recimo njih 5 (dst2)
c) napišeš kod, otprilike ovako (netestirano, pisem napamet)

Code:

var
   CurrFld: Integer;
begin
  ... // koraci a) i b)
   
  CurrFld := 0;
  dst1.First;

  while not dst1.Eof do 
  begin
    if dst2.State <> dsAppend then
      dst2.Append;
    
    dst2.Fields[CurrFld].AsString := dst1.Fields[0].AsString;    

    Inc(CurrFld);
    if CurrFld = dst2.Fields.Count then
    begin
      dst2.Post;
      CurrFld := 0;
    end;
   
    dst1.Next;
  end;
end;


 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci06.02.2015. u 19:36 - pre 66 meseci
Ne znam,mislim da nisam dovoljno objasnio...Aj jos jednom da pokusam....Dakle imam polje koje se zove brojkaveza,i recimo upit koji treba da prikaze samo to polje(brojkaveza) where brojkaveza < 5.....Sada mi se desava ovako nesto

brojkaveza
0
1
2
3
4
a ja hocu ovako

brojkaveza
0 1 2 3 4

 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: QReport i horizonlani podaci06.02.2015. u 20:22 - pre 66 meseci
Meni to tvoje lici na pivot, ono sto sam objasnio. Pronadji/nacrtaj sliku toga sto ti trazis i posalji.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: QReport i horizonlani podaci

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5736 | Odgovora: 23 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.