Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko baze podataka

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc oko baze podataka

[ Pregleda: 2089 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

_DeXy^
Dejan Silni
Belgrade

Član broj: 22697
Poruke: 19
*.panet.co.yu



Profil

icon Pomoc oko baze podataka27.03.2004. u 14:36 - pre 212 meseci
Imam bazu podataka u kojoj su smestena polja SIFRA i IME.
Kako sad da napisem kod da kad unesem text u polje txtSifra i pritisnem taster ENTER da mi u polju txtIme automatski bude upisano ime za trazenu sifru. Znaci program otvara bazu i proverava sifru i upisuje ime.
Poz
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pomoc oko baze podataka27.03.2004. u 15:04 - pre 212 meseci
Pogledaj ovu temu.
 
Odgovor na temu

_DeXy^
Dejan Silni
Belgrade

Član broj: 22697
Poruke: 19
*.panet.co.yu



Profil

icon Re: Pomoc oko baze podataka27.03.2004. u 15:30 - pre 212 meseci
Citat:
mladenovicz:
Pogledaj ovu temu.


Video sam i nista.
NEMA resenja mog problema
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Pomoc oko baze podataka27.03.2004. u 21:09 - pre 212 meseci
U neku DB komponentu stavi da ti query izgleda ovako

select username from users WHERE password = '''+password.text+'''

Onda samo procitas (ako ije isto ko u ASPu onda je)

Record.Open
username.text = record("username")

fora je da mogu da ti se dese dve iste sifre.
 
Odgovor na temu

_DeXy^
Dejan Silni
Belgrade

Član broj: 22697
Poruke: 19
*.panet.co.yu



Profil

icon Re: Pomoc oko baze podataka28.03.2004. u 13:34 - pre 212 meseci
Citat:
byTer:
U neku DB komponentu stavi da ti query izgleda ovako

select username from users WHERE password = '''+password.text+'''

Onda samo procitas (ako ije isto ko u ASPu onda je)

Record.Open
username.text = record("username")

fora je da mogu da ti se dese dve iste sifre.


Mislim da nisam ukapirao ovo bas najbolje :)
Fora je u tome sto je ovo rad za skolu. Nesto kao seminarski. Treba napraviti program tako da kad uneses sifru artikla da ti program izbaci naziv tog artikla, cenu po jedinici mere, jedinicu mere... i tako to...
E sad ja sve podatke drzim u bazi podataka. Al' ne znam kako da napravim da kad unesem sifru artikla i pritisnem ENTER da mi se u ostalim tekstualnim poljima iscita ime artikla, cena...
Poz.
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Pomoc oko baze podataka28.03.2004. u 14:44 - pre 212 meseci
Ja koristim Delphi, ali verovatno ima nekih komponenti kao sto su DBTextBox u delphiju koje povezes na DataSuorce (koji je povezan sa Recordsetom) tako da ti automatski prikazuje DB polja. A onda uradis ono od napred.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Pomoc oko baze podataka28.03.2004. u 15:32 - pre 212 meseci
Mozes i ovako.Postavi jedan textbox (nek bude Text1) kome ces dodeliti polje iz baze u kome su ti sifre i stavi visible false,zatim napravi jos dva textbox-a txtSifra i txtIme i textbox-u txtIme dodeli polje iz baze gde su smestena imena.I ukucaj sledeci kod u keypress event txtSifra
Code:
Private Sub txtSifra_KeyPress(KeyAscii As Integer)
If KeyAscii = 13 Then
db.Recordset.FindFirst "[ime polja gde su sifre] = " & Val(txtSifra.Text)
If db.Recordset.NoMatch = True Then MsgBox "U bazi ne postoji artikl sa unetom sifrom"
End If
End Sub

Ovo je kod pod uslovom da ti je polje gde su sifre neki number datatype(integer,long...), a ukoliko je string onda kod izmeni ovako
Code:
Private Sub txtSifra_KeyPress(KeyAscii As Integer)
If KeyAscii = 13 Then
db.Recordset.FindFirst "[ime polja gde su sifre] = '" & txtSifra.Text & "'"
If db.Recordset.NoMatch = True Then MsgBox "U bazi ne postoji artikl sa unetom sifrom"
End If
End Sub


Poz.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pomoc oko baze podataka

[ Pregleda: 2089 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.