Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

UUID - kako ga kreiratu u programu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: UUID - kako ga kreiratu u programu

[ Pregleda: 1546 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

franjo_tahi2
Franjo Tahi
Zagreb

Član broj: 289851
Poruke: 43
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon UUID - kako ga kreiratu u programu18.11.2014. u 09:57 - pre 68 meseci
kako u D2007 dobiti UUID? Koliko čitam, nije čisti random, postoji kontrola?

Na net-u nisam našao ništa, a da mogu prijmeniti.
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2628



+69 Profil

icon Re: UUID - kako ga kreiratu u programu18.11.2014. u 11:40 - pre 68 meseci
To je uglavnom isto sto i MS GUID (mogu biti neke varijacije).
Kada si u Delphiju u editoru možeš pritisnuti Ctrl+Shift+G, a evo i runtime funkcije:

Code:

function GetGuid: string;
var
  Temp: TGuid;
begin
  if CreateGuid(Temp) = S_OK then
    Result := GuidToString(Temp)
  else
    Result := '';
end;


 
Odgovor na temu

franjo_tahi2
Franjo Tahi
Zagreb

Član broj: 289851
Poruke: 43
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: UUID - kako ga kreiratu u programu18.11.2014. u 12:22 - pre 68 meseci
Zahvaljujem, radi
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: UUID - kako ga kreiratu u programu

[ Pregleda: 1546 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.