Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa brisanjem karaktera GLCD

[es] :: Elektronika :: Mikrokontroleri :: problem sa brisanjem karaktera GLCD

[ Pregleda: 1569 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
109.121.51.*



+1 Profil

icon problem sa brisanjem karaktera GLCD25.09.2014. u 00:25 - pre 64 meseci
pozz svima koji su budni ...
da li neko zna mozda kako se brise char na smart glcd displeju (potrebno za osvezavanje)?
displej koristi T6963C, u pitanju je smart glcd razvojna ploca iz mikroe-a ...
unapred hvala
Code:

unsigned int rpm=90;

 rpm++;
.
.
.

     T6963C_Write_Char_Adv(rpm/100+48,70,25);
     T6963C_Write_Char_Adv((rpm%100)/10+48,85,25);
     T6963C_Write_Char_Adv(((rpm%100)%10)%10+48,100,25);
     delay_ms(2000);

mst
 
Odgovor na temu

mst.petrovic
milos petrovic
student
nis

Član broj: 256875
Poruke: 47
*.adsl-3.sezampro.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa brisanjem karaktera GLCD26.09.2014. u 15:08 - pre 64 meseci
pozdrav, resio sam problem osvezavanja displeja. Evo koda a za sve nejasnoce slobodno pitajte....
Code:
      const code char FONT[];
   
   void prikazGLCD(int cifra,const code char FONT[])
   {

       // Brisanje stare vrednosti
     T6963C_Set_Font_Adv(FONT,T6963C_BLACK, _T6963C_HORIZONTAL);
     T6963C_Write_Char_Adv(cifraTXT[0], 70,20);
     T6963C_Write_Char_Adv(cifraTXT[1], 80,20);
     T6963C_Write_Char_Adv(cifraTXT[2], 90,20);
    // Konvertovanje nove vrednosti
     cifraTXT[0] = cifra/100+48 ;  // Stotine
     cifraTXT[1] = (cifra%100)/10+48 ;  // desetice
     cifraTXT[2] = (cifra%100)%10 +48;  // jedinice
     T6963C_Set_Font_Adv(FONT, T6963C_WHITE, _T6963C_HORIZONTAL);
    // Ispis nove vrednosti
     T6963C_Write_Char_Adv(cifraTXT[0], 70,20);
     T6963C_Write_Char_Adv(cifraTXT[1], 80,20);
     T6963C_Write_Char_Adv(cifraTXT[2], 90,20);
   
   }


  void main() {


   Start_TP();
   
   while (1) {
    Check_TP();
    rpm++;
    Delay_ms(1000) ;

    prikazGLCD(rpm,System14x16_Regular);
   }

  } 

mst
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Mikrokontroleri :: problem sa brisanjem karaktera GLCD

[ Pregleda: 1569 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.