Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Razmak izmedju karaktera

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Razmak izmedju karaktera

[ Pregleda: 2568 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
77.78.231.*



+1 Profil

icon Razmak izmedju karaktera01.09.2010. u 21:16 - pre 149 meseci
Pozdrav,
imam jedan problem: Imam npr string sa vrijednoscu kosarka. Kako da u C# napravim da je izmedju svakog karaktera razmak npr 2 milimetra, ili neka vrijednost koja mi odgovara. (k o s a r k a)
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera01.09.2010. u 23:38 - pre 149 meseci
Pregledaj malo C# string klasu pa ces videti.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
217.199.134.*



+1 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera06.09.2010. u 13:19 - pre 149 meseci
Npr. rjesenje:

for(int i=0;i<tekst.Lenght;i++)
{
string test+=string.Format({0,-3},tekst);
}

mi ne daje dobar ispis, jer mi treba vrijednost izmedju -3 i -4?
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera06.09.2010. u 21:10 - pre 149 meseci
Mozes ovako npr:
Code:

string test = "kosarka";
string[] niz = new string[test.Length];

for (int i = 0; i < test.Length; ++i)
{
    niz[i] = test[i].ToString();
}

string izlaz = String.Join(" ", niz);
 
Odgovor na temu

bjtetf

Član broj: 77307
Poruke: 117
..cable-internet.GlobalNET.ba.



+1 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera06.09.2010. u 21:42 - pre 149 meseci
Nije mi ni ovo dobro rjesenje, jer imam neke kockice gdje treba da ispisem karaktere. Pa mi opet odredjeni karakteri sijeku kockicu.
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
*.psit.rs.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera07.09.2010. u 10:26 - pre 149 meseci
mozes da pokusas da prilikom stampe koristis courier, ili neki font sa fixnom sirinom po karakteru. Al mislim da ti to nece uspeti... napravi poseban izvestaj kome ces text da natempiras prema obrascu koji popunjavas... ili napravi izvestaj koji ce da sadrzi i sam obrazac...
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 371



+15 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera07.09.2010. u 19:53 - pre 149 meseci
Graphics.DrawString i Graphics.MeasureString i teraj
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.telekom.rs.



+104 Profil

icon Re: Razmak izmedju karaktera07.09.2010. u 20:17 - pre 149 meseci
http://stackoverflow.com/questions/2145923/kerning-in-vb-net
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Razmak izmedju karaktera

[ Pregleda: 2568 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.