Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pass text from form to crystal report

[es] :: .NET :: Pass text from form to crystal report

[ Pregleda: 2755 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Pass text from form to crystal report18.09.2014. u 21:25 - pre 96 meseci
Imam formu koja otvara crystal report,na kojoj je textobject,zanima me kako da kada ukucam na prvoj formi nesto u textbox,da mi to izadje u textobject na reportu...
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report19.09.2014. u 09:26 - pre 96 meseci
Pokusao sam pomocu parameter fields ali nece....

objRpt.SetParameterValue("aaaa",izbor.Posta);

Medjutim ovo izbor.posta je public string iz prethodne forme,i kada to zamenim sa recimo "test",onda ispisuje test,ali nece da prenese iz prethodne forme....
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report20.09.2014. u 18:40 - pre 96 meseci
crystal report v-8
vb 2010
frmMain forma
Cry AxCrystalReport objekat
poljeuCryReportu Insert>Field Object>Field>Formula Fields>New

na formi posta napravi promenljivu
Public strPostinaPromenljiva As String

frmMain.Cry.set_Formulas(1, "poljeuCryReportu= '" & strPostinaPromenljiva & "'")

 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report20.09.2014. u 19:02 - pre 96 meseci
Probao vec i nece.....
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report20.09.2014. u 19:54 - pre 96 meseci
kod tebe po mom misljenju nije problem CrystalReport vec C# ili VB zavisi sta koristis.

probaj u nekom modulu da drzis promenljivu

Public gPromenljiva As String

 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report20.09.2014. u 21:45 - pre 96 meseci
koristim c sharp
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1882
*.static.sbb.rs.



+418 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report21.09.2014. u 09:55 - pre 96 meseci
Imaš na Youtube-u dosta početničkih video lekcija kako da uvežeš CR sa programom.

Evo sad sam pogledao i za VB ima nekoliko vrlo jednostavnih primera.
https://www.youtube.com/results?q=vb+and+crystal+reports

Odvojiš par sati, pogledaš nekoliko tutorijala i naučio si materiju.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report21.09.2014. u 18:54 - pre 96 meseci
Ma uradio sam na neki nacin,koji je malo neubicajan,ali meni sljaka,tako sto sam stavio textbox u koji stavljam public string iz neke druge forme,ali taj public string nece u textobject....
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report21.09.2014. u 20:50 - pre 96 meseci
ja sam ti savetovao

probaj u nekom modulu da napravis promenljivu

Public gPromenljiva As String

i savetovao sam ti da napravis Field Object

poljeuCryReportu Insert>Field Object>Field>Formula Fields>New

ti kako hoces

pozdrav
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report22.09.2014. u 12:54 - pre 96 meseci
Znam,ja sta si me savetovao,ali meni nece ili ja ne znam...nece public text iz neke forme da napuni text object,mislim meni nece....a recimo textbox na nekoj formi hoce,pa taj textbox stavim na formu na kojoj je crystal viewer....
 
Odgovor na temu

anebojsa
Bgd

Član broj: 16174
Poruke: 84
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report22.09.2014. u 13:01 - pre 96 meseci
jesi li probao sto sam ti napisao za promenljivu u modulu

probaj u nekom modulu da drzis promenljivu

Public gPromenljiva As String
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1311
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Pass text from form to crystal report22.09.2014. u 13:17 - pre 96 meseci
Jel postoji tu razlika izmedju vb i c#....
u jednoj formi napravim ovo

public string promenljiva
{get{return textbox1.text;}
set{textbox1.text = value;}
}


i to mu je to....
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pass text from form to crystal report

[ Pregleda: 2755 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.