Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prčkanje po Access-u

[es] :: Access :: Prčkanje po Access-u

[ Pregleda: 3649 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

hollowdo
Rovad Civomiskam
Republika Srpska

Član broj: 14600
Poruke: 50
*.teol.net



Profil

icon Prčkanje po Access-u25.03.2004. u 00:40 - pre 196 meseci
Ovako, nešto malo radim u accessu,neke sitne baze podatake,telefonski imenici,baze za ordinacije(amaterski) pa me interesuju sledeće stvari:

1. Kako da bazu podataka iz accessa prebacim da radi na compu koji nema access.(mozda neka konverzija,kompajliranje u .exe format, ili kako već)

2.kako da ubacim tabele u Form,koja će da računa,npr. na unesena 3 atrikla i cijene da mi izračuna ukupnu cijenu, ili poreznu stopu...

3.kako da napravim onu početnu stranicu,kao što imaju one predefinisane(već postojeće baze u accessu),znači ona uvodna form na kojoj biram u šta ću otići.

Unaprijed hvala.
Ako trebaju još neki podaci,da vam objasnim mailto : [email protected]
 
Odgovor na temu

kloktor
Velimir Milosavljevic
Kosjeric

Član broj: 18093
Poruke: 56
*.ptt.yu



+1 Profil

icon Re: Prčkanje po Access-u30.03.2004. u 09:00 - pre 196 meseci
1. Za tako nesto ti treba Office Developer, ili u nekoj drugoj varijanti Run Time fajlovi za Access.

2. Nisam bas najbolje razumeo sta ti treba - hoces li da napravis sub formu na kojoj sces racunati, ili vec imas napravljenu pa na njoj treba da racunas?

3. Tools - Datebase Utilities - Switchboard Manager
Klo
 
Odgovor na temu

hollowdo
Rovad Civomiskam
Republika Srpska

Član broj: 14600
Poruke: 50
*.teol.net



Profil

icon Re: Prčkanje po Access-u30.03.2004. u 22:30 - pre 196 meseci
Pod tačkom 2. sam mislio neki fazon PC kase da odradim u accessu...
znači da imam nešto kao formu sa ID nekog artikla pa da se na osnovu samo tog broja unosi naziv,a na upisanu količinu(i poznatu cijenu) izračuna sumu i na kraju kao konačnu cijenu artikala koju kupac kupuje da to štampam kao neki report.
Sada sam možda malo i zakompllikovao, ali treba mi ta tabela(valjda).

Kao odgovor na konkretno postavljeno pitanje:na postojećoj formi da mi računa.

Nešto sam čitao o tom developers editionu,ali ga nema nigdje za uzeti...
mislim kupiti :)

hvala na odgovoru za Switchboard,uspio sam to.

I još jedna stvar(oprostite na tolikom laicizmu)... kako da tu SWITCHBOARD automatski startuje ali u MAXIMIZED obliku. Znam napraviti da se sama startuje pri otvaranju baze,samo kako da ide maksimizovana???

Hvala
 
Odgovor na temu

kloktor
Velimir Milosavljevic
Kosjeric

Član broj: 18093
Poruke: 56
*.ptt.yu



+1 Profil

icon Re: Prčkanje po Access-u02.04.2004. u 09:58 - pre 196 meseci
Najlaksi nacin da dobijes zbir sa subforme je da na nju stavis text box i da mu svojstvo visible promenis u no. Zatim, u Control source za taj text box stavis obicnu funkciju za sabiranje =sum([Neko polje]) ili =sum([polje1]*[polje2]). Na kraju, na formu na kojoj ti treba rezultat stavis jos jedan text box kome ce control source biti =Forms!nazivForme!nazivSubforme!sumTextbox.

Da bi nesto maksimizovao u dogadjaju OnOpen mu stavis DoCmd.Maximize, ili napravis makro sa akcijom maximize i ime tog makroa stavis u OnOpen.

p.s. Ako hoces, mogu da ti posaljem nesto sto sam tek poceo da radim (ulaz, izlaz, crno, belo ...), gde imas primera za sve ovo sto ti treba
Klo
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+78 Profil

icon Re: Prčkanje po Access-u02.04.2004. u 19:28 - pre 196 meseci
Citat:

"Na kraju, na formu na kojoj ti treba rezultat stavis jos jedan text box kome ce control source biti =Forms!nazivForme!nazivSubforme!sumTextbox. "


Cini mi se da treba:

=Forms!nazivForme!nazivSubforme.Form!sumTextbox

:-)
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Prčkanje po Access-u

[ Pregleda: 3649 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.