Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem u accessu

[es] :: Access :: Problem u accessu

[ Pregleda: 3872 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aii289955
Aleksandar Ivovic
Serbia&Montenegro

Član broj: 28638
Poruke: 7
*.194.EUnet.yu

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Problem u accessu27.06.2004. u 11:49 - pre 226 meseci
Da li je moguce da se rezultat procedure u formi automatski prebacuje u tabelu.
I kako bih to mogao da izvedem.
Unapred hvala.
Ivovic Sasa
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: Problem u accessu28.06.2004. u 20:20 - pre 226 meseci
Moze i ne moze. Procedura ne vraca nikakav rezultat, pa nema sta da se upisuje :-) Funkcija vraca rezultat koji naravno moze da se upise i u neku tabelu. S druge strane, procedura moze da upise nesto u tabelu iako ne vraca nikakav rezultat.

E posto smo te sad totalno sludeli, kazi nam lepo sta te u stvari muci. kakva procedure, kakva baza, sta se racuna, gde treba da se upise i slicno. I nadji neku dobru knjigu za pocetak.

;-)
 
Odgovor na temu

aii289955
Aleksandar Ivovic
Serbia&Montenegro

Član broj: 28638
Poruke: 7
*.208.EUnet.yu

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Re: Problem u accessu28.06.2004. u 22:27 - pre 226 meseci
Izgleda da je problem semanticke prirode:-).
U stvari ono sto meni treba jeste da u formi kad otkucam sifru proizvoda automatski se ispisuje naziv tog proizvoda, njegova cena i sl. I to ja dobijem putem expression buildera, medjutim te vrednosti (naziv, cena) se ne upisuju u tabelu
vec je u tabeli upisana samo sifra, tako da sa ovim ostalim vrednostima vise ne mogu da operisem.
A knjige sam otpisao jer se ne bave ni jednim prakticnim primerom vec iskljucivo teorijom. Ali ako postoji nesto dobro, nabavicu.
Pozdrav.
Ivovic Sasa
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: Problem u accessu29.06.2004. u 13:28 - pre 226 meseci
Ej, stani malo :-) Sve je u najboljem redu. U tabelu i treba da se upisuje samo sifra, a ne i svi ostali podaci. Ako hoces da vidis sve ostale podatke koji idu uz sifru, napravi kveri koji povezuje dve tabele (JOIN). Bez obzira sto knjige pricaju samo o teoriji, prouci deo o organizovanju podataka - dizajn baze, normalizacija i upotreba kverija da se povezu normalizovane tabele.
 
Odgovor na temu

Hamza
Hamza Bajraktarević
Sarajevo

Član broj: 25091
Poruke: 28
217.75.202.*



Profil

icon Re: Problem u accessu30.06.2004. u 14:40 - pre 226 meseci
Ako vec moras da upises vrijednosti iz pomocne tabele (a meni se desavalo da moram) onda ces to ostvariti putem makroa.

Napravi makro koji ce opcijom SetValue prepisati zeljenu vrijednost iz jednog polja forme u drugo.

Polje "x" ce ti biti ono polje u formi u kojem se pokazuje vrijednost
Polje "y" ce ti biti ono polje u formi koje je povezano sa odgovarajucim poljem

Makro ce ti izgledati ovako

SetValue
Item [x]
Expression [y]

Polju u koje upisujes sifru proizvoda u "AFTERUPDATE" dodijeli gore navedeni makro kako bi nakon upisa sifre samim izlaskom iz polja pokrenuo makro. Dalje je automatika, cim upises sifru makro ce automatski upisati i zeljenu vrijednost u zeljeno polje.
 
Odgovor na temu

aii289955
Aleksandar Ivovic
Serbia&Montenegro

Član broj: 28638
Poruke: 7
*.204.EUnet.yu

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Re: Problem u accessu01.07.2004. u 18:29 - pre 226 meseci
Ovaj makro cu morati da probam, nego onaj JOIN kveri mi bas nije jasan. Probao sam preko query wizarda da uzmem iz tabele "Stavke" polje [Sifra robe] a iz tabele
"Roba" polja [Naziv robe] i [Cena]. Medjutim iako su ta polja u istom kveriju oni rade nezavisno jedna od drugih.
Ivovic Sasa
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com



+79 Profil

icon Re: Problem u accessu05.07.2004. u 13:53 - pre 225 meseci
Pogledaj u nekoj knjizi kako se pravi JOIN izmedju dve tabele. Zaboravi na wizard, radi u design modu. Wizard je dozvoljen samo za unmatched i duplicate query. Obican JOIN naprosto MORAS DA NAUCIS kako se radi.
 
Odgovor na temu

aii289955
Aleksandar Ivovic
Serbia&Montenegro

Član broj: 28638
Poruke: 7
*.224.eunet.yu

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Re: Problem u accessu06.07.2004. u 19:09 - pre 225 meseci
Vazi, hvala.
Ivovic Sasa
 
Odgovor na temu

aii289955
Aleksandar Ivovic
Serbia&Montenegro

Član broj: 28638
Poruke: 7
*.211.eunet.yu

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Re: Problem u accessu08.07.2004. u 16:56 - pre 225 meseci
E uspeo sam da napravim JOIN kveri. I nije bilo tako tesko samo sto nisam znao da to uopste i moze. A bez toga nisam mogao ni korak dalje. Zahvaljujem se na pomoci.
I jedno pitanje za Hamzu. Da li se "x" i "y" navode u "name" polja? Ja sam tako uradio ali nisam uspeo da pokrenem makro. Ne znam sta bi jos moglo da bude posto sam sve ostalo uradio po uputstvu.
Pozdrav.
Ivovic Sasa
 
Odgovor na temu

Hamza
Hamza Bajraktarević
Sarajevo

Član broj: 25091
Poruke: 28
*.europronet.ba



Profil

icon Re: Problem u accessu12.07.2004. u 21:42 - pre 225 meseci
Da,
X i Y trebna da stoje u Name polja i makro bi morao raditi.
 
Odgovor na temu

aii289955
Aleksandar Ivovic
Serbia&Montenegro

Član broj: 28638
Poruke: 7
*.254.eunet.yu

Sajt: www.elitesecurity.org


Profil

icon Re: Problem u accessu30.07.2004. u 16:32 - pre 225 meseci
Nazalost makro i dalje ne radi. Stalno mi izbacuje da ne postoji forma roba
a ona postoji. Ali nema veze.
Nego imao bih jos jedno pitanje.
Ne radi mi expression builder u odeljku event, vec samo kada ga napisem
u control source. To mi medjutim ne odgovara jer meni treba da odmah po
ukucavanju sifre robe dobijem naziv robe, cenu i ostalo, a ovako to dobijem
tek kad otvorim ponovo formu.
Ima li tu resenja, ili ako moze neko da mi da primer select naredbe (valjda je ta)
kojom bi to uradi u codu.
Hvala.
Ivovic Sasa
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Problem u accessu

[ Pregleda: 3872 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.