Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

newFolder i kopiranje u c++

[es] :: C/C++ programiranje :: newFolder i kopiranje u c++

[ Pregleda: 3413 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

slavkot

Član broj: 18657
Poruke: 166
*.teol.net



Profil

icon newFolder i kopiranje u c++24.03.2004. u 21:29 - pre 223 meseci
Pozdrav,imam dva pitanja.Prvo : Kako mogu napraviti folder npr. na d disku pomocu c++,pokusavao sam sa ofstream fold("D:\\bla.folder") i pokaze se folder na d disku,ali se ne moze sa njim nista uraditi tj. na moze se otvoriti ?

Drugo: Kako kopirati sadrzaj jednog foldera u drugi,naravno iz c++ programa,pri cemu se oba nalaze na npr. disku d,bez obzira kakav sadrzaj bio ?
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: newFolder i kopiranje u c++25.03.2004. u 08:29 - pre 223 meseci
Citat:
... Kako mogu napraviti folder npr. na d disku ...

Ako pises windows aplikaciju onda ti reba nesto ovako:
Code:
    // .....
    // Ovaj deo ugradi negde u tvoj program.... 
    char TempPath[MAX_PATH];
    strcpy(TempPath,"D:\\TMP");
    HANDLE hFind;
    WIN32_FIND_DATA FindFileData; // OVO SAM BIO ZABORAVIO ! 
    hFind = FindFirstFile(TempPath, &FindFileData);
    if (hFind == INVALID_HANDLE_VALUE){
        MessageBox(0, TempPath,"Napravicu TMP direktorijum:", MB_ICONEXCLAMATION | MB_OK); 
        CreateDirectory(TempPath,NULL);
    } 
    else {
        MessageBox(0, TempPath,"NASAO SAM direktorijum:", MB_ICONEXCLAMATION | MB_OK); 
        FindClose(hFind);
    }
    // .....

Citat:
... Kako kopirati sadrzaj jednog foldera u drugi ....

Ovo mi dosada nije trebalo ali mi na pamet padaju funcije iz Win32 API-ja:
FindFirstFile, FindNextFil i CopyFile sa kojima bi pokupio imena fajli, a potom ih iskopirao. Mozda ima i neko elegantnije resenje, na primer koriscenjem system("copy c:\\folder1\\*.* d:\\folder2");. Isprobaj pa javi da li moze ...


 
Odgovor na temu

slavkot

Član broj: 18657
Poruke: 166
*.teol.net



Profil

icon Re: newFolder i kopiranje u c++25.03.2004. u 14:47 - pre 223 meseci
Cao,koristim wxWindows i gore navedeni kod za novi folder radi pod uslovom da
ukljucim zaglavlje "windows.h",jer wxWindows ili wxWidget ne sadrzi funkciju CreateDirektory( ),sad ne znam ima li smisla koristiti zaglavlje "windows.h" u wxWidget kad on nije dio njega.
Sto se tice system("copy c:\\folder1\\*.* d:\\folder2"); ona radi fino,ali tokom kopiranja pojavi se dos prozor,ne znam zbog cega?
Funkcije FindFirstFile, FindNextFil i CopyFile postoje i u wxWidget pod nazivom
wxFindFirstFile,wxFindNextFile i wxCopyFile,ali koristeci njih mogu samo kopirati sadrzaj jednog fajla tipa .txt u drugi i to pod uslovom da oba vec postoje na nekoj lokaciji.
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: newFolder i kopiranje u c++25.03.2004. u 17:18 - pre 223 meseci
Citat:
... sad ne znam ima li smisla koristiti zaglavlje ...

Nema smisla, ako si izabrao WX koristi ga maksimalno.

Izvod iz HELP-a (wx.chm ili wx.pdf, zavisi koji imas)
A:
::wxMkdir
bool wxMkdir(const wxString& dir, int perm = 0777)
Makes the directory dir, returning TRUE if successful.
perm is the access mask for the directory for the systems on which it is supported (Unix) and doesn't have effect for the other ones.

B:
::wxCopyFile
bool wxCopyFile(const wxString& file1, const wxString& file2, bool overwrite = TRUE)
Copies file1 to file2, returning TRUE if successful. If overwrite parameter is TRUE (default), the destination file is overwritten if it exists, but if overwrite is FALSE, the functions fails in this case.

Proveri sta si stavio u <overwrite>, mozda je tu problem.
 
Odgovor na temu

slavkot

Član broj: 18657
Poruke: 166
*.teol.net



Profil

icon Re: newFolder i kopiranje u c++25.03.2004. u 18:24 - pre 223 meseci
E da,za wxMkdir sam skonatao,ubijam se citavo posle podne,ali za wxCopyFile,
pokusao sam ovako:

wxString d = wxFindFirstFile("/TMP1/");//znaci prvi fajl u TMP1

wxString r=wxGetCwd();//staza direktorija tekuceg programa

wxCopyFile(d,r,true);// treba da kopira prvi fajl u TMP u tekuci direktorij

Bilo da je treci clan u wxCopyFile true ili false dobijem error poruku da je pristup odbijen.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: newFolder i kopiranje u c++

[ Pregleda: 3413 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.