Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ZIP-ovanje iz VB

[es] :: Visual Basic 6 :: ZIP-ovanje iz VB

[ Pregleda: 4064 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon ZIP-ovanje iz VB31.12.2005. u 17:23 - pre 183 meseci
Našao sam u jednoj od prethodnih tema kod za kopiranje file-a.
To mi je potrebno za svakodnevno kopiranje baze podataka u arhivu.
To radi odlicno.

Zanima me da li postoji kod koji bi neki file ZIPovo, da zauzme manje MB.
Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB02.01.2006. u 10:23 - pre 183 meseci
Ako ne, nema veze.


Mislio sam da znam al ocito ne znam...

Kako da u Text1.text dobijem trenutni datum?
Za arhiviranje sam mislio da kopira bazu pod imenom datuma pr 02012006.mdb

Za sat ide ovako
Code:
Text1.Text= Format(Timer / 60 / 60 / 24, "HH:MM:SS")


Ako bi datum dobio u textbox-u onda bi iznjega mogao uzeti ime i dati kopiranoj bazi.



Hvala
Megaspark team
 
Odgovor na temu

kiky
Petrovic Zoran
Beograd

Član broj: 37045
Poruke: 121
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB02.01.2006. u 12:40 - pre 183 meseci
Zasto za datum i za vreme ne koristis sistemske promenjive $Date i $Time pa njih ne formatiras sa format naredbom onako kako ti treba. Inace imas klasu kojom mozes da zipujes sta god hoces evo poslacu ti je.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB03.01.2006. u 21:11 - pre 183 meseci
Hm, koristio bi da znam kako se to radi.

Ovo za sat se cini dosta jednostavno pa sam mislio da postoji nesto slicno i za datum. Ustvari, za drugo ni ne znam.



Hvala za klasu, sad cu je malo proucit.
Megaspark team
 
Odgovor na temu

sdjakovacki

Član broj: 79571
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB05.01.2006. u 18:37 - pre 183 meseci
Pozdrav!!!

Ovako se dobija datum u formatu 05/01/2006
Text1.Text = Format(Date, "dd/mm/yyyy")

Naravno za format 05012006
Text1.Text = Format(Date, "ddmmyyyy")

Konacno dobitna kombinacija ;)
Text1.Text = Format(Date, "ddmmyyyy") & ".mdb"
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12700



+4679 Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB06.01.2006. u 11:04 - pre 183 meseci
Za zipovanje mozes koristiti Shell funkciju u kombinaciji sa pkzip.exe-om.
A mislim da postoji i neka besplatna biblioteka ali je nisam koristio.
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB06.01.2006. u 12:44 - pre 183 meseci
Hvala sdjakovacki.

U vezi ove Shell funkcije, probat cu nesto, ako neide ja cu ponovo pitati. Hvala

________________________________________________________________

Nazalost nista od zipovanja, dobijam samo errore.

[Ovu poruku je menjao Megaspark dana 06.01.2006. u 15:45 GMT+1]
Megaspark team
 
Odgovor na temu

sdjakovacki

Član broj: 79571
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB07.01.2006. u 13:51 - pre 183 meseci
Posto vidim da Ti jos ne polazi za rukom sa zip-om, probaj http://www.cdrcom.com/pubs/infozip/

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB07.01.2006. u 19:18 - pre 183 meseci
Ne mogu otvoriti tu stranicu, ne postoji!
Megaspark team
 
Odgovor na temu

sdjakovacki

Član broj: 79571
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB08.01.2006. u 15:29 - pre 183 meseci
Izvini, meni nesto trokira i-net, pa sam mislio da je do mog linka, evo primer sa dll-om u attachment-u!

Pozdrav!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB09.01.2006. u 06:03 - pre 183 meseci
Puno hvala sdjakovacki.


Megaspark team
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB10.01.2006. u 19:17 - pre 183 meseci
Ovo radi odlicno. Zanima me da li je za UNZIP slicno ili potopuno drugacije?




Megaspark team
 
Odgovor na temu

sdjakovacki

Član broj: 79571
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB11.01.2006. u 23:38 - pre 183 meseci
Pozdrav!

S' tim da trebas da u projekat dodas modul mUnzip.bas i class modul cUnzip.cls (koje imas u arhivi koju sam poslao, samo nisu u projektu)

npr.
Code:

Private Sub Command2_Click()
 Dim m_cuZip As New cUnzip
 MkDir "C:\backup\q"
 m_cuZip.UnzipFolder = "c:\backup\q\"
 m_cuZip.ZipFile = "c:\TEMP\111\a.zip"
 m_cuZip.MessageLevel = euzAllMessages
 m_cuZip.OverwriteExisting = True
 m_cuZip.Unzip
End Sub


[Shadowed: dodati [code] tagovi.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 12.01.2006. u 08:20 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Megaspark
Megaspark team
Hr

Član broj: 79312
Poruke: 77
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: ZIP-ovanje iz VB15.01.2006. u 13:15 - pre 183 meseci
u arhivi koju si poslao nema vbuzip10.dll a pri pokretanju to trazi.
Nasao sam na netu trazeni dll, medjutim javlja mi gresku Exit sub not allowed in function or property u mUnzip u zadnjem "odlomku".
Megaspark team
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: ZIP-ovanje iz VB

[ Pregleda: 4064 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.