Ne kažem ja da MS ne treba umereno kontrolisati pogotovo nakon što su u SAD prošli ipak prilično dobro, ali malo mi je malo čudno da su (EU) odbili ovu dole ponudu s obzirom da je recimo Sun tražio da Java bude obavezno deo Windowsa. Mislim, zar nije bolje ponuditi kupcu 5-6 plejera prilikom instalacije, nego ih terati da skidaju iste sa Interneta?
Citat:
Pa izgleda EU gleda svim silama da skloni MS uticaj sa njih.
Ne vidim da je ovo slučaj. Mislim da ti ovo malo umišljaš šta bi voleo da se dešava. MS nije ni prvi ni poslednji koga je EU kaznila zbog ovakvih stvari.
Sa druge strane, što se desktopa tiče, pitanje je da li će ovo dovesti do još veće prodaje Windows-a ili ne? Pogotovo ako i u budućnosti EU nastavi sa sličnom praksom - dobivaš jednu verziju gde nema dodatnih stvari iz MS i jednu gde je sve već tu - pa oni ljudi kojima to znači mogu da izaberu, što opet može dovesti do bolje prodaje Windowsa, samim tim što imaš dve verzije, zar ne?
Takođe, "otvaranje koda" Windowsa, što je deo odluke, opet bi moglo da znači da će i Windows imati bolju podršku nezavisnih proizvođača softvera.
Mada.. malo mi je čudno sve skupa - ako ja napravim tekst editor, mogao bih, tom logikom, da tražim od MS da izbaci Notepad iz Winodows-a?
Citat:
Kako stoje stvari moraces ti ipak da naucis mnogo ranije taj linux ako hoces da pravis nesto za EU i azisko trziste :))))
Kako rekoh - za 5 godina minimalno. Živi bili pa videli. A tada će Linux valjda da se malo odmakne od komandne linije i sistema "hoće-neće-probavaj", što se desktop upotrebe tiče. Tada ne bih imao ništa protiv. Opet moram da kažem, meni smešno kad čujem da je neko počeo da koristi Linux pre recimo 5 godina :) Bože sačuvaj.
Ako se MS našao na udaru EU upravo zbog položaja koji ima na tom tržištu, onda se postavlja pitanje koliki je udeo drugih operativnih sistema i koliko je vreme za koje će možda uzeti neki značajniji deo tržišta. Ne bih rekao da će to ići baš tako kako ti prognoziraš. Vidi kako je na serveru drugačija situacija.
[
Ovu poruku je menjao degojs dana 24.03.2004. u 12:13 GMT]
Commercial-Free !!!