Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da napravim frame bez scrolla

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako da napravim frame bez scrolla

[ Pregleda: 4519 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

knez

Član broj: 1111
Poruke: 44
*.ptt.yu



Profil

icon Kako da napravim frame bez scrolla21.12.2001. u 06:57 - pre 251 meseci
Kada u FrontPage-u izaberem Insert/Inline Frame da bih ubacio *.htm dokumenat u ovaj radni, kako da sirina i duzina frame-a budu automatski , kakvi su u izvornom *.html.

Da li postoji neko resenje.

Ili neki drugi nacin bez inline-a.

Hocu da napravim stranu u koju kad se klikne na link da se ubaci nova html strana ali u istom prozoru u tabeli ili polju tabele. Ali da se automatski dobije duzina tog polja prema duzini dokumenta. Znaci bez scroll barova.

Hitno mi je.

Hvala na svakom odgovoru.
 
Odgovor na temu

Toni
Dorćol, Beograd

Član broj: 15
Poruke: 654
*.verat.net

Jabber: toni@elitesecurity.org
ICQ: 16451419
Sajt: egoideas.com


Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla22.12.2001. u 13:01 - pre 251 meseci
ufff
ajde objasni malo bolje :)
Jel potpis treba pisanim ili štampanim slovima?
_________________________________________
dizajnzona.com
netizenfaction.com
egoideas.com
levodesno.com
 
Odgovor na temu

knez

Član broj: 1111
Poruke: 44
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla23.12.2001. u 08:58 - pre 251 meseci
Nabrzaka napisah; pokusacu da pojasnim - nesto sam uradio ali nije bas najidealnije. Dakle,

Napravio sam stranu na kojoj imam tabelu sa sledecim poljima ili tabelama

I---------------------------I
I..........heder..............I
I---------------------------I
I.....I...................I.......I
I.....I...................I.......I
I..N.I...glavna.....I..N2..I
I.....I...................I........I
I.....I...................I........I
I----I---------------I------I

N, N2 - navigacioni meni.

E sad pokusavam sledece: Kad kliknem na link u N, da mi u GLAVNA ucita stranu koju ja kazem.

Donekle sam to dobio sa IFRAME. Odredim sirinu Iframe-a, (koji se nalazi u GLAVNA) a duzina mi treba da bude koliki je dokument (dug) koji ubacujem sa IFRAME. E to nisam dobio. (resio sam tako sto stavim duzi Iframe).

Da li ima neko idealnije resenje. Neki script etc... Mozda i da se izbegne IFRAME ako je moguce.

Hvala puno.


 
Odgovor na temu

sEaGhOsT
Beograd

Član broj: 133
Poruke: 433
*.ptt.yu

Jabber: seaghost@elitesecurity.org
ICQ: 65119403
Sajt: apple.com


Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla23.12.2001. u 10:01 - pre 251 meseci
Nije mi jasno sta bas hoces ali mislim da je ovo

<frameset framespacing="0" border="0" frameborder="0" rows="289,*">
<frame name="Menu" src="tvojfile.html" scrolling="no">
<frame name="Content" src="tvoj file.html" scrolling="no">
<noframes>

ovde nema skrolovanja frame-a
Music is essential for my life...
 
Odgovor na temu

||NeX||
Nedim Šabić
Vlasnik SEO.ba
BiH

Član broj: 1430
Poruke: 1733
*.as2.tr-1.bih.net.ba.



+4 Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla23.12.2001. u 12:11 - pre 251 meseci
Desni klick, frame properties, dekvakiraj with sroll!
 
Odgovor na temu

Ni ten ichi ryu

Član broj: 4489
Poruke: 2043
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla23.12.2001. u 13:47 - pre 251 meseci
<frameset rows="80,*" cols="80,*,80" frameborder="NO" border="0" framespacing="0">
<frame name="cornerFrame" scrolling="NO" noresize src="tvojfile.htm" >
<frame name="topFrame" scrolling="NO" noresize src="tvojfile.htm" >
<frame name="leftFrame" scrolling="NO" noresize src="tvojfile.htm">
<frame name="mainFrame" src="tvojfile.htm">
</frameset>

kada budes stavljao te linkove da se otvaraju na glavnoj strani uradi ovako:
<a href="tvojfile.htm" target="mainFrame">LINK</a>

podrazumeva se da u tom slucaju ta glavna strana bude mainFrame...
Srecno i cao
FBzP
 
Odgovor na temu

stinger
Luka Gerzic
DELTA M, IT Department
DELTA M HQ

Član broj: 126
Poruke: 1099
*.drenik.net

ICQ: 57419599
Sajt: www.gerzic.net


Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla24.12.2001. u 09:52 - pre 251 meseci
TOC je ovde:
http://www.w3.org/TR/html4/

A o pitanju tj problemu citaj vise na ovoj strani:
http://www.w3.org/TR/html4/interact/forms.html
 
Odgovor na temu

husam
lala

Član broj: 36343
Poruke: 6
195.222.59.*

ICQ: 12121212


Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla12.10.2004. u 13:38 - pre 217 meseci
samo dodaj u tom frame-u "scrolling=no"
zdrao!
 
Odgovor na temu

exPirat

Član broj: 7959
Poruke: 211
62.193.143.*



Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla07.05.2005. u 20:26 - pre 210 meseci
Trazio sam resenje za ovaj problem ... i naisao na ovu temu.

Ovde izgleda niko nije razumeo pitanje, odnosno odgovori ne daju resenje.

Knez je pitao moze li se resiti da IFrame dobije automatski resize u odnosu na stranicu koja se u njega ucita.


@husam
@||NeX||
@sEaGhOsT

nece biti barova, ali se nece niti videti cela stranica ako je veca od IFrame-a


@Ni ten ichi ryu
u pitanju je IFrame, a ne Frame

**

Ima li resenja ?
 
Odgovor na temu

exPirat

Član broj: 7959
Poruke: 211
*.krusevac-2.tehnicom.net.



Profil

icon Re: Kako da napravim frame bez scrolla09.05.2005. u 15:22 - pre 210 meseci
Posto nema odgovora, hajde malo da budem koristan.

U medjuvremenu sam nasao resenje koje (deluje) da radi

Code:

<script language="JavaScript">
function autoResize(id){
    var newheight;
    if (!window.opera && !document.mimeType && document.all && document.getElementById){
        newheight=document.getElementById(id).contentWindow.document .body.offsetHeight;
    }else if(document.getElementById){
        newheight=document.getElementById(id).contentWindow.document .body.scrollHeight;
    }
    document.getElementById(id).height= (newheight + 36) + "px";
}
//-->
</script>





Code:

<iframe src="index1.htm" width="770" id="iframe1"  onLoad="autoResize('iframe1');" >
</iframe>



'ajd mi sad pomozite sa ovim
[url]http://www.elitesecurity.org/tema/114779-Preload-javascript[/url]
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako da napravim frame bez scrolla

[ Pregleda: 4519 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.