Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP pitanje

[es] :: PHP :: PHP pitanje

[ Pregleda: 4037 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mnicic
Kragujevac

Član broj: 6424
Poruke: 167

Sajt: https://www.pravac.com


Profil

icon PHP pitanje22.06.2003. u 15:27 - pre 239 meseci
Prethodna poruka mi je ibrisana. Mislim da me niste dobro shvatili. Znam da PHP podrzava mesanje HTML-a i PHP-a. Ali pokusacu da vam pojasnim.

Ono sto zelim da napravim trebalo bi da radi na istom principu kao i servis za razmenu linkova YuLink.co.yu. Znaci bez FRAME-a.

Evo moje predhodne obrisane poruke:
----------
Kako da rezultat obrade PHP-a ubacim u HTML stranu bez FRAME-a.

Prilikom ucitavanje recimo strane Index.html zelim da se u jednom delu strane ispise rezultat PHP-a iz strane recimo Obrada.php. Nesto slicno kao u JavaScript-u
Code:
document.write("Neki tekst")

----------

Nadam se da ste sada razumeli moje pitanje...
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 15:38 - pre 239 meseci
Ja se bojim da nisam razumeo pitanje... Taj index.html fajl sadrži normalno FRAMESET u kome je recimo neki.html i neki.php (dva frejma se nalaze recimo u njemu). neki.php će dati neki izlaz, zavisno šta isprogramiraš, dok neki.html (u jednom frejmu podsećam) može biti statički, a može biti i dinamički takođe, uz pomoć JavaScript-a...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

mnicic
Kragujevac

Član broj: 6424
Poruke: 167

Sajt: https://www.pravac.com


Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 15:44 - pre 239 meseci
Ne, nema FRAME. Kao da bi PHP skript bio ubacen direktno i neku HTML stranu (recimo strana.html).

Evo primera YuLink.co.yu koda za razmeni linkova:
----------
Code:

<!-- YU link servis za razmenu banera - pocetak koda -->
    <MAP NAME="YUlink"><AREA SHAPE=RECT COORDS="0,0,375,18"
    HREF="http://www.yulink.co.yu/redirect.html" TARGET=_top>
    <AREA SHAPE=RECT COORDS="376,0,468,18" HREF="http://www.yulink.co.yu/" TARGET=_top
    ALT="YU link - besplatna razmena banera"></MAP>
    <TABLE CELLSPACING=0 CELLPADDING=0 BORDER=0 WIDTH=468 HEIGHT=78><TR HEIGHT=60>
    <TD VALIGN=TOP><A HREF="http://www.opsenarijum.co.yu/cgi/klik.cgi?id=broj_korisnika"
    TARGET=_top><IMG SRC="http://www.opsenarijum.co.yu/cgi/prikaz.cgi?id=broj_korisnika"
     WIDTH=468 HEIGHT=60 ALT="Kliknite ovde za vise informacija" BORDER=0></A></TD></TR>
     <TR HEIGHT=18><TD VALIGN=TOP><IMG SRC="http://www.yulink.co.yu/yulink2.gif" WIDTH=468
     HEIGHT=18 BORDER=0 USEMAP="#YUlink" ALT="www.yulink.co.yu"></TD></TR></TABLE>
<!-- YU link servis za razmenu banera - kraj koda -->

----------
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 18:43 - pre 238 meseci
Najjednostavnije bi ti bilo da stranicu primenujes u .php i na mestu na kom hoces ispis, ubacis php tag.

Ako hoces da se taj deo menja, a da se strana ne ucitava svaki put, treba ti iframe.
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 18:58 - pre 238 meseci
Pa YuLink koristi IMG oznaku za „ubacivanje rezultata obrade PHP skripte“.

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 19:06 - pre 238 meseci
Nadam se da ti ne treba da ti PHP pravi sliku...
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

mnicic
Kragujevac

Član broj: 6424
Poruke: 167

Sajt: https://www.pravac.com


Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 19:31 - pre 238 meseci
Mislim da YuLink koristi CGI koji proverava koji clan ispunjava uslove za brokaz banera i zatim prikazuje njegov baner ali to nije vazno.

Meni bi trebalo nesto slicno. Recimo da je to servis za vic dana ali sa PHP-om. Korisnici servisa bi trebali da postave odgovarajuci HTML kod kako bi se prikazivao razultat obrade PHP skripta na njihovom sajtu na stanici recio index.html
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 20:03 - pre 238 meseci
Pa jeste, to je prilicno vazno.

Slika se identifikuje pomoću zasebnog URI-ja, i zato je potrebno uputiti novi HTTP zahtev, tj. tu je prilika za obradu na serveru.

Ubacivanje samog teksta nije moguće na portabilan način.

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 20:41 - pre 238 meseci
naravno da može.. koristite javascript kao onaj na početku svake ES stranice:

Code:

<script language="JavaScript" type="text/javascript" 
    src="http://www.elitesecurity.org/le_header.php" >
</script>


a taj php fajl treba da ispisuje umesto običnog html-a, javascript komandu document.write():

Code:

document.write('bla truc.. 
ovde mogu <b>bilo</b> koji html da pišem... 
samo moram da pazim da eskejpujem \' navodnike...');



znači, ovo baš i nije za forum PHP, tako da molim nekog supermod-a da prebaci...

drugo, ako još jedared ovako šturo nazoveš temu, brišem je bez razmišljanja...

 
Odgovor na temu

mnicic
Kragujevac

Član broj: 6424
Poruke: 167

Sajt: https://www.pravac.com


Profil

icon Re: PHP pitanje22.06.2003. u 23:14 - pre 238 meseci
OK -zombie- ali ovo ipak ima veze sa PHP-om, a ja pocetnik. Sto se tice naziva teme nije mi padao na pamet drugi naziv.

Evo jos jednom objasnjenje kako me neko ne bi lose shvatio.

YuLink ne koristi FRAME. A meni za pocetak ne bi bilo potrebno da pravi sliku.
Evo primera sta meni treba.

Recimo imam web servis za vic dana. Korisnik koji je clan tog servisa ima svoje korisnicko ime (logicno). Kako da napravim da on postavi odredjeni HTML kod na njegovom sajtu na recimo strani index.htm i da se na taj nacin na serveru gde se nalazi web servis poziva PHP koji na osnovu datuma daje kao rezultat odredjeni vic koji ce se pojaviti na web sajtu (stranici) korisnika web servisa. Znaci ovde se ne moze koristiti FRAME jer velicina teksta nije unapre odredjene vec se razlikuje kod svakog vica.
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.tehnicom.net



+1 Profil

icon Re: PHP pitanje23.06.2003. u 16:40 - pre 238 meseci
Pa da li to mora da bude HTML kod?
 
Odgovor na temu

mnicic
Kragujevac

Član broj: 6424
Poruke: 167

Sajt: https://www.pravac.com


Profil

icon Re: PHP pitanje23.06.2003. u 23:11 - pre 238 meseci
Da, mora biti u obliku HTML koda. Ali, u redu je. Zombie je odgovorio na ono sto sam trazio. Sve radi kako sam i planirao.

Hvala na razumevanju.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP pitanje

[ Pregleda: 4037 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.