Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje iz datagrida i baze

[es] :: .NET :: Brisanje iz datagrida i baze

[ Pregleda: 1697 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Brisanje iz datagrida i baze11.05.2014. u 14:50 - pre 87 meseci
Kako izbrisati u C sharpu selektovano polje iz datagrida,kao i iz baze....Baza je access
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Brisanje iz datagrida i baze11.05.2014. u 15:07 - pre 87 meseci
Mozes da probas ovako.
Primer, ti je za SELECT a ti modifikuj za DELETE
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Re: Brisanje iz datagrida i baze11.05.2014. u 15:09 - pre 87 meseci
Da,ali moram imati konekciju oledb a ne sql...i postoji li nesto lakse od toga
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: Brisanje iz datagrida i baze11.05.2014. u 15:13 - pre 87 meseci
Imas ovde konekciju na oldedb za access, samo izaberi odgovarajuci string.
http://www.connectionstrings.com/access/
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1266
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Re: Brisanje iz datagrida i baze11.05.2014. u 20:03 - pre 87 meseci
Kako da postavim da se obrise red koji o0belezim misem,tj njegov index...Obelezim ja to,ali opet nista...nesto nece
 
Odgovor na temu

S A J A
Beograd

Član broj: 226539
Poruke: 1859
*.static.sbb.rs.



+412 Profil

icon Re: Brisanje iz datagrida i baze12.05.2014. u 22:11 - pre 87 meseci
Evo je moja procedura koja se pokreće kad se klikne na dugme za brisanje.
Grid je Telerikov, mada su komande za sve gridove vrlo slične.
A sa bazom upravlja Entity Framework, to baš skraćuje posao, mada nisam siguran da može da radi sa Accessom.
I jezik je vb.net, jbg, ne poznajem C#.

Code:

        'napuštamo proceduru ako ništa nije selektovano
        If IsNothing(RadGridViewNalozi.CurrentRow) Then Exit Sub

        'brisanje
        If Poruka("Sigurno želite brisanje naloga?", True, "Da, briši!", True, "Ne", , , "Potvrda") = 1 Then
            Dim NalogID As Integer = RadGridViewNalozi.CurrentRow.Cells("id").Value
            Dim nal = RadFormMain.db.Nalozi.Single(Function(a) a.ID = NalogID)
            Try
                RadFormMain.db.Nalozi.Remove(nal)
                RadFormMain.db.SaveChanges()
                GridRefresh()
            Catch ex As Exception
                GreskaBox("Brisanje naloga nije uspelo", ex, , )
                RadFormMain.db.Entry(nal).State = EntityState.Unchanged
            End Try
        End If
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Brisanje iz datagrida i baze

[ Pregleda: 1697 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.