Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

podaci iz datagrida u listbox

[es] :: Visual Basic 6 :: podaci iz datagrida u listbox

[ Pregleda: 2296 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

101kerber
Zagreb

Član broj: 81061
Poruke: 47
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon podaci iz datagrida u listbox25.08.2007. u 11:09 - pre 171 meseci
Dali mi može netko reći kako da npr. podaci iz jednog stupca iz datagrida budu upisani u Listbox?

Znači imam datagrid u kojem je učitana neka tablica, i sada želim da podatke iz stupca "Prezime" upišem u Listbox tako da u njemu imam sva prezimena iz tog stupca.

Dali mi može netko reći kako općenito mogu iz određenog stupca u datagridu doći do podatka.Znači da kažem da hoću podatak iz trećeg reda datagrida iz stupca "Ime" ? Npr. želim da je taj podatak upisan u label1.caption?

Riječ je o VisualBasicu 6.0.

Unaprijed hvala.
 
Odgovor na temu

steve585
Stevan Stanić
Project Manager
Zagreb

Član broj: 131815
Poruke: 281
*.xnet.hr.



+1 Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox25.08.2007. u 16:59 - pre 171 meseci
Code:

Label1.Caption = DataGrid1.Text

steve585
 
Odgovor na temu

101kerber
Zagreb

Član broj: 81061
Poruke: 47
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox25.08.2007. u 22:31 - pre 171 meseci
Ovo sam i ja znao.

Ali kako da ja učitam točno određeno polje iz određenog redka i određenog stupca? Pri tome mislim bez korištenja miša.
 
Odgovor na temu

steve585
Stevan Stanić
Project Manager
Zagreb

Član broj: 131815
Poruke: 281
*.xnet.hr.



+1 Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox26.08.2007. u 10:20 - pre 171 meseci
Code:
 DataGrid1.Row = 1
 DataGrid1.Col = 1
a = DataGrid1.Text
Label1.Caption = a

steve585
 
Odgovor na temu

BinLaden
Ni na nebu ni na zemlji

Član broj: 147476
Poruke: 102
*.teol.net.

Sajt: www.sove-soft.rs.ba


Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox26.08.2007. u 12:55 - pre 171 meseci
Mislim da si ovo traazio:
Code:
Private Sub Command1_Click()
Dim I As Integer
Dim iRow As Integer
Dim iCol As Integer

    For I = 1 To DataGrid1.Rows - 1
        List1.AddItem DataGrid1.TextMatrix(I, 3)
    Next I
    '--------------------------------------------
    iRow = 2
    iCol = 3
    
    Label1.Caption = DataGrid1.TextMatrix(iRow, iCol)
    
End Sub


Pogledaj svojstvo "TextMatrix" Grida, sa njim direktno izvlacis podatka iz odredjenog polja
Grida. Trebas samo proslijediti broj Kolone i broj Redka Grida u Funkciju, da bi se pozicionirao
u odredjeno polje.
Ero S Onoga Sveta
 
Odgovor na temu

steve585
Stevan Stanić
Project Manager
Zagreb

Član broj: 131815
Poruke: 281
*.xnet.hr.



+1 Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox26.08.2007. u 13:20 - pre 171 meseci
Kod mene DataGrid nema svojstvo TextMatrix
steve585
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox26.08.2007. u 22:42 - pre 171 meseci
Evo na brzinu ono sto si trazio.

Code:

Private Sub Form_Load()
    
    Adodc1.RecordSource = "SELECT * FROM Proba"
    
    datoteka = "C:\Proba\db1.mdb"
    
    Adodc1.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & datoteka & ";Persist Security Info=False"
    
    Set DataGrid1.DataSource = Adodc1
    
    For r = 0 To 10
            DataGrid1.Row = r
            DataGrid1.Col = 1
            List1.AddItem DataGrid1.Text
    Next r
    
    DataGrid1.Row = 2
    DataGrid1.Col = 1
    Label1.Caption = DataGrid1.Text
    
    DataGrid1.Row = 0
    DataGrid1.Col = 0
    
End Sub

rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

BinLaden
Ni na nebu ni na zemlji

Član broj: 147476
Poruke: 102
*.teol.net.

Sajt: www.sove-soft.rs.ba


Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox27.08.2007. u 22:16 - pre 171 meseci
Moja greska, mislio sam da se radi o MSFlexGridu, nisam obracao paznju.
Ero S Onoga Sveta
 
Odgovor na temu

101kerber
Zagreb

Član broj: 81061
Poruke: 47
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: podaci iz datagrida u listbox30.08.2007. u 17:59 - pre 171 meseci
Hvala ljudi na pomoći. Uglavnom ste mi razjasnili princip rada sa datagridom, sada mi je dalje sve lakše.

Međutim,sada imam problema s nečim što mi se činilo sasvim jednostavnim i s čime nisam mislio da ću imati problema.

Upišem sljedeći kod:

Code:

datagrid1.col=0
br = datagrid1.ApproxCount - 1
For c = 0 To br
datagrid1.Row = c
List1.AddItem (datagrid1.Text)
Next c

I u List1 mi ne upiše sve iz datagrid kolone, uvijek fali podatak iz jednog reda. I što je još zanimljivije uvijek je taj podatak koji nedostaje iz predzadnjeg reda datagrida??

A najviše me živcira to što sam ovakav isti dio koda već koristio na jednoj drugoj formi i normalno radi.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: podaci iz datagrida u listbox

[ Pregleda: 2296 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.