Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C++ builder rad sa REPORT-om

[es] :: C/C++ programiranje :: C++ builder rad sa REPORT-om

[ Pregleda: 1409 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon C++ builder rad sa REPORT-om24.04.2014. u 14:27 - pre 75 meseci
Postovani,
Imam jedno pitanje, imam 2 tabele. Tabela ARTIKLI i tabela Statistika. Treba za odredjeni artikal u odredjenom vremenskom periodu(npr. CocaCola, izaberem datum od 1.1.2014 do 1.3.2014) upisati KUPCE i KOLICINU u fast report . Treba da povezem tabelu artikli i statistiku preko bar koda, medjutim u Statistici bar kod i naziv artikla mi je kao jedna vrednost(npr.123456CocaCola) kako resiti ovaj problem.. i za odredjeni datum ovakav kod sam koristio, da li je ovo dobro?
Code:
( String SQL = "SELECT NAZIV ART.,PARTNER, KOLICINA FROM Statistika WHERE DATUM <=(Year1 /Month1 /Day1) AND DATUM >=(Year /Month /Day)";  )
treba upisati podatke(KUPCA I KOLICINU) u REPORT. Kako ih upisati klikom na dugme u REPORT? Koristio sam 6 ComboBox-ova za datum, DBGrid da ucitam Nazive Artkala i klikom na dugme butuon (da mi upise podatke kupac i kolicina za odedjeni period) ,TADOQuery, FAST REPORT i Data Source..
 
Odgovor na temu

Dejan tf
student, Fakultet tehnickih nauka Cacak

Član broj: 307010
Poruke: 97
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: C++ builder rad sa REPORT-om29.04.2014. u 10:54 - pre 75 meseci
Postovani,

Potrebno je da povezem dve tabele, preko kljuca BARKOD.

Međutim, u jednoj od tabela, NAZIV sadrzi i BARKOD, i zbog toga ne mogu jedinstveno da ih povezem.

Moja ideja je bila sledeca: da u uslovu gde definisem spajanje tabela, iz kolone koja sadrzi i naziv izdvojim prvih 13 karaktera i uporedim sa kolonom BARKOD iz moje druge tabele.

Problem mi pravi SQL sintaksa i ne znam tacno kako da definisem taj upit (pokusao sam sa funkcijom substr ali ne funkcionise).

Evo kako izgleda kod sa kojim sam pokusavao:

Code:

SELECT ARTIKLI.BAR_KOD, Statistika.NAZIV_ART
FROM ARTIKLI LEFT JOIN Statistika ON ARTIKLI.BAR_KOD =Statistika.NAZIV_ART
WHERE Statistika.SubString(NAZIV_ART,0,12) = ARTIKLI.BAR_KOD


Molim za instrukcije.

 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C++ builder rad sa REPORT-om

[ Pregleda: 1409 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.