Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

imagettftext() u sred html strane

[es] :: PHP :: imagettftext() u sred html strane

[ Pregleda: 2709 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.vdial.verat.net



Profil

icon imagettftext() u sred html strane22.03.2004. u 13:04 - pre 227 meseci
zelim da u sred html/php strane izgenerisem neki text u obliku slike (nije bitno gif,jpg, png)
kada iskoristim ovakav kod na pocetku strane sve je ok..
problem nastaje ako ocu da bude na sredini strane.
ako " header("Content-type: image/jpeg");" napisem u prvom redu a sve ostalo negde nize opet nastaje problem..

<?php
header("Content-type: image/jpeg");
$im = imagecreate(400, 30);
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$black = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);

// Replace path by your own font path
imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $black, "/path/arial.ttf",
"Testing... Omega: &amp;#937;");
imagejpeg($im);
imagedestroy($im);
?>

da li neko ima ideju sta pravi problem.
siguran sam da je u headeru problem ali ne znam kako da ga resim.
na stranici sem slike koja treba da se generise postoji i tekst
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.beotel.net

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: imagettftext() u sred html strane22.03.2004. u 13:27 - pre 227 meseci
snimi tvoj kod kao 'slika.php'
i pozovi ga u html strani sa

<img src="slika.php">

Ima da radi.

Nemozes da saljes posle texta(bilo kakvog outputa) header("Content-type: image/jpeg"); jer je vec header poslat
Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: imagettftext() u sred html strane

[ Pregleda: 2709 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.