HVALA!
Sinoc su mi jos neki ljudi rekli za fireware kabl, karticu... Do petka cu je nabaviti. E, jos jedno pitanjce, da li fireware kartica ima USB prikljucak ili moram da nabavim bas taj DV kabl?
Hvala unapred, pa kad sve instaliram, javicu se sa novim pitanjima.
J
Jelena F
---------------------------------
Do you Yahoo!?
The all-new My Yahoo! � What will yours do?
--0-2008505252-1101370739=:76465
Content-Type: text/html; charset=us-ascii
<DIV><BR><B><I>Stefano <
[email protected]></I></B> wrote:</DIV>
<BLOCKQUOTE class=replbq style="PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #1010ff 2px solid">
<P>@Jelena<BR>na taj nacin film neces da preneses nikad a mozda ni tad :)<BR>Dakle prvo povezi kameru i PC preko fireware kabla.Dakle fireware out(DV out kako ga zovu) sa fireware IN prikljuckom na tvom kompjuteru.Taj prikljucak se nalazi na fireware kartici odnosno maticnoj ploci(one novije i skuplje).<BR><BR>Dalje da bi prebacila snimak na kompjuter odnosno HDD nabavi odgovarajuci software,moja ti je preporuka Pinnacle studio 9 za pocetak,a kasnije Adobe premiere(koji i ja koristim).<BR>Pinnacle studio 9 ima sasvim korektne opcije za obradu snimka.<BR><BR>Dalje nisi spomenula da li je tvoja kamera sa "i".Ako jeste tako obradjen snimak ces moci da vratis na traku a ako nije,onda ti je moja preporuka da isti snimak nareze na DVD.<BR>Program koji bih ti preporucio je Ulead movie factory 3 disc creator,jako je intuitivan i daje odlicne rezultete.Pri maksimalnom bit rate-u (7000 kbps) na jedan jednoslojni DVD (4.7Gb~efektivno 4.5Gb) stane 60 min materijala.Naravno ti time gubis na
kvalitetu posto je neizbezna kompresija u MPEG 2 format.Mada taj gubitak tesko da ces primetiti.<BR><BR>Jos jedna napomena sirov-nekompresovan DV snimak je jako veliki,mislim na file,posto 80 min dv materijala ti je nekih 17 gb.<BR>ako treba jos nesto javi se,tu smo:)<BR><BR>--<BR>
http://www.elitesecurity.org/p...R><BR>Prijave/odjave: http://www.elitesecurity.org/pracenje#47548<BR><BR>Ne menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem emaila!<BR>esauth:47548:2bf92739efdbfe4c90ba258dad120b73<BR>
Jelena