hvala na odgovorima, kao sto sam napisao ne treba mi nista spektakularno, samo da vucem sa 4 tacke podatke kao backup, i da ta konekcija bude sigurna, tako da AirOS u odnosu na routerOS mi stvarno ne igra nikakvu ulogu, osim ako ce na ta 2km ubiquiti biti mnogo sigurniji (nece pucati konekcija), i moze da prenese vise fajlova u sekundi od MT sxt-a koji sam naveo. Druga stvar koja igra veliku ulogu jeste i cena. Jesam ja dobio preporuke za neke nemacke antene svetski poznate, papir mi nije kod racunara, pa ne mogu da kazem koje, ali to kosta desetak hiljada evra. pa sam krenuo da trazim alternativu koja na 2km ne pravi ogromnu razliku. Naisao sam na mikrotikov sxt i video da je poredjenje cene i kvaliteta odlicno. Radio sam sa mikrotik ruterima, pa sam video koliko su tu izdrzljivi, pa me je zanimalo kako se drze na pogledu wireless-a, i od vecine na ovoj temi dobio informaciju da je to dobro resenje.
Citat:
djricky: ma znam ja sta je mislio, nego cekam dalji razvoj situacije :) tj. kad ce neko da se seti da kaze da se i Ubiquity prodaje u Srbiji od strane srpskih firmi :)
ako znas firmu koja prodaje kod nas, zamolio bih te da napises koja je, ili da ne bi bilo reklamiranja da mi posaljes privatnu poruku.
Molim ove koji su imali iskustva sa ubiquiti-jem da mi kazu da li ima neke razlike na rastojanju od 2km, ili ne.