Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP refresh određenog dela stranice

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: PHP refresh određenog dela stranice

[ Pregleda: 1636 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon PHP refresh određenog dela stranice10.02.2014. u 14:13 - pre 77 meseci
Potrebno mi je da refresh jedan deo .php stranice, a uslov koji deo te stranice će biti refresh-ovan odrežđuje switch petlja i promenljive u linku:

Code:


http://localhost/.../public/index.php?component=category

switch ($_GET['component']) {
                case 'category':
             echo "DEO ZA KATEGORIJU";
         break;
         case 'section': 
             echo "DEO ZA SECTION";
         break;
         case 'tree': 
             echo "DEO ZA TREE";
         break;


Bitno mi je da svaki put kada se promeni gore u linku
index.php?component=category
na
index.php?component=section
da mi se samo osveži deo gde swith obradi a ne cela stranica, znam da bi to moglo preko AJAX-a a da li postoji mogućnost preko php-a?
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1108
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.gvozden.info


+67 Profil

icon Re: PHP refresh određenog dela stranice11.02.2014. u 14:47 - pre 77 meseci
ne

ajax ili staromodni iframe
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1062
*.ptt.rs.



+211 Profil

icon Re: PHP refresh određenog dela stranice13.02.2014. u 12:26 - pre 77 meseci
Ne znam koliki su ti ti delovi i sta ima u njemu i od cega zavise ali pored ajaxa postoji mogucnost da
sve to ucitas u stranici u razlicite divove gde je samo jedan vidljiv a ostali nevidljivi.
Takodje moras da znas da ako menjas link cistim klikom bez javascript onda ce ponovo da ti se ucita cela stranica.
Moras koristiti hash (#) ili sada vec kod vecine browsera to vise nije potrebno ali je princip rada isti kao kod hasha.
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: PHP refresh određenog dela stranice13.02.2014. u 21:00 - pre 77 meseci
Evo šta sam do sada uradio:

Code:

.hide {display: none}

$( document ).ready(function() {
          $('.submenu a').on("click", function(e) {
          var $this = $(this),
              $id = $this.attr('id'), 
              $class = '.' + $('.about-' + $id).attr('class').replace('hide', ''); 

          $('.default-text').addClass('hide'); 
          $('.about-' + $id).removeClass('hide'); // skini klasu iz css-a .hide 
          $('div[class*=about]').not($class).addClass('hide'); 
        });
    });

<div class="about-andrew hide">
      <h3>Andrew</h3>
      <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Earum cumque minima vitae ab facilis dicta aut mollitia quasi possimus quidem?Sequi nam consectetur veritatis cumque tenetur architecto quasi obcaecati! Aliquam totam praesentium aspernatur modi accusantium minus sequi harum rem aperiam!</p>
    </div>
    <div class="about-john hide">
      <h3>John</h3>
      <p>Sequi nam consectetur veritatis cumque tenetur architecto quasi obcaecati! Aliquam totam praesentium aspernatur modi accusantium minus sequi harum rem aperiam!Sequi nam consectetur veritatis cumque tenetur architecto quasi obcaecati! Aliquam totam praesentium aspernatur modi accusantium minus sequi harum rem aperiam!</p>
    </div>
     <div class="default-text">Click on the picture for description.</div>


Voleo bih da mi kažete da li bi moglo nešto da se promeni da bude bolje, sad planiram da umesto div stavim ono što zaista želim da isčitam iz baze preko php-a, nadam se da to može php, hvala...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: PHP refresh određenog dela stranice

[ Pregleda: 1636 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.