Drugar zeli da kupi neki aparat za svaki dan, neku prosumer sa malo vecim zumom ( naprimer do nekih 300mm).
Ja jurim za sebe bas ovih dana jurim dslr i probao sam njega da ubedim ali nepopusta:(.
Znaci zeli prosumer sa malo vecim zumom ili neku ultrazum, budzet je do 400e.Svakodnevno fotofrafisanje porodice, voli portrete, voli da slika zivotinje prirodu.
Ja sam ranije imao sx40 i bio sam zadovoljan ali bi on ako ima neki manji od trenutno aktuelnog sx50.
Da li ima nesto tako, sta da mu predlozim...
panasonic lf1, nikon p7700. u pravilu bilo koji moderniji aparat sa 1/1.7" cmos senzorom će biti OK za every day potrebe. sad bi svi sa foruma skakali na full frame. nema potrebe. 1/1.7" je sinonim za prosumer kategoriju, i svoj posao radi jako dobro. ujendo i jedina veličina senzora koja omogućava da se ima i veći zoom i veću kvalitetu slike u aparatu koji nije prevelik i preskup.
lična iskustva ne. bio sam gledao review , i čini se da ima dosta oštriji objektiv nego canon g15, a to bi već trebalo dosta značiti. rođak se interesirao za isto šta i ti, kompakt koji nije velik a da ima malo veći zoom, i bio je izbor upravo nikon p7700 ili panasonic lf1, ali izabrao je panasonica zbog veličine, a blenda mu ne znači previše. sad čeka da mu padne cijena ispod 300 eura.